Julkonsert med Sveriges Körförbund fredag 1 december

I år blir det möjlighet att förenas i storkör i en gemensam julkonsert igen. 

Fredag 1/12 kl 19.00 (samling 17.15) i Kungsholms kyrka går konserten av stapeln och det blir endast ett gemensamt rep, torsdag 30/11 kl 18.30-21.30 (lokal meddelas inom kort, i Stockholms city). 

Repertoaren blir ur den rosa Julkörprisman från Gehrmans förlag (klassisk julmusik). Vid konserten kommer även körklass 6AB ur Adolf Fredriks Musikklasser att medverka. Storkören sjunger en del själva, Musikklasserna lite eget och sen förenas vi i en ännu större kör.

Anmälan till detta sker körvis, dvs kontaktpersonen i er kör samlar in namn och stämma (ange sopran 1 eller 2 osv) från respektive kör och skickar detta i ett mail till mig. Jag har ingen möjlighet att administrera anmälningar en och en (förutom de enskilda medlemmar som inte är med i någon kör såklart!). 

Er anmälan måste vara mig tillhanda absolut senast fredag 29 september! Vi har begränsat antal platser så det är först till kvarn.

Info om biljetter, klädsel, exakt repertoar mm kommer till anmälda sångare. 

Jag ser fram emot många anmälningar!

Sångarhälsningar  

Tony Margeta
Distriktsansvarig
Sveriges Körförbund - Stockholms län
Mobiltel: 0702-787539 

tony.margeta@sverigeskorforbund.se

Julkonsert med Sveriges Körförbund 3 december 2015

En julkonsert med enbart kända julsånger att lyssna till och sjunga med i. Storkör ur Sveriges Körförbund under ledning av Tony Margeta.

Historiska muséet, Barockhallen (Narvavägen 13-17)

Torsdag 3 december kl 19.30

Entré 120kr/80kr (barn/studerande 6-19 år). Biljetter via körsångarna eller vid entrén från kl 18.45 på konsertdagen.

 

Par-i-kör och workshop i Stockholm i vår

Stockholmsdistriktet fortsätter i vår med Par-i-kör, det vill säga konserter som delas mellan två - eller till och med tre - körer. Dessutom blir det workshop i scenisk kör för endast 50 kronor!

Par-i-körkonserterna anordnas i Eric Ericsonhallen, och schemat under våren ser ut som följer:

Söndag 8/2 kl. 16.00: Cantuskören, dirigent Vera Belin samt Näktergalningarna, dirigent Dagny Wennberg

Söndag 15/3 kl. 16.00: Akademiska kören, dirigent Håkan Sund samt Fyrklang och Illustrakören, dirigent Dorothea Knust

Söndag 26/4 kl. 16.00: Sunlight Chorus, dirigent Veronica Johansson och Stockholms Gaykör, dirigent Morten Heide

Lördag 16/5 kl. 16.00 i Andreaskyrkan, Högbergsgatan 31 (obs platsen!): Birkakören, dirigent Francesco Acquista och Septimuskoret (Danmark), dirigent Ole Kongsted.

Biljettpris vid samtliga konserter: vuxna 120 kronor, barn/studerande 6-19 år 80 kronor. Biljetter säljes vid entrén från kl. 15.00 på konsertdagen. 

Här kan du klicka för att titta närmare på Eric Ericsonhallens kalendarium

Är din kör intresserad av att medverka i en Par-i-körkonsert under hösten 2015? Datum att välja på är söndag 20 september och söndag 15 november, båda dagarna kl. 16.00. Först till kvarn gäller. Skicka mail till distriktsansvarige Tony Margeta på tony.margeta@sverigeskorforbund.se.

Platser kvar på workshop i Scenisk kör! 

Det finns ännu platser kvar till workshopen i Scenisk kör med Anci Hjulström lördag 18 april kl. 10.00-15.00. Kostnaden för workshopen är endast 50 kronor för medlemmar i Sveriges Körförbund, och 250 kronor för icke-medlemmar. Kaffe och smörgås ingår! Plats: Hjorthagskyrkan, Dianavägen 10. Anmäl dig till Tony Margeta på mailadressen ovan.

Mycket på gång i Stockholm!

Stockholmsdistriktet startar köråret med Par-i-kör, julkonsert och workshop.

Julkonserten planeras till den 4 december, i en centralt belägen kyrka. Två gemensamma repetitioner är inlagda, den 4 och den 20 november. För att delta i julkonserten måste kören anmäla sig till distriktsansvarige Tony Margeta senast den 5 september.

Kanske vill din kör också medverka i en Par-i-kör-konsert i Eric Ericsonhallen? Alltså dela konsert med en eller flera andra körer?

-       Om alla i kören är medlemmar så deltar ni kostnadsfritt och får del av biljettintäkterna, skriver Tony Margeta i ett utskick till körerna, och uppmanar:

-       Skicka ett mail snarast med intresseanmälan så återkommer jag med datum.

Redan nu är det klart att Stockholms Studentsångare och La Cappella kommer att dela en konsert den 5 oktober.

Workshop på ämnet scenisk kör blir det den 24 januari. Anci Hjulström, känd föreläsare och själv medlem i Sångensemblen Amanda, håller i dagen. Förhandsanmälan behövs senast den 30 september. Priset för medlemmar är 50 kronor – då ingår smörgås och kaffe! – och workshopen pågår 10.00-15.00.

Tony Margeta vill också skicka ut en påminnelse om att hålla kontaktuppgifterna till kören aktuella.

-       Jag är mån om en god kontakt med er, allt för att ni ska få information i god tid och för att vi ska kunna hålla verksamheten i Stockholm levande. Därför: är ni inte kontaktperson i er kör längre så var snäll och meddela mig. Jag är även tacksam för en mailadress till körens ordförande och körens dirigent, skriver han.

Tony Margeta nås på tony.margeta@sverigeskorforbund.se.

Nyheter

Julkonsert på Dramaten

Romeo & Julia-kören sjunger julsånger på Dramaten i Stockholm, vid fyra tillfällen under december. Som medlem i Sveriges Körförbund får du rabatt på biljettpriset!

Händel i Storkyrkan

Sedan snart 100 år framförs Händels Messias i Storkyrkan i advent. Så även i år. Tre gånger under första advents-helgen finns chansen att lyssna till det klassiska verket.

Sjung på operascenen

Sugen på att gå en kurs på Operahögskolan i Stockholm? Att gestalta öppningsscenen ur Verdis Otello? Nu har du chansen.

VM-guld till Rönninge Show Chorus

Rönninge Show Chorus vann den stora barbershoptävlingen på Honolulu, Hawaii, i lördags (9 november). Det är första gången en kör utanför Nordamerika vunnit pris i den här internationella tävlingen som har anordnats sedan 1973.

Storkyrkans kör blir Kammarkören Musikaliska

Storkyrkans kör försvann som självständig kör i samband med att Domkyrkoförsamlingen i Stockholm omorganiserade sin musikaliska verksamhet. Nu sjunger kören igen.

Bilder från Nationaldagskörens framträdande i Stockholm den 6 juni

Den särskilt bildade Nationaldagskören med sångare från Sveriges Körförbund medverkade den 6 juni vid medborgarceremonin i Stockholms Stadshus.

Anslagstavlan

Mälarton söker sångare!

Stockholms län

Hej alla ni som älskar att sjunga men inte har hittat en kör.
Kören Mälarton finns i Bredängs kyrka på måndagar kl 19:00 . Vi är en blandad kör som trivs med varandra och behöver förstärkning i mansstämmorna. Även damer är välkomna.
Vår reportoar är blandad, lite Vivaldi, lite vårsånger osv.
Du som är intresserad, maila till Brittmariekarlsson@hotmail.com för mer info

Körledare sökes

Stockholms län

Föreningen Årsta Scenfolk vill tillsammans med medlemmar i PRO starta en kör i Årsta. Vi vill att kören ska vara öppen för alla sångintresserade, gärna sång i stämmor och en repertoar som är blandad.
Om du är intresserad ta kontakt med Gitte Furch, mejl b.furch@hotmail.com, mobil 0736-725677.

Plica Vocalis söker sångare

Stockholms län

Plica Vocalis är en fristående kammarkör med varierande repertoar och nu söker vi nya sångare! Kören leds av Niclas Bertell.
Våra körrepetitioner är onsdagar 18.30-21.15 nära Mariatorget i Stockholm. Se mera info om kören och om hur uppsjungning går till på www.plicavocalis.se och maila oss på uppsjungning@plicavocalis.se !

Liten damkör i Danderyd söker nya medlemmar

Stockholms län

Vi är en liten damkör som sjunger för att det är kul. Kören leds av My Steneby.
Vanligtvis sjunger vi i tre stämmor. En blandad repertoar.
Övningarna är på måndag kvällar.
Alla stämmor är välkomna.
För mera information ring Maria på tel. 070-668 62 63

Jag söker kör att leda/dirigera

Stockholms län

Hej Stockholmskörer eller sånggrupper!

Jag söker kör i Stockholm att leda, regelbundet eller vid projektsammansättningar.
Har god erfarenhet av sakral-, klassisk- och gospelkör, och har lett flertalet körer och finner det oerhört kul!

Jag arrangerar och skriver själv och har mycket material att arbeta med. Jag tycker mycket om att arbeta med röst, stämmor och även koreografi och scenisk teknik.

Jag kan även komma till städer utanför Stockholm för kortare projekt.

Tveka inte att kontakta mig om ni söker körledare eller dirigent till er kör!

/ Madeleine
madelen.sarah@gmail.com

Silverdalskören, Sollentuna fyller på i stämmorna, SATB

Stockholms län

Inför stundande 50-årsjubileum fyller vi på i våra stämmor-SATB
”En röst” är vårt motto med en blandning av professionalitet och lekfullhet. Vi sjunger mycket accapella och tar stort ansvar i våra stämmor, så god notläsningförmåga och körvana är ett minimum. Vi är en fristående kör, 12-16 pers, och sjunger en blandad repetoir. Är du mer eller mindre Sollentunabaserad och vill sjunga med oss, kom förbi en måndagskväll kl.18.45-21.00 (vi repar i Kvartersgården Edsbacka), kontakta vår körledare Marie Söderberg (conductor@mariesoderberg.com). Trivs vi ihop sjunger du upp och så tar vi det därifrån. Läs och lyssna på oss på hemsidan http://www.silverdalskoren.se och kika på vår Facebooksida https://www.facebook.com/silverdalskoren\ Välkommen!

Nacka Kammarkör rekryterar

Stockholms län

Nacka Kammarkör söker nu nya medlemmar, främst två förstasopraner, men alla stämmor är välkomna att söka. Du som söker bör vara en erfaren sångare med god notläsningsförmåga. Du tycker om att sjunga olika sorters körmusik på avancerad nivå. Vi sjunger allt från gammalt till nytt, från finstämd a cappella till större verk med orkester. Vi repeterar tisdagar kl. 19-21.30 i Nacka kyrkas församlingshem. Vårterminen innehåller bland annat Bachs Johannespassion.
Du är varmt välkommen att besöka oss någon tisdag och sitta med under repetitionen. Alternativt ringer du vår dirigent, Per Rönnblom, på 08-546 06 141 eller 0708-61 75 43 eller skriver till per.ronnblom@svenskakyrkan.se. Besök gärna vår hemsida: www.nkvk.se, välj Nacka Kammarkör i menyn.

Con Brio-kören söker sångare

Stockholms län

Con Brio-kören är en blandad kör med drygt 25 sångare. Vi behöver främst fler tenorer och basar, men även alt och sopran kan behöva förstärkas. Vi sjunger allt ifrån visor och folkmusik till klassiska verk. I vår sjunger vi bl.a. Haydns lilla orgelmässa (Kleine Orgelmesse). Vid konserter samverkar vi ibland med andra körer och deltar även i storkörer. Körledare är Liselotte Öhman.

Vi övar måndagar 18.00-20.30 i Andreaskyrkan, Högbergsgatan 31. T-bana Slussen eller Medborgarplatsen.
Vårterminen börjar den 29 januari. Välkommen att prova på!

Besök gärna vår hemsida www.conbriokoren.se.

Hör av dig till
Ingrid Nordwall 0702 392 822 ingrid.nordwall@gmail.com eller
Per Hemgren 0707 706 042 hemgren@telia.com

Sånggruppen Sånåra har två lediga platser i alt2

Stockholms län

Medlemmarna i den fyrstämmiga röda Sånggruppen Sånåra sjunger etno, folkmusik, visor, jazz, pop och rock, gärna med kvinnoperspektiv. Texterna ska uttrycka mod, känsla, kamp och hopp om en bättre och hållbar värld. Gruppen består av 20 kvinnor plus konstnärlig ledare och känner sig ideologiskt hemma i ABF. Nu behöver vi 2 sångare till alt2.

Kontakta: Iréne Lundholm, 070 240 88 49 /  i.lundholm@telia.com

Sjung folkmusik i kör!

Stockholms län

Kören Folkpust är en del av Folkdansgillet Kedjan. Nu söker vi fler glada sångare i alla stämmor! Vi sjunger svensk folkmusik (t ex polskor) men blandar repertoaren beroende på teman och olika aktiviteter som föreningen deltar i.
Folkpust har specialiserat sig på att framförallt sjunga svensk folkmusik a cappella. Det är ganska naturligt att det blev så, då Folkdansgillet Kedjan ville komplettera uppvisningarna med just folkmusik och folksånger. En hel del av sångerna har sitt ursprung i spelmansmusiken och då trallar man polskor eller rent av härmar fiolens läten. Repertoaren är både profan och sakral. I år siktar vi på sång under Nordlek i Falun och på Europeaden i Portugal!
http://www.fdgkedjan.se
Mail: krister.edgren@hotmail.se

Körsångare sökes

Stockholms län

Akademiska kören söker just nu körsångare i följande stämmor:
En andraalt, En förstatenor, En andratenor, En förstabas, En andrabas.
Du ska vara van körsångare samt ha mycket bra notläsningsförmåga och gehör. Vill du vara med? Kontakta då vår dirigent, dir@akademiskakoren.se, 073-946 24 53, för provsjungning.
Under vårterminen planerar kören att göra en turné till violinbyggarstaden Cremona i Italien med en av konserterna i stadens katedral. Senare i höst finns planer på att göra en konsert tillsammans med en etablerad jazzsolist, t ex Jan Allan, Monica Dominique eller Viktoria Tolstoy. För 2019 väntar förhoppningsvis Verdis Requiem.
Sedan våren 2008 är Håkan Sund körens dirigent.

KÖRLEDARE/DIRIGENT SÖKES!

Stockholms län

FYRKLANG i Täby söker ny körledare/dirigent

Fyrklang är en Täbykör med ca 50 korister i 4 stämmor.
Vår repertoar är blandad, allt från Hasse och Tage, pop, musical m m till Händel och Mozart, George Rathbone och annan sakral musik. Vi brukar ha 2 konserter per år, vår och advent. Kören har genomfört ett antal körspel och större konserter, ensamma och tillsammans med andra körer, solister och musiker. Vi jobbat en hel del med scenisk körsång, sångkvalitet och teknik. Vi söker nu en ny körledare/dirigent som kan fortsätta ta vara på den sångglädje och entusiasm som finns i Fyrklang.

Nyfiken?

Kontakta då: Margareta Johnson, ordf margareta.johnson@hotmail.com eller
Birgitta Forsén, petter.forsen@telia.com
www.fyrklang.com

Körsångare sökes

Stockholms län

Saknar du en trevlig kör?
Vi i MixVox saknar dig!

MixVox består i dag av drygt 20 medlemmar. Vi vill bli fler och söker framför allt
basar och tenorer men även andra vackra röster.
Vi har en blandad repertoar med klassiska körstycken, visor, pop, schlager,
traditionell julmusik och musik från olika delar av världen.
Det är bra om du kan noter och kanske har sjungit i kör tidigare.
Vår körledare är mkt professionell, entusiastisk, glad och uthållig!
Mix Vox repeterar på
måndagkvällar 18.30-21.00 i Lindeskolan (T-bana Enskede Gård).

INTRESSERAD? Kontakta vår körledare Johanna Börjeson,
e-post: info@johannaborjeson.com
Tel: 070-574 04 26

Chorus Celeste söker sopraner

Stockholms län

Stuvstakyrkans församlings kyrkokör Chorus Celeste söker 1-2 nya sopraner, både första- och andrasopran är välkomna att höra av sig!

Vi ser helst att du har basala notkunskaper och lite erfarenhet av att sjunga i kör från tidigare.

Vi erbjuder roliga och utmanande repetitioner med blandad repertoar där fokus ligger på den klassiska musiken. Chorus Celeste präglas av trevlig social gemenskap och god stämning.

Kören repeterar på tisdagar 19.00 - 21.15 i Stuvstakyrkan.

Inför vårterminen sjunger kören på tre stora gudstjänster och en vårkonsert 5. maj med Stuvsta Stråk, där vi sjunger Haydns Kleine Orgelmesse och highlights från Vivaldis Gloria.

Välkommen att höra av dig till dirigenten Espen!

mail@espenmo.com

Gratis sångkurs!

Stockholms län

Gratis sångkurs i Södertälje med start den 15/1-2018!

För alla sångsugna tjejer/kvinnor kommer vi ha en sångkurs på totalt 9 ggr. Måndagar 18.40 Nyköpingsvägen 20 i Södertälje ( alldeles intill pendeltåget)

Tillsammans med oss i Telge Harmony får du lära dig grundläggande sångteknik samt pröva på att sjunga a capella och stilen barbershop!

Anmälan/frågor till
telgeharmonyc@gmail.com

Varmt Välkommen! :)

Tyresö Vokalensemble söker basar och tenorer!

Stockholms län

Är du mellan 16 och 35, kan läsa noter och vill sjunga i kör?

Välkommen till Tyresö Vokalensemble!
Vi söker fler körsångare, framför allt tenorer och basar, som vill sjunga och utvecklas tillsammans med oss.
Vi är en kör med fokus på klassisk körmusik och sjunger så väl svenska körpärlor, som utländska. Vi har vid ett flertal tillfällen varit med på Musikaliskas konsertserie “Unga musiker” tillsammans med andra körer och musiker. Vi har även deltagit i många olika internationella körtävlingar i Europa, senast i Rom 2016, där vi vann båda kategorierna vi deltog i. Besök www.tyresovokalensemble.se för mer info.
Vi repeterar på måndagar kl.19.00-21.20 i Tyresö. Låter det intressant? Skicka ett mejl till
info@tyresovokalensemble.se

Körer i Stockholms län

Körsortera i fallande ordning Plats Typ av kör Hemsida
Adolf Fredrik Revival Bildas lokal på Hangövägen 18
AF Accentus Blandad
Akademiska Kören, Stockholm Maria Elementar, Högbergsg. 52 Blandad
Allékören Blandad
Bankstämmorna Valvet Handelsbanken Blandad, Företagskör
Baravox Vokalgrupp
Basta Hartwickska huset, Södermalm Blandad, Scenisk kör
Bellcante, Stockholm Tanto Seniorlokus, Rosenlundsgatan 44 A, Stockholm Blandad
Birkakören Stockholm Timmermansgården på Södermalm i Stockholm Blandad
Boo Kammarkör Boo Församlingshus, Orminge. Blandad, Kyrkokör
Collagekören Fridhemsplan Blandad
Damkören Salt Norrtullsgatan 12 Damkör
Damkören Salvia Södermalmsskolan Damkör
Danderyds Sångensemble Sätraängskyrkan, Danderyd Blandad
Djursholms Kapellkör Djursholms församlingsgård Blandad, Kyrkokör
Dynamic Vocal Huddinge Blandad, Vokalgrupp
Energiska Kören Värtaverket, Stockholm Blandad, Företagskör
Engelbrekts Kammarkör Engelbrekts kyrksal Blandad, Kyrkokör
Eric Ericsons Kammarkör varierande Blandad
Farsta Harmony Bell Chorus Boo Folkets Hus, Orminge Barbershop, Damkör
Fyrklang Viggbysalen, Södervägen 30, Täby Blandad
Guld i Mund Samlingssalen Näsbyparkskyrkan, Täby Blandad
Gustaf Sjökvists Kammarkör Ersta kyrka Blandad
Gustavsbergskören Kvarnbergsskolans matsal Blandad
Hasselkören Samlingslokalen i Högdalskyrkan, Högdalens centrum Blandad