Skånedistriktets Queen-konsert drog fulla hus

Freddy Mercury look-alikes och en rosa dammsugare. Det var några av ingredienserna när Skånedistriktet hade storkörskonsert i november. Popgruppen Queen var temat och de över 100 körsångarna sparade inte på krutet när det gällde smink, kläder och inlevelse. 

– Vi vill visa allmänheten att körsång kan vara verkligt underhållande, berättar Emma Eriksson som är distriktsansvarig i Skåne och som hållit i distriktets storkörsevenemang de senaste två åren.

Kören ackompanjerades av en orkester under ledning av Kjell Edstrand och Thomas Tegler medverkade som solist. Men det är kören som står i fokus på storkörskonserterna som anordnas varje år i Sveriges Körförbunds Skånedistrikt.

I år var det sångare från ungefär 25 olika körer som uppträdde inför ett fullsatt Palladium. De framförde sånger ur Queens brokiga repertoar. Med start i september hade de repat varannan helg fram till konserten.

– Körsångarna går verkligen ”all-in” på de här konserterna, med kläder, smink och rekvisita som passar till temat, säger Emma Eriksson.

– Dels blir det lättare för körsångarna att leva sig in i musiken, dels blir det verkligen roligt för publiken. Det ska vara scenisk helhetsupplevelse.

Annika Schön från kören Mixtus Cantus i Malmö är en av sångarna som medverkade.

– Det var verkligen roligt, både på repetitionerna och på själva konserten, säger Annika som vuxit upp med Queens musik kan de flesta sångerna utantill. Därför tyckte hon att det var extra kul att få fördjupa sig i de stämmor som finns med redan i Queens originalmusik.

Inom kort görs en utvärdering av konserten, men Emma Eriksson kan redan nu säga att den blev en succé.

– Vi vill att körsångarna ska känna sig som stjärnor, att det är på riktigt. Allt från lokal till ljud och ljus ska vara riktigt bra. Och det är också bland annat därför vi säljer biljetter via ombud, Kulturcentrum i Malmö, för att det inte bara ska vara de närmast sörjande som kommer till en sådan konsert.

0
0
1
342
1817
Just Rivista
15
4
2155
14.0

Normal
0

21

false
false
false

SV
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:Cambria;
mso-ascii-font-family:Cambria;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Cambria;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Alla medverkande kommer också att samlas för att titta på filminspelningen av konserten. Sen är det snart dags att bestämma temat för nästa års konsert. Det finns vissa idéer, men de är hemliga än så länge.


Aktuellt