Barnkörfestival med gospel

Oslo Soul Children startades av körledaren Ragnhild Hiis Ånestad 2001. Sedan dess har Soul Children växt, och idag ingår över 100 körer. Mer än 1500 körsångare samlas varje år för körfestival i Oslo.

I år kom körkonceptet för första gången över svenska gränsen, och i slutet av augusti hölls den första Soul Children-festivalen för barn i Stockholm. Tillresta barn och körledare från hela landet fick under två dagar sjunga och ge konsert tillsammans, samt lyssna till erfarenheter från organisationen i Norge. Festivalen anordnades samtidigt som, och i samarbete med, Stockholm Gospel Choir Festival och barnen deltog också i den stora slutkonsert i Filadelfiakyrkan.

– Festivalen var verkligen uppskattad av både publik, sångare och ledare. Även om arbetet med utvärderingen inte är helt klart ännu, räknar vi redan med en ny festival nästa år för alla intresserade sångare mellan 10 och 16 år, säger Jonas Engström, en av krafterna bakom festivalen.

Foto: Håkan Fermergård


Aktuellt