Öppet seminarium – Rockin Pots med Jonas Hagström

I samband med årets Dirigent- och körledarkurser på Musikhögskolan i Malmö hålls ett seminarium med Jonas Hagström, grundare av kören ”The Rockin Pots” med fokus på körsång och integration. 

Sedan början av 2015 drivs kören The Rockin Pots tillsammans med organisationen Hej Främling för asylsökande på flyktingförläggningen i Grytan utanför Östersund. Kören är öppen för alla och består av en härlig blandning människor från en mängd olika länder.

De övar tillsammans varje vecka och ett par gånger per år så sjunger de tillsammans med andra etablerade körer från Östersund och har både jul- och vårkonserter ihop. Detta gör att de bygger broar mellan olika kulturer och nationaliteter och sprider glädje. Sången blir en meningsfull aktivitet som ger flyktingarna någonting annat att tänka på för en stund än den tuffa situation de befinner sig i.

Missa inte detta tillfälle att lyssna på Jonas Hagströms tankar kring körsång som ett verktyg för integration och en väg in i samhället!

Gratis inträde. Ingen föranmälan behövs!

Datum och tid: torsdag, 10 augusti, kl 13:30-15:00

Plats: Musikhögskolan i Malmö, Lilla salen, Ystadvägen 25


Aktuellt