World Choral Day 9 december

Sedan 22 år är den andra söndagen i december av den internationella körorganisationen IFCM utsedd till Världskördag. Syftet är att manifestera den sociala sammanhållningen mellan körsångare över hela världen.

Det finns flera sätt att delta. Man kan i samband med en redan planerad konsert söndag 9 december (eller dagarna kring den dagen) läsa upp den text som finns om dagen och syftet med den. En del körer har lagt sin konsertplanering efter det här datument och har låtit hela konserten präglas av temat solidaritet. Man kan också i efterhand skicka in ett filmat avsnitt som sedan publiceras tillsammans med andra bidrag på Youtube.

Det går också bra att i förväg anmäla sin konsert på IFCM:s hemsida.

Mer information om Världskördagen finns på IFCM:s hemsida www.ifcm.net.

Proklamationen finns här.


Aktuellt