Region Syd

Blekinge, Skåne, Jönköping, Kronoberg, Kalmar

Det är vi som är regionsansvariga i Team Syd. Har du frågor eller idéer så kontakta gärna någon i av oss i teamet.

Kontaktpersoner

Henrik Dahlgren

Lund

Jag jobbar som kompositör, med fokus på just körmusik. I mitt arbete träffar jag många körer över hela världen, och det som slår mig är alltid hur lika körerna är i sin struktur, och sociala sammansättning. I varje stad, i varje land, känns kören som hemma på något sätt. Förutom att skriva och arrangera musik, jobbar jag mycket med manskören Svanholm Singers, både i organisationen och som sångare. Att jobba med Team Syd känns både viktigt och givande. Jag hoppas att jag, tillsammans med mina kompetenta kollegor, kan bidra till att skapa ett intressant och viktigt innehåll för körsångarna i södra Sverige.

Skicka e-post

Karin Sax Granlöf

Sölvesborg

Jag har sedan 1992 frilansat som pedagog, professionell körsångerska och sångsolist, mestadels i Stockholm. Jag har beskrivits som genrelös, ett epitet som jag är väldigt stolt över! Mitt musikintresse väcktes av jazz och klassisk musik, men bra musik finns inom alla genrer, tycker jag. Jag bor sedan 2016 i Blekinge, där jag jobbar som kantor. Jag frilansar fortfarande en del, bland annat leder jag Karlshamns kammarkör. Mina ledord är samarbete, kontakt och tillit. Mitt mål är att mina körer ska känna sig trygga både med mig, varandra och publiken. Sången ska beröra - känslan, närvaron och energin är viktig! Jag är väldigt glad över att vara en del av Team Syd, och hoppas att vi tillsammans kan bidra till nya idéer och roliga körupplevelser.

Skicka e-post

Hitta en kör nära dig

Anslagstavla

Nässjö Körsångardag 1 juni kl. 11.00 på Stora Torget i Nässjö

Nässjö Körförening ordnar lördagen 1 juni en Körsångardag på Stora Torget i Nässjö där vi vill visa upp delar av Nässjös körverksamhet. Vi är tre körer (Nässjö Manskör, kören Mixemble och SPF-kören) som underhåller tillsammans i storkör och var och en för sig. Elever och lärare från Kulturskolan i Nässjö deltar också i programmet.
Evenemanget är gratis att besöka och publiken bjuds in att delta i allsång.
Att sjunga i kör är inte bara en rolig hobby utan rena hälsokuren.
Kom och var med!

Körsångare sökes

Kammarkören Vox Mariae, Mariakyrkan i Helsingborg, söker sångare.
Repertoaren är blandad och ofta avancerad.
För mer information, kontakta dirigent Ragnar Bohlin.

Körledare sökes

Vi är en profan kör, Backakören, med drygt 20 medlemmar som saknar körledare, vår eminente och professionelle ledare slutade i höstas. Han hade lett kören i de 20 år kören existerat. Vi fortsätter att sjunga och göra några enklare framträdanden men har stort behov av en ny körledare. Vår hemvist är Örkelljunga, har tillgång till en bra lokal kallad Blackboxen på Forum, tränar en gång i veckan.
Kören består av både damer och herrar, det finns intresse från flera att komma med i kören när vi får en ledare.
Vi hoppas det finns någon där ute som är sugen att leda en kör med ambitioner.

Kvartettarna söker sångare

Kvartettarna är manskören som sedan 1895 ständigt är på jakt efter den ofattbara talangen och elegansen. Vi är en social kör som har kul tillsammans med en repertoar som spänner från kyrkomusik till Queen.
Vi vill bli fler sångare! Tidigare körvana underlättar, men är inte ett krav. Det bor en Kvartettare i oss alla som sjunger med den röst vi har, inte den vi skulle vilja ha. Under 2024 har vi ett ambitiöst program med alla ingredienser i vår fantastiska värld så du kommer verkligen att få uppleva de flesta dimensionerna av manskörssång.
Om du har läst så här långt börjar du nog bli nyfiken, kontakta oss på mail@kvartettarna.se så bestämmer vi ett möte.
Välkommen till vår kör!