Region Syd

Blekinge, Skåne, Jönköping, Kronoberg, Kalmar

Det är vi som är regionsansvariga i Team Syd. Har du frågor eller idéer så kontakta gärna någon i av oss i teamet.

Kontaktpersoner

Edward Eklöf

Jönköping

Jag har sjungit tenor i olika körer sedan högstadiet, alltså drygt 30 år. Nu för tiden blir det oftast i June Cantores då den mesta tiden går åt till att leda egna körer. Jag tre barnkörer, en ungdomskör och en kyrkokör i min tjänst som organist. Framför allt gillar jag att sätta i gång körprojekt som stimulerar till nya samarbeten och bryter ny mark för körsång bland barn och ungdomar. Det är jättespännande att ingå i teamet, tillsammans med två andra inspirerande körprofiler i Team Syd. Precis som i körsång så gäller även här att tillsammans blir vi starkare.

Skicka e-post

Henrik Dahlgren

Lund

Jag jobbar som kompositör, med fokus på just körmusik. I mitt arbete träffar jag många körer över hela världen, och det som slår mig är alltid hur lika körerna är i sin struktur, och sociala sammansättning. I varje stad, i varje land, känns kören som hemma på något sätt. Förutom att skriva och arrangera musik, jobbar jag mycket med manskören Svanholm Singers, både i organisationen och som sångare. Att jobba med Team Syd känns både viktigt och givande. Jag hoppas att jag, tillsammans med mina kompetenta kollegor, kan bidra till att skapa ett intressant och viktigt innehåll för körsångarna i södra Sverige.

Skicka e-post

Karin Sax Granlöf

Sölvesborg

Jag har sedan 1992 frilansat som pedagog, professionell körsångerska och sångsolist, mestadels i Stockholm. Jag har beskrivits som genrelös, ett epitet som jag är väldigt stolt över! Mitt musikintresse väcktes av jazz och klassisk musik, men bra musik finns inom alla genrer, tycker jag. Jag bor sedan 2016 i Blekinge, där jag jobbar som kantor. Jag frilansar fortfarande en del, bland annat leder jag Karlshamns kammarkör. Mina ledord är samarbete, kontakt och tillit. Mitt mål är att mina körer ska känna sig trygga både med mig, varandra och publiken. Sången ska beröra - känslan, närvaron och energin är viktig! Jag är väldigt glad över att vara en del av Team Syd, och hoppas att vi tillsammans kan bidra till nya idéer och roliga körupplevelser.

Skicka e-post

Hitta en kör nära dig

Anslagstavla

Körledare söker kör

Jag arbetar som körledare i Malmö och söker nu en till kör att leda! Jag har mest lett körer som sjunger blandad och bred repertoar, men är öppen för alla sorters körer och utmaningar!

Utöver körledaryrket är jag utbildad musiker och musiklärare med sång som huvudinstrument.

Kontakta mig gärna vid intresse på
sofiasvardmusic@gmail.com

Hoppas vi hörs!

Körledare sökes till kör i äldrevården

Hej!
Jag arbetar som producent inom vård omsorg och hälsa på Musik i syd!
Vi planerar ett projekt med kör i äldrevården och jag söker körledare i Kronobergs län som har erfarenhet/ intresse av att vara en del av detta spännande projekt!
Alla förslag tas tacksamt emot!

Sceniska kören Divertimento söker tenorer och basar

Nu drar snart höstterminen igång i kören som alltid har något nytt och spännande på g! Till hösten blir det jazzmusik i konserten A Jazzy Christmas och till våren blir det en egen Eurovision-föreställning.

Nu söker vi dig som sjunger tenor eller bas.
Skriv till oss om din kör-/musikerfarenhet så kommer vi kalla dig till en mindre provsjungning där du får sjunga en valfri sång, testa ditt gehör och sjunga några övningar.

Skulle du hellre vilja sitta med på en öppen repetition innan du söker – hör av dig till oss så löser vi det.

Välkommen med din ansökan till Divertimento!