Dags att anmäla sig till årets advents- och julkonsert!

Hej, alla sångare i Stockholmsdistriktet!

Hoppas ni har en fantastisk sommar och laddar för en sångglad hösttermin!

I år blir det åter möjlighet att förenas i storkör i en gemensam advents-och julkonsert. 

Fredag 29 november kl 19.30 (samling 16.45) i Kungsholms kyrka går konserten av stapeln och det blir endast ett gemensamt rep, torsdag 28/11 kl 18.15-20.45 i aulan på Adolf Fredriks Musikklasser, Västmannagatan 19. Repetitionen är obligatorisk för alla medverkande. 

Repertoaren blir ur den rosa Julkörprisman från Gehrmans förlag (klassisk advents- och julmusik). Vid konserten kommer även Adolf Fredriks Musikklasser 8AB samt sopransolisten Paulina Pfeiffer att medverka. Magnus Bergman ackompanjerar. Storkören sjunger en del själva, Musikklasserna samt Paulina några egna stycken och sen förenas vi i en ännu större kör.

Anmälan till detta sker körvis, dvs kontaktpersonen i er kör samlar in namn och stämma från respektive kör och anmäler detta i formuläret via bifogad länk. Skulle det råka vara endast en sångare ur en kör som vill vara med så får den personen givetvis anmäla sig själv, även då via formuläret. Om någon av era körmedlemmar ej är medlemmar i Sveriges Körförbund så kan de ändå delta i konserten till en kostnad av 180:-. I avgiften ingår ett års medlemskap i Sveriges Körförbund. 

Det är förenat med mycket arbete att arrangera en konsert av det här formatet och vi gör det för att vi vill ge alla en möjlighet att få sjunga i kör i stort format tillsammans med professionella musiker och för att synliggöra körsången i Stockholm. Avhopp av sångare i sista stund ställer till det mycket då vi inte kan bereda plats för dem som verkligen vill vara med. Jag ber er därför vara tydliga i era körer med att man skall ha bestämt sig för att delta innan man tackar ja. I år kommer avhopp efter sista anmälningsdag att debiteras med 150:-/korist för att täcka administrativa kostnader såsom lokalhyra etc.

Man kan redigera sitt formulärsvar fram till sista anmälningsdag.

Er anmälan måste vara mig tillhanda absolut senast fredag 27 september kl. 12.00 - då stängs formuläret! Anmälan kan dock komma att stängas tidigare om maxantalet (180 sångare) är nått så vänta inte för långe med er anmälan då det brukar bli fullt fort. 

Info om biljetter, klädsel, exakt repertoar mm kommer till anmälda sångare/körer. 

Ev frågor om konserten besvaras enklast via mail. 

Sångarhälsningar/Tony 

LÄNK TILL ANMÄLNINGSFORMULÄRET: 

https://formogr.am/aF05KF2Tnf

Adventskonsert med storkör i Stockholm

I år blir det åter möjlighet att förenas i storkör i en gemensam advents-och julkonsert. Fredag 30 november kl 19.30 (samling 16.45) i Gustav Vasa kyrka (Odenplan) går konserten av stapeln och det blir endast ett gemensamt rep, onsdag 28/11 kl 18.15-20.45 i aulan på Adolf Fredriks Musikklasser, Västmannagatan 19. Repetitionen är obligatorisk för alla medverkande. 

Repertoaren blir ur den rosa Julkörprisman från Gehrmans förlag (klassisk advents- och julmusik). Vid konserten kommer även körklass 7AB ur Adolf Fredriks Musikklasser samt sopransolisten Paulina Pfeiffer att medverka. Magnus Bergman ackompanjerar. Storkören sjunger en del själva, Musikklasserna lite eget och sen förenas vi i en ännu större kör.

Anmälan till detta sker körvis, dvs kontaktpersonen i er kör samlar in namn och stämma från respektive kör och anmäler detta i formuläret via bifogad länk. Skulle det råka vara endast en sångare ur en kör som vill vara med så får den personen givetvis anmäla sig själv, även då via formuläret. 

Det är förenat med mycket arbete att arrangera en konsert av det här formatet och vi gör det för att vi vill ge alla en möjlighet att få sjunga i kör i stort format tillsammans med professionella musiker och för att synliggöra körsången i Stockholm. Avhopp av sångare i sista stund ställer till det mycket då vi då inte kan bereda plats för dem som verkligen vill vara med. Var därför tydliga i era körer med att man skall ha bestämt sig för att delta innan man tackar ja. Självklart kan man inte råda över sjukdom eller annan oförutsedd händelse. 

Man kan redigera sitt formulärsvar fram till sista anmälningsdag.

Er anmälan måste vara Tony Margeta tillhanda absolut senast fredag 28 september kl. 12.00 - då stängs formuläret! Anmälan kan komma att stängas tidigare om maxantalet (200 sångare) är nått. 

Info om biljetter, klädsel, exakt repertoar med mera kommer till anmälda sångare. 

Sångarhälsningar/Tony 

LÄNK TILL ANMÄLNINGSFORMULÄRET

Kom och sjung vårsångspärlor den 20 april!

Hej, alla glada körsångare!

Vad sägs om att samlas och sjunga en härlig, lättsam vårkonsert tillsammans med alla glada vårsångspärlor? Vintern ra, Glad såsom fågeln och alla de andra! Adolf Fredriks Gosskör medverkar med några egna sånger och några tillsammans med storkören!

Konserten blir i Norrmalmskyrkan fredag 20/4 kl. 19.00 med rep kl. 17.00.

Ett gemensamt rep dagen innan, torsdag 19/4, kl 19.00-20.30 i aulan på Adolf Fredriks Musikklasser.

Repertoar (noter kommer på pdf direkt efter sportlovet så att alla har rätt arrangemang):
Vintern ra (Längtan till landet) - manskör
Glad såsom fågeln - ur Blandkörprisma (arr R Sund)
O, hur härligt majsol ler - SATB <
Now is the month of Maying - SATB
Morgonen - O Lindberg - SSA
Uti vår hage - SATB
Våren kommer till vår fröjd (ur Piae Cantiones) - unis improvisation + Den ljuva vår är inne, vers 1 (mel: Den blomstertid)
Nu grönskar det i dalens famn - SATB
Sköna Maj - SATB

Anmälan med antal och stämfördelning från respektive kör sker till mig omgående, senast tisdag 20 mars så att vi vet om vi kan göra konserten Först till kvarn för vi har begränsat antal platser!

(All detaljerad info om klädsel, biljettinfo och dylikt kommer efter 20/3.)

Välkomna - jag ser fram emot stor uppslutning och repris på succén från i december i Kungsholms kyrka!

Sångarhälsningar/Tony 

Tony Margeta
Distriktsansvarig
Sveriges Körförbund - Stockholms län
Tel: 0702-787539
tony.margeta@sverigeskorforbund.se

Julkonsert med Sveriges Körförbund fredag 1 december

I år blir det möjlighet att förenas i storkör i en gemensam julkonsert igen. 

Fredag 1/12 kl 19.00 (samling 17.15) i Kungsholms kyrka går konserten av stapeln och det blir endast ett gemensamt rep, torsdag 30/11 kl 18.30-21.30 (lokal meddelas inom kort, i Stockholms city). 

Repertoaren blir ur den rosa Julkörprisman från Gehrmans förlag (klassisk julmusik). Vid konserten kommer även körklass 6AB ur Adolf Fredriks Musikklasser att medverka. Storkören sjunger en del själva, Musikklasserna lite eget och sen förenas vi i en ännu större kör.

Anmälan till detta sker körvis, dvs kontaktpersonen i er kör samlar in namn och stämma (ange sopran 1 eller 2 osv) från respektive kör och skickar detta i ett mail till mig. Jag har ingen möjlighet att administrera anmälningar en och en (förutom de enskilda medlemmar som inte är med i någon kör såklart!). 

Er anmälan måste vara mig tillhanda absolut senast fredag 29 september! Vi har begränsat antal platser så det är först till kvarn.

Info om biljetter, klädsel, exakt repertoar mm kommer till anmälda sångare. 

Jag ser fram emot många anmälningar!

Sångarhälsningar  

Tony Margeta
Distriktsansvarig
Sveriges Körförbund - Stockholms län
Mobiltel: 0702-787539 

tony.margeta@sverigeskorforbund.se

Julkonsert med Sveriges Körförbund 3 december 2015

En julkonsert med enbart kända julsånger att lyssna till och sjunga med i. Storkör ur Sveriges Körförbund under ledning av Tony Margeta.

Historiska muséet, Barockhallen (Narvavägen 13-17)

Torsdag 3 december kl 19.30

Entré 120kr/80kr (barn/studerande 6-19 år). Biljetter via körsångarna eller vid entrén från kl 18.45 på konsertdagen.

Par-i-kör och workshop i Stockholm i vår

Stockholmsdistriktet fortsätter i vår med Par-i-kör, det vill säga konserter som delas mellan två - eller till och med tre - körer. Dessutom blir det workshop i scenisk kör för endast 50 kronor!

Par-i-körkonserterna anordnas i Eric Ericsonhallen, och schemat under våren ser ut som följer:

Söndag 8/2 kl. 16.00: Cantuskören, dirigent Vera Belin samt Näktergalningarna, dirigent Dagny Wennberg

Söndag 15/3 kl. 16.00: Akademiska kören, dirigent Håkan Sund samt Fyrklang och Illustrakören, dirigent Dorothea Knust

Söndag 26/4 kl. 16.00: Sunlight Chorus, dirigent Veronica Johansson och Stockholms Gaykör, dirigent Morten Heide

Lördag 16/5 kl. 16.00 i Andreaskyrkan, Högbergsgatan 31 (obs platsen!): Birkakören, dirigent Francesco Acquista och Septimuskoret (Danmark), dirigent Ole Kongsted.

Biljettpris vid samtliga konserter: vuxna 120 kronor, barn/studerande 6-19 år 80 kronor. Biljetter säljes vid entrén från kl. 15.00 på konsertdagen. 

Här kan du klicka för att titta närmare på Eric Ericsonhallens kalendarium

Är din kör intresserad av att medverka i en Par-i-körkonsert under hösten 2015? Datum att välja på är söndag 20 september och söndag 15 november, båda dagarna kl. 16.00. Först till kvarn gäller. Skicka mail till distriktsansvarige Tony Margeta på tony.margeta@sverigeskorforbund.se.

Platser kvar på workshop i Scenisk kör! 

Det finns ännu platser kvar till workshopen i Scenisk kör med Anci Hjulström lördag 18 april kl. 10.00-15.00. Kostnaden för workshopen är endast 50 kronor för medlemmar i Sveriges Körförbund, och 250 kronor för icke-medlemmar. Kaffe och smörgås ingår! Plats: Hjorthagskyrkan, Dianavägen 10. Anmäl dig till Tony Margeta på mailadressen ovan.

Mycket på gång i Stockholm!

Stockholmsdistriktet startar köråret med Par-i-kör, julkonsert och workshop.

Julkonserten planeras till den 4 december, i en centralt belägen kyrka. Två gemensamma repetitioner är inlagda, den 4 och den 20 november. För att delta i julkonserten måste kören anmäla sig till distriktsansvarige Tony Margeta senast den 5 september.

Kanske vill din kör också medverka i en Par-i-kör-konsert i Eric Ericsonhallen? Alltså dela konsert med en eller flera andra körer?

-       Om alla i kören är medlemmar så deltar ni kostnadsfritt och får del av biljettintäkterna, skriver Tony Margeta i ett utskick till körerna, och uppmanar:

-       Skicka ett mail snarast med intresseanmälan så återkommer jag med datum.

Redan nu är det klart att Stockholms Studentsångare och La Cappella kommer att dela en konsert den 5 oktober.

Workshop på ämnet scenisk kör blir det den 24 januari. Anci Hjulström, känd föreläsare och själv medlem i Sångensemblen Amanda, håller i dagen. Förhandsanmälan behövs senast den 30 september. Priset för medlemmar är 50 kronor – då ingår smörgås och kaffe! – och workshopen pågår 10.00-15.00.

Tony Margeta vill också skicka ut en påminnelse om att hålla kontaktuppgifterna till kören aktuella.

-       Jag är mån om en god kontakt med er, allt för att ni ska få information i god tid och för att vi ska kunna hålla verksamheten i Stockholm levande. Därför: är ni inte kontaktperson i er kör längre så var snäll och meddela mig. Jag är även tacksam för en mailadress till körens ordförande och körens dirigent, skriver han.

Tony Margeta nås på tony.margeta@sverigeskorforbund.se.

Nyheter

Föreningen Adolf Fredriks musikklasser bjuder in till intressant fortbildningsdag!

Föreningen Adolf Fredriks musikklasser har glädjen att bjuda in till en fortbildningsdag onsdagen den 30/10 2019!

Dagen äger rum på Adolf Fredriks musikklasser, Västmannagatan 19 i Stockholm.

Exklusivt musikalerbjudande till Sveriges Körförbunds medlemmar!

Nu är Så som i Himmelen tillbaka efter vårens braksuccé. Missa inte en unik körkväll söndag den 13 oktober! 

Njut först av musikalen och upplev därefter ett samtal på scenen med huvudrollsinnehavarna Malena Ernman och Philip Jalmelid, teaterchefen Vicky von der Lancken samt kompositören Fredrik Kempe som skrivit musiken.

Upplev Korallerna under Körkraft!

En av landets bästa damkörer uppträder på försommarfestivalen Körkraft!

Julkonsert på Dramaten

Romeo & Julia-kören sjunger julsånger på Dramaten i Stockholm, vid fyra tillfällen under december. Som medlem i Sveriges Körförbund får du rabatt på biljettpriset!

Händel i Storkyrkan

Sedan snart 100 år framförs Händels Messias i Storkyrkan i advent. Så även i år. Tre gånger under första advents-helgen finns chansen att lyssna till det klassiska verket.

Sjung på operascenen

Sugen på att gå en kurs på Operahögskolan i Stockholm? Att gestalta öppningsscenen ur Verdis Otello? Nu har du chansen.

VM-guld till Rönninge Show Chorus

Rönninge Show Chorus vann den stora barbershoptävlingen på Honolulu, Hawaii, i lördags (9 november). Det är första gången en kör utanför Nordamerika vunnit pris i den här internationella tävlingen som har anordnats sedan 1973.

Storkyrkans kör blir Kammarkören Musikaliska

Storkyrkans kör försvann som självständig kör i samband med att Domkyrkoförsamlingen i Stockholm omorganiserade sin musikaliska verksamhet. Nu sjunger kören igen.

Bilder från Nationaldagskörens framträdande i Stockholm den 6 juni

Den särskilt bildade Nationaldagskören med sångare från Sveriges Körförbund medverkade den 6 juni vid medborgarceremonin i Stockholms Stadshus.

Anslagstavlan

Engagerad körledare till ’projektkör’ på företag

Stockholms län

Hej! Vi är ett engagerat gäng med både stor och mindre stor erfarenhet av körsång som söker en körledare till en ’projektkör’ på vårt jobb. Vi genomför arbetet inom ramen för vår kulturförening.
Vi tror att vi kommer att att ha ca 10 repetitioner under dagtid, alternativt några färre men längre repetitioner under hösten. Vi tänkte komma överens med den som ska leda kören hur upplägget bäst ser ut.
Målbilden är att kunna uppträda med något inför våra kollegor.

Låter det som ett intressant uppdrag att ta sig an? Att sprida sångglädje och bidra till en fantastisk arbetsplats? Kontakta mig Kajsa.ekehult@sbab.se eller 0708-779818

Vår arbetsplats är i Sundbyberg, Solna Business park. Lokaler finns att använda för sångrepetition.

Kör till gala under Stockholm filmfestival

Stockholms län

Hej!

Vi söker en kör som skulle vilja göra ett kortare framträdande den 9 november, runt kl 15.45 i några minuter, under en av våra galapremiärer på Stockholm filmfestival.

Filmen som kommer visas är en mycket hyllad sådan och det kommer vara många trevliga gäster på plats.

Vi ser gärna ett samarbete där vi kan erbjuda allt från biobiljetter och medlemskap till exponering :)
Kan detta vara intressant för någon grupp där ute?

Vänligen kontakta mig på eventassistent@stockholmfilmfestival.se

Varma hälsningar
Emelie

Estnisk kör letar efter julkonsert samarbete 21/12/2019

Stockholms län

Hej!

Rae Kammarkör (www.facebook.com/raekammerkoor) från Estland letar efter en möjlighet att göra en liten julkonsert i Stockholm 21 december 2019 kl 13:00-15:00.

Vi har ca 25 sångare och vår repertoar är från klassiska stycken till folkmusik (t ex: https://tinyurl.com/y5cmfxd2) . Den här julen skulle vi vilja glädja publiken med klassiska jullåtar. Vi är intresserade av solokonserter samt samarbete med några andra kör.

Vi ser fram emot feedbacken fram till 15 oktober 2019 till e-postadress mann1403@hotmail.com eller PM till vår Facebook.

Med vänliga hälsningar,
Rae Kammarkör - glädje om musik och bra sällskap!

Stockholm City Voices söker fler sångerskor!

Stockholms län

Nyss hemkomna från VM i New Orleans med en åttonde plats i bagaget söker vi nu flera sångerskor!

Hos Stockholm City Voices får du möjlighet att gå på djupet med röstvård, sångteknik, sound, renhet i ackord och tolkning av arrangemang. Du får också kunskap i hur man fördjupar budskapet i sången med karaktär, kostym och koreografi. Dessutom har vi fantastiskt roligt tillsammans!
Vår nästa pre-audition är den 14 oktober. Då träffar du vår dirigent och medlemmar ur vår musikkommitté för att vi ska lära känna varandra och se om den här kören kan vara något för dig. Hör av dig till blimedlem@stockholmcityvoices.se för att anmäla dig till pre-audition.

Essinge Kammarkör söker tenorer och 2:a basar.

Stockholms län

Kören består av ca 30 mycket körvana medlemmar, och ger oftast två konserter per termin. Vi samarbetar ofta med duktiga musiker, och satsar på trevliga repetitioner där sången och musicerandet står i fokus. Här finns även utmaning för dig som vill sjunga solo eller i kvartett!

Hösten 2019 sjunger vi bl.a. Bachs "Singet dem Herrn" och Brittens "Rejoice in the Lamb" i oktober. I december gör vi Bachs Juloratorium tillsammans med Drottningholms Barockensemble.

Du är välkommen att komma på en av våra repetitioner, onsdagar kl. 18.45 i Essinge kyrka!

Kontakt: 076 232 72 93, espen.myklebust.olsen@svenskakyrkan.se.

Mer information finns på körens webbplats: www.essingekammarkor.se.

Birkakören Stockholm välkomnar nu nya sångare - främst tenorer och sopraner

Stockholms län

Birkakören Stockholm är en blandad kör med stor musikalisk bredd. Vi leds av vår välmeriterade körledare Jaroslaw Kaliski. Läs mer om kören här http://www.birkakorenstockholm.se/

Vi välkomnar nu nya sångare till kören, främst tenorer och sopraner, särskilt om du har kör- och notläsningsvana. Höstens repertoar består av centraleuropeisk romantik, Brahms, Fauré, Mendelssohn mm.

Vi repeterar på onsdagskvällar i Timmermansgården, nära Södra Station, T-bana Mariatorget och flera busslinjer och har tillgång till ett trivsamt café i pausen.

Välkommen att kontakta Kaija Tammelin, 070-994 16 92, kaija.tammelin@telia.com eller Göran Månsson, 070-670 39 78, mansson.g@icloud.com om du är intresserad av att dela vår sångargemenskap.

Gästkvällar hos Telge Harmony

Stockholms län

Välkomna till våra gästkvällar from den 30 september !

Hos oss får du pröva på att sjunga a cappella, fyrstämt i barbershopstil men även i vanliga popdängor och traditionella julsånger osv.

Vi har inga krav på notläsning utan vi har till den som är ny ljudfiler att lyssna på samt ha noter såklart för text och se notsystemet även om man inte kan avläsa dem till en början. Vi har ett antal pröva på kvällar och känner man att det här är rätt ställe så får man göra en audition för att bli medlem.
Nyköpingsvägen 20 i Södertälje, besök oss!

Följ oss gärna på eventet på facebook https://www.facebook.com/events/379744732705887/

Hemsida www.telgeharmony.se el vår instagram! frågor till telgeharmonyc@gmail.com

Kammarkören Musikaliska söker nya sångare!

Stockholms län

Nu rekryterar vi nya medlemmar till hösten, i första hand basar, tenorer och sopraner.
KKM är en väletablerad ensemble med fokus på klassisk a cappellamusik. Vi är en blandad kör på avancerad nivå för dig som vill sjunga både traditionella och moderna körverk. Hos oss behöver du ha mångårig kör­vana, god notläsningsförmåga och ett stort musikaliskt och personligt engagemang.
Under ledning av vår körledare Pär Fridberg väntar spän­nan­de utmaningar, bl.a. en höstkonsert med tema Ljus och Mörker, där vi kommer att framföra verk av William Walton, Andrea Tarrodi, Paul Hindemith, Morten Lauridsen, Johannes Brahms samt Ola Gjeilo.

Vi repeterar på måndagar kl 18.30 – 21.30 i Franska Skolan.
Hör av dig till par.f@kammarkorenmusikaliska.se

Sjung med oss i Folkpust!

Stockholms län

Folkpust söker fler sångare till alla stämmor.
Folkpust har specialiserat sig på att framförallt sjunga svensk folkmusik a cappella.
Repertoaren är både profan och sakral. En hel del av sångerna har sitt ursprung i spelmansmusiken och då trallar man polskor eller rent av härmar fiolens läten. Sedan några år tillbaka sjunger Folkpust även sånger från tiden före 1600-talet (medeltid och renässans). Vid framträdandena med den typen av musik har sånggruppen också tidstypiska dräkter. Vi har konserter en gång per termin, åker på körhelg och reser på festivaler!
Vi övar på tisdagar mellan kl. 18.30-20.45, på Birkagården.
Kören är en del i Folkdansgillet KEDJAN.
Kom o sjung med oss!

www.fdgkedjan.se (krister.edgren@hotmail.se)

Körledare sökes

Stockholms län

Jag har två körer som jag söker efterträdare till, en liten grupp som sjunger på måndagar i centrala Sundbyberg 1100-1230. De är ca 8 personer med glatt humör som sjunger schlagers, pop, visor och folkmusik i tvåstämmiga arr efter gehör.
Den andra kören är Kvarnkören i centrala Jakobsberg, en blandad kör med blandad repertoar i trestämmiga arr. Vi repeterar på onsdagar 1830-2100, för närvarande är vi ca 14 personer, men hoppas bli fler denna termin.
Kontakta mig, Mikael Wernström på telefon:
08-5058 6877, eller skriv några rader till:
wrnstrm@gmail.com

Vi är en glad liten fyrstämmig kör - sjung med oss!

Stockholms län

Mälaröarnas Kammarkör är en glad liten fyrstämmig kör och nu vill vi bli fler, framför allt i bas-, tenor- och sopranstämman.
Vår övningslokal är Kristofferskolans övre musiksal, skolan ligger vid Brommaplan.
Vi övar på onsdagar kl 19-21 tillsammans med vår populära ledare Nina.
För det mesta sjunger vi klassisk körmusik av alla slag, ibland blir det annat spännande också.
En julkonsert och en vårkonsert står på programmet, men det kan bli fler framträdanden också.

Välkommen att prova på att sjunga med oss! Det är en fördel om du har erfarenhet av körsång.
Kontakta oss gärna på malaroarnas_kammarkor@yahoogroups.com

Kraftkällan söker basar och tenorer.

Stockholms län

Kraftkällan är en blandad kör med en bred repertoar. Vi sjunger främst sakrala men också profana körsånger. Vi övar på torsdagar 18.45-21.00 i trivsamma lokaler på Waldorflärarhögskolan nära Brommaplan, Stockholm.
Vi kommer under hösten 2019 att fokusera på att öva inför en konsert i december då vi ska framföra Vivaldis Gloria och några satser ur Händels Messias.
Vill du sjunga med oss? Vi söker främst fler mansröster, både basar och tenorer.
Läs mer om kören på vår webbplats https://korenkraftkallan.wordpress.com/ och hör sedan av dig till vår dirigent Veikko Kiiver, telefon 073-499 12 25 eller vår ordförande Anita Weidenhielm, telefon 073-960 18 50.

Bas eller tenor? Välkommen på öppna rep!

Stockholms län

Triangelkören söker basar och tenorer inför årets hösttermin. Du som vill sjunga med oss är välkommen att delta på våra rep den 29e augusti eller den 5e september.

Maila info@triangelkoren.se för anmälan och info.

Vi repeterar på torsdagskvällar kl 18.30-21.00 i Löjtnantsgårdens lokaler på
Starrängsringen 37 på Östermalm (T-bana: Stadion).

Vi ger konsert 1–2 gånger per termin, både på egen hand och tillsammans med andra körer och gästmusiker.

Sångglädjen och gemenskapen är det som kännetecknar Triangelkören, men notläsningsförmåga, bra gehör och tidigare körerfarenhet är meriterande när vi välkomnar nya medlemmar.

Titta gärna in på vår hemsida www.triangelkoren.se eller fb-sida https://sv-se.facebook.com/Triangelkoren/

Vill du sjunga Verdis Requiem?

Stockholms län

Akademiska kören söker nya duktiga tenorer och basar. Du ska ha bra gehör och god notläsningsförmåga. Vår dirigent Håkan Sund har den uttalade ambitionen att utveckla Akademiska kören till att bli en av de allra bästa körerna i Sverige. Vill du vara med? Kontakta då vår dirigent, dir@akademiskakoren.se, 073-946 24 53, för provsjungning.

Det kommande året blir mycket spännande med bl a Verdis Requiem tillsammans med Radiosymfonikerna i Engelbrektskyrkan under Allhelgonahelgen, utsålda julkonserter i Kungsholms kyrka och Franska kyrkan samt en Bach- och Mozartkonsert tillsammans med solist och musiker ur Hovkapellet.

Kören repeterar på Södermalm på torsdagskvällar.

www.akademiskakoren.se

Tysk kör söker samarbete med kör i Stockholm maj 2020

Stockholms län

Hej!
Jag heter Martina och är körledare av en Gospel-Popkör i Tyskland. Vi heter GosPop och vi är en del av en gemenskap (Chorgemeinschaft Eichwalde e.V.). I denna kören sjunger vi blandat, mellan 13 o 80 år .Vi är ungefär 40 Personer.
Vi är i Stockholm 21- 24 maj 2020 och vi ville gärna har kontakt med en kör i Stockholm. Kanske sjunga gemensamt. Jag kan prata svenska... Min tvillingsyster bor i Sverige. Kanske nån känner henne - Daniela Nyström?

Vad vi sjunger:
Bekanta gospellåtar, men vi kan också Vem kan segla och ABBA låtar och andra Popsongs..

Hälsningar Martina
www.choreichwalde.de

Körer i Stockholms län

Körsortera i fallande ordning Plats Typ av kör Hemsida
Adolf Fredrik Revival Betlehemskyrkan, Luntmakargatan 82 (ingång 84:an) Blandad
AF Accentus Blandad
Akademiska Kören, Stockholm Maria Elementar, Högbergsg. 52 Blandad
Bankstämmorna Valvet Handelsbanken Blandad, Företagskör
Baravox Vokalgrupp
Basta Hartwickska huset, Södermalm Blandad, Scenisk kör
Bellcante, Stockholm Tanto Seniorlokus, Rosenlundsgatan 44 A, Stockholm Blandad
Birkakören Stockholm Timmermansgården på Södermalm i Stockholm Blandad
Boo Kammarkör Boo Församlingshus, Orminge. Blandad, Kyrkokör
Collagekören Fridhemsplan Blandad
Damkören Salt Norrtullsgatan 12 Damkör
Damkören Salvia Södermalmsskolan Damkör
Danderyds Sångensemble Sätraängskyrkan, Danderyd Blandad
Djursholms Kapellkör Djursholms församlingsgård Blandad, Kyrkokör
Dynamic Vocal Huddinge Blandad, Vokalgrupp
Energiska Kören Värtaverket, Stockholm Blandad, Företagskör
Engelbrekts Kammarkör Engelbrekts kyrksal Blandad, Kyrkokör
Eric Ericsons Kammarkör varierande Blandad
Farsta Harmony Bell Chorus Bagarmossens Folkets Hus Barbershop, Damkör
Fyrklang Viggbysalen, Södervägen 30, Täby Blandad
Guld i Mund Samlingssalen Näsbyparkskyrkan, Täby Blandad
Gustaf Sjökvists Kammarkör Ersta kyrka Blandad
Gustavsbergskören Kvarnbergsskolans musiksal Blandad
Hasselkören Samlingslokalen i Högdalskyrkan, Högdalens centrum Blandad
Hjorthagens kammarkör Engelbrekts församlingssal Blandad