Birgitta Mannerström Molin prisades

Under Föreningen Sveriges Körledares (FSK) konvent 14-16 oktober i Ingesund, Arvika, delade UNGiKÖR ut utmärkelsen Årets Barn- och Ungdomskörledare till Birgitta Mannerström Molin.

– Jag känner mig otroligt hedrad och glad, säger Birgitta Mannerström Molin som är verksam i Göteborg i Härlanda församling.

– Det är så roligt att man belyser vikten av att uppmuntra barn att sjunga, kommenterar hon.

Det hon tycker är särskilt positivt med sitt arbete, är när hon ser hur barn blir bitna av musiken, hur de får dela starka upplevelser och hur de fostras i att jobba i grupp och uppnå resultat tillsammans.

– Idag är det så mycket fokus på individen bland ungdomar, så det är extra roligt när de både finner kärleken till musiken OCH att vara i en grupp.

Så här lät motiveringen till priset:
Årets Barn- och Ungdomskörledare 2016 uppvisar ett brett och mångårigt arbete för barns och ungdomars möjlighet att utveckla sin röst och sin musikalitet. Arbetet, som bygger underifrån, är mångsidigt och varierande men alltid med samma professionalism, varma engagemang och vakna öga.
Årets Barn- och Ungdomskörledare 2016 bedriver till vardags en omfattande körverksamhet för barn och ungdomar inom Svenska kyrkan och är samtidigt engagerad i olika sammanhang på riksnivå, bl a för att bevara barnens sång i skolan. Hon har även varit involverad i uppbyggnaden av El Sistema-rörelsen i Sverige.
Genom utbildningar, kurser och inspirationsdagar har hon med pedagogisk elegans och målmedvetenhet animerat åtskilliga körsångare, körledare, kyrkomusiker, musik- och förskolelärare. Därmed har hon bidragit stort till återväxten av pedagoger med fördjupad kunskap om barn- och ungas sång.


Aktuellt