Hej körer som vill delta i Körsångens Dag med en inspelning!

Så roligt att ni vill vara med och lyfta fram det vi saknat och älskar så; körsång! Nu instiftar vi Körsångens Dag och är glada att ni vill bidra till manifestationen att lyfta fram körsångens omistliga värde. Tack för att ni deltar!

Gör så här för att medverka i filmen ”Körsångens Dag”

Ni kan välja mellan att spela in en ny film eller använda en befintlig video från ett tidigare uppförande.
Videon får vara max tre och en halv minut lång.
Obs! Skicka filmen via någon av fildelningstjänsterna sprend.com eller wetransfer.com till korsangensdag@sverigeskorforbund.se . Ange i meddelandefältet:
– körens namn
– ort
– sångens titel
– mailadress till kontaktperson (viktigt för att vi ska kunna återkoppla vid behov)

Skicka in filmen senast den 15 augusti!

TEKNISKA TIPS OCH TRIX

Inspelningsformat och bildkomposition
Oavsett om du spelar in på mobilens kamera eller annan videokamera, behöver filmen vara i liggande format:

Ställ inte saker framför kameran/telefonen som inte ska vara där eller som täcker er själva.
Viktigt är att titta i kamerans/telefonens skärm så det ser bra ut innan du/ni börjar filma.
Om ni har möjlighet att gå in och titta i kamerans/mobilens inställningar, är det önskvärt att bildformatet är inställt på 1280×720, samt att bilder per sekund är 25 (helst) eller 30.

Ljudupptagning
När ni filmar så tänk på att ni står på lagom långt avstånd för bästa ljud. Har ni en mikrofon till er kamera eller mobiltelefon så använd den.
Lyssna också efter vilka ljud ni har i er omgivning – undvik exempelvis hårt trafikerade vägar.
Gör gärna en kortare provinspelning, max 30 sekunder, och kolla så att ljudet låter bra innan ni spelar in slutresultatet.
PS. Glöm inte säkerställa att alla i kören är med på att ni skickar in er film till Sveriges Körförbund samt att den kommer att visas offentligt. Enligt GDPR måste alla medverkande godkänna detta.

Lycka till och välkommen att skicka in era körfilmer!

Bästa körhälsningar

Sveriges Körförbund