Händel i Storkyrkan

S:t Jacobs Kammarkör, med dirigenten Gary Graden, samt orkestern REbaroque framför Händels Messias i Storkyrkan i helgen. Årets solister är Elin Rombo, Maria Forsström, Mikael Weinius och Fredrik Zetterström.

Att framföra Messias i Storkyrkan vid advent är en tradition med långa anor. Första gången var på 1920-talet. Under närmare 50 år stod Stockholmsoperan för framförandet, då ofta med svensk översättning. När körledaren och dirigenten Gustaf Sjökvist och Storkyrkans kör tog över på 1970-talet valde man att gå tillbaka till originalet, med den engelska bibelöversättningen. Sedan 2011 är det ovan nämnda kör och orkester som för arvet vidare.

Konserterna hålls i Storkyrkan fredag den 28 november klockan 19.00, lördagen den 29 november klockan 16.00 och söndagen den 30 november klockan 16.00. Framförandet är närmare tre timmar långt och har en paus.


Aktuellt