Tävla om att sjunga med Katie Melua

Katie Melua, världsberömd singer-songwriter och gitarrist, samarbetade på sin senaste skiva med kören Gori Women’s Choir från Georgien. Nu utlyser hon en tävling för andra körer där första priset är att hon gör ett framträdande tillsammans med kören.

Katie Meluas senaste album, In Winter, reflekterar hennes dubbla kulturer. Hon är själv född i den forna sovjetrepubliken Georgien, men flyttade vid nio års ålder med sin familj till Belfast och blev en brittisk medborgare 2005. Hon har sedan dess nått stora internationella framgångar som artist och har sålt mer än 10 miljoner skivor.

När hon fick höra Gori Women’s Choir blev hon inspirerad att göra en skiva med vintertema och där körens speciella sound gick som en röd tråd.

– Jag blev helt förtrollade av deras ton och rikedomen i deras uttryck – de är helt enkelt en vokal orkester, säger Katie Melua i ett pressmeddelande.

– Det var så inspirerande att samarbeta med dem. Och jag vet att det finns många andra fantastiska körer, så jag vill gärna se om någon av er skulle vilja ta upp en av sångerna – Dreams On Fire – från mitt skivan och gjuta liv i den på ert eget sätt, säger hon.  

Tävlingen går ut på att kören filmar sitt framförande av sången och lägger upp det på YouTube. Sedan väljer Katie och hennes kreativa team ut en vinnare. Hon kommer då att besöka kören i dess hemstad och framföra sången tillsammans med dem.

Deadline för att skicka in sitt bidrag är den 28 februari 2017.

Noter och mer information om tävlingen finns på här

Se Katie framföra Dreams On Fire med Gori Women’s Choir på YouTube!  

Foto: Claire Williams Photography


Aktuellt