Kördagar i Lund i oktober

Mässa, ungdomskör, lunchkonserter och välkända Voces Nordicae. Det är bara några av programpunkterna när Kördagar i Lund återkommer i utökad version.

Vartannat år bjuder Musik i Syd in till Sveriges största körfestival, Lund Choral Festival. Vartannat år blir det istället Kördagar, den mindre varianten av en festival. Kördagarna hålls i år 10-18 oktober.

– Mellanåret satsar vi på det lokala körlivet och har inga stora galakonserter, förklarar Gerd Román Hall, producent.

Gratis lunchkonserter ges i Domkyrkan varje dag. På kvällarna varvas konserter med Sing-along och after work med föreläsning och mat. Prisade kören Voces Nordicae besöker Lund för två konserter under lördagen.

– Jag ser mycket fram emot detta, de har inte varit här förut. Detta är årets clou, säger Gerd Román Hall.

För ungdomar mellan 16 och 25 år finns möjlighet att sitta med och sjunga med Sveriges Ungdomskör, som har sitt helginternat i Lund medan kördagarna pågår. Kören avslutar sedan hela arrangemanget med konsert.

För två år sedan överträffades alla förväntningar när publiken strömmade till så att Domkyrkan fylldes. Gerd Román Hall hoppas på liknande siffror:

– Förra gången hade vi 4000 i publik. Det vore fantastiskt att nå dit igen. Här finns så många som vill sjunga, och så många som vill lyssna.

På bilden: Kören Korallerna, foto Henrik Larsson.


Aktuellt