Shirley Clamp och körer sjunger för att ge barn en ny familj

I september och oktober kommer Sånger För Livet turnera genom landet. Sånger För Livet är Läkarmissionens stora körprojektmed Shirley Clamp som gästartist. Syftet är att hjälpa föräldralösa barn att få en ny familj och ett bättre liv.

Först ut är Malmö den 3 september, följt av ytterligare fem orter. På varje plats medverkar körsångare från flera olika körer.

– Musik är mitt liv, och det känns fantastiskt att jag genom att göra det jag älskar kan bidra till att utsatta barn får ett bättre liv, säger Shirley Clamp, som själv har besökt ett av Läkarmissionens projekt till stöd för utsatta barn.

I år är det 18:e säsongen som konsertserien Sånger För Livet turnerar Sverige runt. Varje konsert samlar 200-300 körsångare, som under ledning av Mats Backlund tillsammans med Shirley Clamp och husbandet framför en repertoar med alltifrån välkända Disneyklassiker och moderna visor till gungande gospel och klassiska mästerverk.

Konserterna görs till förmån för Läkarmissionens arbete för föräldralösa och utsatta barn, som genom stöd från svenska månadsgivare (Skyddsänglar) kan få en ny familj, ett nytt liv och en ljusare framtid. Både Mats Backlund och Shirley Clamp har på nära håll fått se vad det kan innebära.

– I januari fick jag resa till Sydafrika och besöka centret Place of Restoration som jobbar för att övergivna barn ska få nya familjer. Det har märkt mig för livet att få möta dessa föräldralösa barn och alla eldsjälar som brinner för att ge dem en framtid, och se hur arbetet förändrar barnens liv, säger Shirley Clamp, gästartist i Sånger För Livet.

Mats Backlund har varit körledare för Sånger För Livet sedan 2009.

– Sommaren 2015 hade jag privilegiet att få resa till Uganda och uppleva Läkarmissionens arbete med att ta gatubarn i Kampala bort från gatan och till en bättre framtid. Att få se hur man med hjälp av fotbollsklubben Tigers Club lockar barnen ur en destruktiv tillvaro och in i ett konstruktivt liv, det var fantastiskt, säger Mats Backlund.

Sånger För Livet är en turné på 8 konserter som startade i mars i Frändefors och Dimbo-Ottravad och nu fortsätter i höst så här:

Malmö 3 september 
Tranås 4 september
Göteborg 17 september
Unnaryd 18 september
Lima, Dalarna 8 oktober
Karlskoga 9 oktober

 

Mer information:

Biljetter finns att köpa viaTicnet

Anmälan för körsångare: www.lakarmissionen.se/sangerforlivet

Skyddsängel-projektet: Se www.lakarmissionen.se/skyddsangel

nger För Livet: Se www.lakarmissionen.se/sangerforlivet


Aktuellt