Sångpedagog

Rösten är full av utvecklingspotential! Inspirera kören med härlig workshop med någon av dessa välrenommerade sångpedagoger. Eller anlita en sångpedagog till din arbetsplats för en inspirerande workshop? Ta del av det fina utbudet nedan.

Lars Johansson Brissman

Stockholm

Lars Johansson Brissman Baryton är opera- och konsertsångare. På operascenen har han framfört operor från tidigt 1600-tal, via Monteverdi, Mozart, Verdi, Puccini till samtida operor med uruppförande av bl.a av Philip Glass. Lars är eftertraktad konsertsångare i konserthus och på festivaler i Europa, USA och Asien. Han har studerat vid Kungliga Musikhögskolan och på Operahögskolan och är sedan 2006 fast medlem i Radiokören. Lars är anställd av manskören Orphei Drängar som sångpedagog. Där ger han individuella sånglektioner samt leder körens uppsjungningar. Undervisar även på gymnasiet på Lilla Akademien sedan 2016. Håller regelbundna workshops med körer om sångteknik.

Skicka e-post Gå till hemsida

Karin Ingebäck

Uppsala

Utbildad vid Ingesunds musikhögskola, Göteborgs musikhögskola och Teater och Operahögskolan i Göteborg. Sångstudier för bl.a. Sten Neiker, Märta Scheele, Kerstin Wahlström Olsson och hovsångerskan Marianne Häggander. Arbetar som freelance opera/konsertsångerska med gästkontrakt vid bl.a. Norrlandsoperan, Drottningholms slottsteater, Kungliga Operan i Stockholm, Göteborgsoperan, samt konserthus i bl.a Stockholms och Göteborg. Undervisat i sångmetodik vid kördirigentutbildningen vid Uppsala universitet, samt vid Musikkonservatoriet i Falun sedan 2020. Sångpedagog till bl.a. kören Allmänna sången och Korgossarna i Uppsala.

Skicka e-post

Emelie Pejler

Stockholm

Emelie är sångerska, utbildad sångpedagog och certifierad Zangger Vocal Coach, med inriktning främst i genrerna pop, soul, visa och musikal. Som pedagog har Emelie ett lekfullt arbetssätt och hon lockar fram lust och musikalitet hos sina elever. Var du befinner dig på erfarenhetsstegen spelar ingen roll, hon är intresserad av din unika röst. Tillsammans formar du och Emelie din röst till att nå sin fulla potential både känslomässigt och rösttekniskt. Som sångerska har Emelie lång erfarenhet av att sjunga på vigslar, dop, begravningar, shower, konserter och musikaler. Hon har även producerat och coachat ett flertal stora föreställningar och andra evenemang. Inspelningar hittar du på hemsidan. Kontakta Emelie så skräddarsyr hon ett upplägg för just dig.

Skicka e-post Gå till hemsida

Karin Sax Granlöf

Sölvesborg

Behöver din kör en energiboost? Jag kan erbjuda två upplägg: 1. Sångteknik och scenisk kör. Min bas är autonom röstteknik där man med hjälp av affekter (t ex lyssnande eller glädje) och rörelser, för både kropp och en fri röstklang. Enkla övningar som ger omedelbart resultat. Jag undervisar också i sång inom afro, folkmusik och klassiskt. 2. Voicefulness - mindfulness, röstteknik och körsång. I detta upplägg får du även prova på mindfulness, ett kraftfullt redskap för att skapa fokus inför en konsert. Jag är sångpedagog, körpedagog och kantor, utbildad vid bl.a. musikhögskolorna i Göteborg och Stockholm. Jag frilansar som pedagog och sångerska, inom jazz och som klassisk korist.

Skicka e-post Gå till hemsida

Sara Söderström

Lund

Sara är auktoriserad CVT-coach utbildad vid Complete Vocal Institute i Köpenhamn. Hon är en erfaren körledare på nivån Master Director och ledde 2017 Malmö Limelight Chorus till ett VM-guld i barbershop i Las Vegas, USA. Sara är en uppskattad kör- och röstcoach som samarbetar med flera körer och sånggrupper i Skåne. År 2019 grundade Sara the Notion, en scenisk kör i Lund bestående av 30 kvinnliga sångare.

Skicka e-post Gå till hemsida

Jonatan Lönnqvist

Stockholm

Jag är sångpedagogen som förmodligen kommer att utmana mycket av det som andra har lärt ut. I mötet med sångarna kommer jag bland annat att förklara varför jag inte anser att det är en bra idé att ”andas med magen” eller ”använda mer luft”. Däremot kommer jag att visa hur man etablerar en balans på lufttrycket med hjälp av en vidgad bröstkorg samt hur man då också kan öka styrkan i stämbandsslutningen. Utbildad vid Kungliga Musikhögskolan, Mannes College of Music samt Mediterranean Opera Studio.

Skicka e-post Gå till hemsida

Ing-Mari Janzon

Varberg

Skapande kör. Längtar du efter förnyelse i din kör? I enkla improvisationsövningar får du konkreta verktyg till hur körsången kan lyftas till en scenisk gestaltning, fånga en publik och beröra. Jag är sång & körpedagog och författare till böcker med fokus på scenisk kör och röstutveckling. Med uppdragsgivare från hela landet arbetar jag med fortbildning, föreläser, leder workshops eller coachar vid konserter etc. ”Ditt uttryck gör intryck som ger avtryck.”

Skicka e-post Gå till hemsida

Birgitta Mannerström-Molin

Göteborg

Birgitta är sångpedagog och kördirigent. Hon undervisar på Högskolan för scen och musik i Göteborg samt på Hvitfeldtska musikgymnasiet. Birgitta är engagerad som kurshållare och kördirigent och har ett uppdrag hos Göteborgs Symfoniker som dirigent och konstnärlig rådgivare för ett av världens största musikläger för unga: SidebySide by El Sistema. Birgitta arbetar som projektledare för för SKUR - Sveriges Kyrkosångsförbunds Ungdomsarbete Riks och Region. 2016 blev Birgitta utsedd till årets Barn- och Ungdomskörledare i Sverige. Birgitta ger kurser i körsång, tonbildning, kör som hälsa, barnkörinspiration, sånglektioner, dirigering mm. och är certifierad Anti-Aging röstpedagog.

Skicka e-post

Helene Lux Dryselius

Stockholm

Jag är certifierad i BiP™ Voice Training som använder talrösten som bas för att uppnå en sund sångteknik och en fri och dynamisk sångröst. BiP™ lär sångaren hur man, istället för att "göra ljud", kan använda text och interpretation för att skapa en homogen klang. BiP™ ger nya idéer och inspiration och jag har i över 20 år arbetat med enskilda sångare, ensembler och körer samt vidareutbildat sångpedagoger. Jag har även föreläst både i mindre sällskap och på stora internationella röstkongresser.

Skicka e-post Gå till hemsida

Eva Rune

Grycksbo

Jag jobbar både med och utan noter, och har lång erfarenhet av kör på gehör. Det blir musik ur den svenska körskatten, folkmusik från hela Norden och med utblick mot andra språkområden, nykomponerat och tidig musik. Gränslandet mellan det fastlagda och det improviserade ligger mig varmt om hjärtat. Min mentor och goda vän Gunnar Eriksson i Ljungskile är en stor inspirationskälla i mitt sätt att leda kör. Citat från en av mina körsångare: "Du leder på ett sätt där du har tilltro till människorna och situationen. Ett sätt som inte bara är inspirerande rent musikaliskt, utan även ett synsätt som jag skulle önska fanns i olika sammanhang." Jag har konstnärlig masterexamen i musik, Kungliga musikhögskolan i Stockholm.

Skicka e-post Gå till hemsida

Lars Lind

Sundsvall

Hur gör man för att få män att börja sjunga? Kan man skola män att sjunga även om de inte sjungit som barn? I mitt arbete som körpedagog och kantor upplevde jag att många män vill sjunga i kör, men inte har någon grund som sångare. Därför skapade jag en intensivkurs för män; en sångskola på 3 dagar som ger mannen grunderna i sång och körsång. Under 7 års tid har mer än 400 män i Sundsvall gått skolan och många sjunger nu i kör eller som sångsolist. Jag har med min metod visat att man kan lära sig sjunga som vuxen.

Skicka e-post Gå till hemsida

Helena Martinsson

Stockholm

Helena är verksam som sångpedagog på Kulturamas sånglinje klassisk/musikal där hon jobbar med sångteknik och scenisk gestaltning. Utbildad vid KMH, Operastudio 67 och Röstfunktionen i populärmusikaliska genrer vid SMI. Hon har under många år varit anställd i Immanuelskyrkans musikskola där hon främst haft vuxna elever, i huvudsak från Stockholms körer. Tidigare även på Ölands Folkhögskolas musikteaterlinje, Nacka musikskola, Tyresö kulturskola och Lidingö musikskola. Helena coachar på förfrågan emellanåt körer i sångteknik.

Skicka e-post Gå till hemsida

Tine Fris-Ronsfeld

Århus, Danmark

Tine Fris-Ronsfeld (f. 1984) er professionel sanger, arrangør og korleder. Tine er med-dirigent, arrangør og sanger i det verdenskendte kor Vocal Line, dirigent for a cappella ensemblet Lyt og sanger, komponist og arrangør i den prisvindende vokalgruppe Postyr. Tine har en master i pop/jazz sang og dertil en solistuddannelse som pop/jazz kordirigent fra Det Jyske Musikkonservatorium/RAMA Vocal Centre. Tine har mere end 20 års erfaring med undervisning af kor, vokalgrupper og korledere på alle niveauer i Europa, USA og Asien og har udgivet en lang række albums og kor-noder samt3 håndbøger om musikalske icebreakers og koropvarmning.

Skicka e-post Gå till hemsida

Lena Ekman Frisk

Höör

Behöver er kör en energikick eller en fördjupning? <br /> Lena Ekman Frisk besöker regelbundet körer som önskar en inspirerande gästdirigent. Hon arbetar gärna med körens sångteknik och samklang, gehör och intonation, artikulation och frasering, kommunikation och sceniska närvaro, rörelse och uttryck. Körens rytmiska samsjungning är ett av hennes speciella intresseområden. Lena presenterar ofta ny repertoar men tar också gärna upp körens inövade stycken och övar dem, kanske på ett nytt sätt.

Skicka e-post Gå till hemsida

Esther von Schoenberg

Umeå

Jag är en klassiskt utbildad sopran, sånglärare, dirigent och skapare av röstträningsappen Vocalise. Med över ett decennium på scenen, hjälper jag sångare genom körworkshops och lektioner baserade på en helhetssyn på sångträning. Vocalise ger sångare möjlighet att träna rösten effektivt, uttrycka sig fritt och självsäkert i musik de älskar, samtidigt som den är säker för rösthälsan. Mitt mål är att hjälpa sångaren att utveckla kroppskännedom och upptäcka nyfikenhet om sitt instrument.

Skicka e-post Gå till hemsida