Bli fena på marknadsföring!

Vill ni få fler besökare till era konserter? Få nya sångare att hitta till er kör? Att medierna ska intressera sig för vad ni gör? De flesta körer upplever att det är svårt att göra sig hörda i bruset. Men det finns hjälp att få. Sveriges Körförbund anordnar i höst en kurs i marknadsföring, speciellt för körer. 

Boka redan nu in helgen den 23-24 september. Då anordnar Sveriges Körförbund en kurs i marknadsföring som kommunikationskonsulten Loredana Jelmini håller i. Hon har mångårig erfarenhet av marknadsföring och kommunikation och har även jobbat många år med att utbilda ideella organisationer inom marknadsföring.  

– Man kan använda professionella strategier även med begränsade resurser och små förändringar kan göra stor skillnad, utlovar Loredana Jelmini.  

Frågor som tas upp på kursen är exempelvis: Vilka ska vi nå? Vad karaktäriserar dem? Vilka intressen och behov har de? Hur ska man segmentera, alltså dela in målgruppen i olika delgrupper? Vilka budskap ska man ha till olika målgrupper? Vilka kanaler ska man använda? Hur ska man få ut maximal effekt av sina insatser? 

Det blir även praktiska tips på hur man bör jobba ihop i marknadsföringsgruppen och hur man ska strukturera sitt arbete. 

Under utbildningens andra dag bygger deltagarna en konkret marknadsplan för körens julkonsert. 

– Det ska vara kul med marknadsföring, betonar Loredana. 

– Ofta lägger man på marknadsföringen i slutet av ett projekt, men den är jätteviktig och bör vara med i diskussionerna redan från början. Och arbetet ska pågå hela tiden. 

Anmäl dig HÄR!


TEXT: Petra Hansson

FOTO: Privat 

Om kursen

Tid: 23-24 september
Plats: Kulturfyren, Skeppsholmen
Kostnad: 500 för medlemmar, 750 kr för övriga. Kursmaterial, mat och fika ingår (lunch och kaffe dag 1, kaffe dag 2).
Maximalt antal deltagare är 35 stycken. Gärna 2 eller flera från respektive kör.

Om Loredana Jelmini

  • Driver kommunikationsföretaget JLK. 
  • Har bland annat arbetat med marknadsföring för Sigtuna kommun, Riksteatern. Nordiska museet, Cullbergbaletten m fl. 
  • Håller kurser i marknadsföring, PR och försäljning m.m.
  • Coachar chefer och medarbetare inom olika organisationer. 
  • Har undervisat på högskolenivå bland annat i marknadskommunikation på Dramatiska Institutet, Mälardalens högskola och Gävle högskola

Anmäl dig HÄR!


Aktuellt