Upplev Korallerna under Körkraft!

Korallerna kommer till Körkraft!

En av landets bästa damkörer uppträder på försommarfestivalen Körkraft! Korallerna är ett välkänt inslag i Lunds kultur- och musikliv och under festivalen får deltagarna ett gyllene tillfälle att uppleva denna mångsidiga och framgångsrika kör.

Korallerna består av ett 20-tal tjejer i åldrarna 18-30 år. Kören grundades 1978 i Lund av Eva Svanholm Bohlin och firar alltså 40-årsjubileum i år. Kören leds sedan 2012 av Linda Alexandersson, som porträtterades i tidningen Körsång nr 2017-3.

Under Körkraftfestivalen blir det en riktigt storslagen festkonsert. Under ledning av Linda Alexandersson framför Korallerna ett blandat konsertprogram med musik av bland andra Max Reger, Per Nørgård och Karin Rehnqvist.

 – Vi har valt musik som uttrycker kraft och glädje, säger Linda Alexandersson, som ser mycket fram emot Körkraft.
– Det blir mycket nyskriven musik som visar körens fulla potential, utlovar hon.

 Kören har en blandad repertoar med såväl klassiskt som modernt, profant och sakralt. De har deltagit med stor framgång i flera körtävlingar. Korallerna belönades med en guldmedalj i klassen för lika röster i Interkulturs tävling ”Canta en Primavera 2017- Festival Coral Internacional” i Malaga, i april 2017. De sjöng även hem en guldmedalj samt tävlingens högsta poäng i den sakrala kategorin.

Missa inte chansen att njuta av och inspireras av denna kör på Körkraftfestivalen!

Entré 100 kr. Biljetter säljes i entrén en timme före konsert. Obs! Fri entré för deltagare i Körkraft.


Aktuellt