FolKrÖRelsen – Mikaeli kammarkör och Songs of Songs Ensemble

Datum:

Plats: Eric Ericsonhallen, Skeppsholmen, Stockholm

Höstens konsert 16/11 2022 har Höga Visan som tema och är ett möte mellan Sten och Sanna Källmans Göteborgsbaserade ensemble med projektet Song of songs och Mikaeli kammarkör under ledning av Anders Eby, från Stockholm som sjunger Le Cantique des cantiques av Jean – Yves Daniel Lesure.

LE CANTIQUE DES CANTIQUES från 1952 till texter ur bibelns Höga Visa är en körsvit som blivit ett älskat repertoarverk och nått ett enastående publikt gensvar. Det sjusatsiga verket är skrivet för 12-stämmig kör – varje stämma delad i tre. Daniel-Lesur fångar mycket skickligt textens orientaliska atmosfär och målar kärlekens höga visa i smäktande, sensuella klanger.
Medverkande: Mikaeli Kammarkör under ledning av Anders Eby.

SONG OF SONGS Kärlekspoesi ur Höga visan
Med en blandning av nykomponerad och äldre musik för åtta röster och instrument, besjunger vi kärleken som motstånd och återhämtning för en värld drabbad av krig, rädsla och splittring. Ett enda klot, en enda mänsklighet.
Medverkande: Sanna Källman, Åsa Johansson, Anci Hjulström, Karin Marmander, Gunnar Axelson Fisk, Robin Johansson, Patrick Rydman, Sten Källman (medlemmar ur Sångensemblen Amanda och Vibafemba) samt Trio Samara: Ahmad al Khatib, Stefan Bergman, Sten Källman

KOM och sjung – WORKSHOP med Song of Songs!
Välkommen att delta i några interaktiva vokala inslag under föreställningen med Song of Songs. Du behöver vara med på en förberedande workshop i Eric Ericsonhallen kl 18.00 – 18.30. Workshopen ingår i konsertbiljetten.
Länk till eventet på Facebook.

Biljetter genom Nortic.

Konserten och workshoppen är ett samarbete mellan Sveriges Körförbund och Eric Ericson International Choral Centre, med stöd av Kulturrådet, Region Stockholm och Stockholms Stad.

Kategorier