Sångare

Vi vill göra ett stort musikaliskt verk! Eller en konsert med spännande solister? Ta del av Inspirationskatalogens sångarbibliotek här och skapa samarbeten och musikaliska möten med professionella sångare!!

Malena Ernman

Stockholm

Malena Ernman är operasångerska, mezzosopran. Trots att hennes centrala roller återfinns i mezzofacket har hon ett unikt röstomfång upp till en koloratursoprans trestrukna f. Hon har haft återkommande uppdrag internationellt på de stora operascenerna, och verkar idag på både opera- och musikalscener i Sverige. Malena fick ett populärmusikaliskt genombrott med deltagandet och vinsten i Melodifestivalen 2009, den svenska uttagningen till Eurovision Song Contest 2009 med bidraget La Voix. År 2015 utsågs hon att läsa den traditionella dikten Nyårsklockan av Alfred Tennyson vid Skansens nyårsfirande. Malena är en flitigt anlitad solist och är även initiativtagare till Ecstatic Ensemlble, som samlar några av landet mest välrenommerade sångare.

Skicka e-post

Lena Willemark

Stockholm

Folkmusiken är min vandringsstav när jag besöker olika musikaliska landskap. Den är min ständiga grundfärg oavsett om det är traditionell musik, improvisationsmusik eller västerländsk klassisk musik. Jag har turnérat runt om i världen i 40 år och blir ständigt inspirerad i mitt konstnärliga skapande. Att arbeta och skapa med körer är helt underbart! Under åren har det blivit en hel del alster komponerade/arrangerade för kör, av mig. Närvaro, kommunikation och uttryck är självlysande ledord i mitt musikliv och i mina samarbeten.

Skicka e-post Gå till hemsida

Lars Johansson Brissman

Stockholm

Lars Johansson Brissman Baryton är opera- och konsertsångare. På operascenen har han framfört operor från tidigt 1600-tal, via Monteverdi, Mozart, Verdi, Puccini till samtida operor med uruppförande av bl.a av Philip Glass. Lars är eftertraktad konsertsångare i konserthus och på festivaler i Europa, USA och Asien. Han har studerat vid Kungliga Musikhögskolan och på Operahögskolan och är sedan 2006 fast medlem i Radiokören. Lars är anställd av manskören Orphei Drängar som sångpedagog. Där ger han individuella sånglektioner samt leder körens uppsjungningar. Undervisar även på gymnasiet på Lilla Akademien sedan 2016. Håller regelbundna workshops med körer om sångteknik.

Skicka e-post Gå till hemsida

Katarina Henryson

Stockholm

Sångerska inom jazz, visa och fri improv med rötter i körsången. Tillsammans med fyra personer startade jag The Real Group 1984 och arbetade som sångerska på heltid inom gruppen i 32 år. Konstnärlig ledare för EIC och konsertperformanceserien 360°, Autodidakt dirigent. VD för The Real Group Academy som genomför inspirationsdagar, kör och ensemblecoachings, dirigentkurser samt vokalfestivaler. Jag arbetar med ensembler inom alla genrer. En halvdag c.a fyra timmar är ett bra format. Jag arbetar gärna med en annan ledare med två eller tre grupper om en heldag önskas. Jag blandar gärna övningar med coaching av ensemblens befintliga repertoar.

Skicka e-post Gå till hemsida

Tina Ahlin

Stockholm

Tina Ahlin är pianist, sångerska, munspelare och kompositör sedan 35 år tillbaka. Genom åren har Tina samarbetat med en rad kända namn, såsom Hasse Alfredson, Robert Broberg, Lisa Nilsson, Olle Adolphson för att nämna några. Hon arbetar årligen även med körer, orkestrar och storband. Tina har varit programledare i en serie uppskattade musikmöten i SVT, släppt grammis-nominerade soloskivor och gett ut två böcker. Hon samarbetar regelbundet med Orsa Spelmän, Malena Ernman och Bengan Janson. Våren 2021 fick Tina SKAP:s Taube-stipendium och våren 2022 Tage Danielssons vänners stipendium. Tina Ahlin är aktuell med en nyskriven körsvit med Tage Danielssons varma och underfundiga poesi.

Skicka e-post Gå till hemsida

Karin Ingebäck

Uppsala

Utbildad vid Ingesunds musikhögskola, Göteborgs musikhögskola och Teater och Operahögskolan i Göteborg. Sångstudier för bl.a. Sten Neiker, Märta Scheele, Kerstin Wahlström Olsson och hovsångerskan Marianne Häggander. Arbetar som freelance opera/konsertsångerska med gästkontrakt vid bl.a. Norrlandsoperan, Drottningholms slottsteater, Kungliga Operan i Stockholm, Göteborgsoperan, samt konserthus i bl.a Stockholms och Göteborg. Undervisat i sångmetodik vid kördirigentutbildningen vid Uppsala universitet, samt vid Musikkonservatoriet i Falun sedan 2020. Sångpedagog till bl.a. kören Allmänna sången och Korgossarna i Uppsala.

Skicka e-post

Esther von Schoenberg

Umeå

Jag är en klassiskt utbildad sopran, sånglärare, dirigent och skapare av röstträningsappen Vocalise. Med över ett decennium på scenen, hjälper jag sångare genom körworkshops och lektioner baserade på en helhetssyn på sångträning. Vocalise ger sångare möjlighet att träna rösten effektivt, uttrycka sig fritt och självsäkert i musik de älskar, samtidigt som den är säker för rösthälsan. Mitt mål är att hjälpa sångaren att utveckla kroppskännedom och upptäcka nyfikenhet om sitt instrument.

Skicka e-post Gå till hemsida

Solala

Göteborg

I över 10 år har Solala levererat sångglädje från köket i Göteborg. Med deras unika arrangemang och bländande stämföring har deras videor och samarbeten med Sveriges största artister i serien ”Solala Sessions” spridits lavinartat över sociala medier. Solala har även varit mycket uppskattade gästartister på körkonserter genom åren. Inför julen 2023 satsar gruppen även på ett speciellt koncept där Din kör gör julkonsert tillsammans med Solala! Maila för mer info!

Skicka e-post Gå till hemsida

Helena Martinsson

Stockholm

Helena är aktiv solist, lyrisk sopran, och tonsättare med fokus på vokal musik. En kammaropera, kör och romanser har uppförts efter pandemin. Som sångpedagog anlitas hon ibland av körer för vokala workshops.

Skicka e-post Gå till hemsida

Gabriel Forss

Stockholm

Gabriel Forss är sångare, artist, föreläsare och körledare för Happy Voices i Stockholm, Göteborg och Malmö. I 1997 vann han Melodifestivalen med gruppen Blond och 2011 tog han silverplatsen med sin kör Team Gabriel i Körslaget i TV4. Han har också varit programledare för lördagsshowen Förfest hos Gabriel i SVT, sångcoach i Fame Factory i TV3 och programvärd för Karlavagnen. Gabriel är dessutom en folkkär, ofta anlitad allsångsledare som sprider sångglädje över hela landet med sina många allsångsprojekt och har även lett stora körkonserter i Globen och på Dalhalla.

Skicka e-post Gå till hemsida

Petra Valman

Knivsta

Frilansande operasångerska - dramatisk koloratursopran. Röstpedagog, undervisar både sång och tal. Röstlogoped. Certifierad Anti-aging för rösten-pedagog. Practitioner inom ONE VOICE (Joan Melton).

Skicka e-post Gå till hemsida

Tobias Bennsten

Stockholm

Hej kära medmusiker! Här har ni en samarbetspartner som gillar att hitta nya, finurliga lösningar på gamla problem! Med en bred bakgrund inom solosång (Operahögskolan och KMH), körledning och pedagogik jobbar jag metodiskt och nyfiket med körsjungandets alla delar. Jag kan hjälpa er med sångteknik, Blixtkör (gehörsträning, intonation och konsertrepertoar i tidseffektiv kombination), sångspecialiserad notläsning samt arrangering och komposition skräddarsydd utifrån körens styrkor. Hoppas vi hörs!

Skicka e-post

Eva Rune

Grycksbo

Jag jobbar både med och utan noter, och har lång erfarenhet av kör på gehör. Det blir musik ur den svenska körskatten, folkmusik från hela Norden och med utblick mot andra språkområden, nykomponerat och tidig musik. Gränslandet mellan det fastlagda och det improviserade ligger mig varmt om hjärtat. Min mentor och goda vän Gunnar Eriksson i Ljungskile är en stor inspirationskälla i mitt sätt att leda kör. Citat från en av mina körsångare: "Du leder på ett sätt där du har tilltro till människorna och situationen. Ett sätt som inte bara är inspirerande rent musikaliskt, utan även ett synsätt som jag skulle önska fanns i olika sammanhang." Jag har konstnärlig masterexamen i musik, Kungliga musikhögskolan i Stockholm.

Skicka e-post Gå till hemsida

Maria Hulthén Birkeland

Stockholm

Maria är tonsättare och har verkat sedan beställningsverket Ljus och Hopp - mässa i folkton 2001, där recensenten i Falu Kuriren skrev "Mässan i folkton bör betraktas som ett genombrott". Verket har uppförts under bl.a. Körstämman i Skinnskatteberg och sedan dess har Maria utkommit med ett sakralt eller profant verk per år. Maria komponerar gärna körverk, men hennes musik till teaterpjäser och dansföreställningar, samt dokumentärfilmer. Tonspråket är melodiskt och har en klang av tydliga nordiska stråk. Hon samarbetar gärna med körer, som tonsättare, och som sångerska och musiker. Hennes verk finns utgivna bl a på Notfabriken, Gehrmans och Wessmans förlag.

Skicka e-post Gå till hemsida

Peder Karlsson

Umeå

Musiker med rösten som instrument; arrangör, kompositör, och lärare i innovativ körledning. Medgrundare av The Real Group, medlem 1984-2010. Musikalisk chef för Perpetuum Jazzile från Slovenien 2011-2014, mentor 2014-17 åt samma grupp. Sedan 2016 adjungerad professor vid Royal Academy of Music i Aarhus & Aalborg, Danmark (RAMA), med särskilt ansvar för: - Musikalisk och social interaktion, - Metodik för sångares förståelse för rytm, intonation och samklang, - Konstnärligt ledarskap.

Skicka e-post Gå till hemsida

Sebastian Rilton

Stockholm

Sångare, arrangör & producent från Stockholm. Sjunger sen 1999 i vokalgruppen Riltons Vänner från Stockholm, och är även varit mångårig medlem i Vibafemba från Uppsala. Utöver det har jag även sjungit med, arrangerat för och producerat för The Real Group, Swingle Singers och många fler. Genom åren har jag skrivit hundratals arrangemang för körer på olika nivåer, producerat flera album & gjort uppåt 1000 scenframträdanden. Coachar även grupper i ensemblesång, ljudteknik & arrangering.

Skicka e-post Gå till hemsida

Henrik och Magnus Rongedal

Stockholm

Sveriges mest musikaliska tvillingar gör ingen besviken. Efter genombrottet i ”Så ska det låta” och "Melodifestivalen" har Rongedal släppt 3 album och turnerat sig genom Sveriges avlånga land. Rongedal har även synts i andra populära TV-program såsom "Sommarkrysset", "Doobidoo", "Körslaget", "Bingolotto", "Go ́kväll" och galor som "Världens Barn", "Eldsjälsgalan", "Uppesittarkväll", "Nationaldags- /Nyårs-firande" från Skansen m m. En spelning med Rongedal innebär att publiken får se och höra på musikalitet i dess bästa form varvat med värme och humor.

Skicka e-post Gå till hemsida

Anki och Magnus Spångberg

Örebro

Magnus arbetar som kapellmästare åt Triple & Touch och Anki är producent för musikklasserna på Karl Johan Skola i Örebro. Star For Life upptar mycket tid numera för båda två, Magnus kapellmästare & Anki körledare. Musikansvariga för Stockholm Gospel under ca 20 år. Båda hämtar inspiration i de afro-amerikanska församlingarna i USA genom regelbundna besök och hade mångårigt samarbete med Cyndee Peters. Körledare och kapellmästare för Christer Sjögrens alla julturnéer med gäster som Carola, Charlotte Perelli, Sanna Nielsen, Pernilla Wahlgren, Elisabet Andreassen, Gladys del Pilar m fl. Jobbade även med körprojektet ”Toner för Miljoner” under 7 år. Ett stort körprojekt som startade 2013 är en kör för alla på ca 500 personer varje termin: Sjung Med Spångberg.

Skicka e-post Gå till hemsida

Anders Edenroth

Stockholm

Sångare, kompositör, textförfattare, dirigent och mentor. Grundare av vokalkvintetten the Real Group och medlem 1984-2021 med 23 albumproduktioner och drygt 3.000 konserter världen över. Utbildad på KMH i Stockholm med avslutande diplomutbildning 1988-89. Kompositör och textförfattare till mycket av vokalgruppens repertoar samt till andra svenska och utländska ensembler. Stipendier bl a från Konstnärsnämnden, STIM och Povel Ramels Karamellodikt samt en Grammis. Undervisar varierar i repetitionsmetodik, arrangering, komposition, studioteknik och gehörsträning.

Skicka e-post Gå till hemsida

Anton Alexis Hallgren

Stockholm

Mitt namn är Anton Alexis Hallgren och jag kommer från Stockholm. Jag har sjungit i kör sen så länge jag kan minnas. År 2020 grundade jag kören Haga Vokalensemble som båstår av 16 utbildade sångare och samma år kom jag även in på kandidatprogrammet i kördirigering på Kungliga musikhögskolan. Utöver dirigerandet och studierna så jobbar jag även som frilansande sångare. Jag är även tonsättare och arrangör av körmusik och har skrivit arrangemang till TV och film. Jag har bland annat arrangerat all körmusik åt netflixserien Young Royals.

Skicka e-post

Paula af Malmborg Ward

Göteborg

Jag är född 1962. Har skrivit musik, sjungit och spelat så länge jag minns. På 80-talet gjorde jag en del köprogram med egna låtar, var ledare på körstämman i Skinnskatteberg ett par år. Hade egna grupper, arrade, skrev teatermusik, var kapellmästare, presentatör i TV m.m. Efter musiklärar -och arrangerings-examen utbildade jag mig till tonsättare och är heltidsfrilanstonsättare med tonvikt på opera, orkestermusik och kör. 2022 spelade jag in och gav ut 37 av mina 80-talslåtar på Imogena Records, "Pållans låtar - till slut från början". Är lyckligt lottad som får möjlighet använda hela mitt musikaliska jag. Styrelseledamot i Kungliga Musikaliska Akademiens sedan januari 2023.

Skicka e-post Gå till hemsida

André Hasselgren

Stockholm

Jag är utbildad kördirigent på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och verksam som körledare, sångare och skådespelare. Jag sjunger regelbundet i professionella ensembler som Radiokören, VoNo, Vokalharmonin, Vokalverket och sjunger även som solist. Musikaliskt är jag särskilt intresserad av den tidiga musiken och den allra nyaste, samarbeten mellan tonsättare och kör tycker jag mycket om. Jag arbetar gärna sceniskt vilket jag gör i VoNo men också som skådespelare på Dramalabbet i Stockholm.

Skicka e-post

Helene Lux Dryselius

Stockholm

Jag är certifierad i BiP™ Voice Training som använder talrösten som bas för att uppnå en sund sångteknik och en fri och dynamisk sångröst. BiP™ lär sångaren hur man, istället för att "göra ljud", kan använda text och interpretation för att skapa en homogen klang. BiP™ ger nya idéer och inspiration och jag har i över 20 år arbetat med enskilda sångare, ensembler och körer samt vidareutbildat sångpedagoger. Jag har även föreläst både i mindre sällskap och på stora internationella röstkongresser.

Skicka e-post Gå till hemsida

Kajsa Norrby

Valdemarsvik

Kajsa Norrby – sångerska, sångskrivare, körledare & kulturproducent. Hennes rötter är bl.a i folksång, klassisk sång, samt teater. Energi, humor, närvaro & mod att i enkelhet skapa storartad musik & scenkonst tillsammans genomsyrar hennes arbete. Hon jobbar med stämsång & improvisation a capella, med kropp & gehör som instrument. Kajsa är aktiv i det internationella körledarnätverket Natural Voice. Hon frilansar som körledare & artist samt driver Långrådna Kultur i Östergötland.

Skicka e-post Gå till hemsida

Karin Sax Granlöf

Sölvesborg

Behöver din kör en energiboost? Jag kan erbjuda två upplägg: 1. Sångteknik och scenisk kör. Min bas är autonom röstteknik där man med hjälp av affekter (t ex lyssnande eller glädje) och rörelser, för både kropp och en fri röstklang. Enkla övningar som ger omedelbart resultat. Jag undervisar också i sång inom afro, folkmusik och klassiskt. 2. Voicefulness - mindfulness, röstteknik och körsång. I detta upplägg får du även prova på mindfulness, ett kraftfullt redskap för att skapa fokus inför en konsert. Jag är sångpedagog, körpedagog och kantor, utbildad vid bl.a. musikhögskolorna i Göteborg och Stockholm. Jag frilansar som pedagog och sångerska, inom jazz och som klassisk korist.

Skicka e-post Gå till hemsida

Fredrik Berglund

Göteborg

Fredrik är arrangör och kördirigent som med sitt lekfulla sätt vill inspirera såväl körsångare som publik till stor sångglädje. Han delar sin tid mellan att undervisa på några av landets ledande musikutbildningar och att frilansa som körledare, inspiratör, musiker, regissör och producent. Som grundare till musiktjänsten We Are Voice har han ett stort nationellt som internationellt nätverk där han kontinuerligt samarbetar med arrangörer, artister och musiker av högsta klass. ”Mölndals kammarkör, Rytmus Youth Choir och Örebro University Choir är några av de ensembler som jag arbetar med kontinuerligt där vi i varje repetition försöker inspirera och utmana varandra! Välkommen att kontakta mig för samarbeten av olika slag!”

Skicka e-post

Fred Sjöberg

Örebro

Fred Sjöberg har studerat vid Musikhögskolan i Örebro och på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, för bl.a. Eric Ericson. Han har varit dirigent för Världsungdomskören, Världskammarkören och Europeiska Ungdomskören. Fred är dirigent för Örebro Kammarkör sedan 1983 och hans musikaliska bredd spänner från barock till nutida musik samt jazz, pop och gospel. 2000 blev Fred Årets körledare, 2001 erhöll han Johannes Norrbymedaljen. Fred startade och har varit musikalisk ledare för Lund International Choral Festival, vice president i Europa Cantat och vice president i IFCM, och är idag Senior Artistic Director för INTERKULTUR och vice president i World Choir Council knutet till INTERKULTUR.

Skicka e-post

Anna Cederberg-Orreteg

Stockholm

Anna Cederberg-Orreteg, född och uppvuxen i Stockholm där jag också bor och har arbetat som musiklärare i 40 år. Numera pensionär men fortsatt verksam som tonsättare/arrangör, körledare och gästföreläsare.

Skicka e-post Gå till hemsida

Tine Fris-Ronsfeld

Århus, Danmark

Tine Fris-Ronsfeld (f. 1984) er professionel sanger, arrangør og korleder. Tine er med-dirigent, arrangør og sanger i det verdenskendte kor Vocal Line, dirigent for a cappella ensemblet Lyt og sanger, komponist og arrangør i den prisvindende vokalgruppe Postyr. Tine har en master i pop/jazz sang og dertil en solistuddannelse som pop/jazz kordirigent fra Det Jyske Musikkonservatorium/RAMA Vocal Centre. Tine har mere end 20 års erfaring med undervisning af kor, vokalgrupper og korledere på alle niveauer i Europa, USA og Asien og har udgivet en lang række albums og kor-noder samt3 håndbøger om musikalske icebreakers og koropvarmning.

Skicka e-post Gå till hemsida

Kitte Ström

Stockholm

Jag jobbar som sångerska och har mitt "paradnummer" i Ellingtons "Sacred Consert" där jag varit solist många gånger. Jag är ofta solist på körkonserter där man sjunger jazz, gospel, soul, folkmusik mm. Jag har skrivit en mässa för kör, band och solist. Medelsvår nivå SATB-kör. För övrigt jobbar jag som körledare och sångpedagog. När jag blir anlitad är det ofta för att jobba med teknik, hitta sväng, prova nya genrer. Även här jobbar jag främst med jazz, soul, gospel och liknande. Jag är sångpedagog och jobbar även där främst i dessa genrer.

Skicka e-post Gå till hemsida

Ing-Mari Janzon

Varberg

Skapande kör. Längtar du efter förnyelse i din kör? I enkla improvisationsövningar får du konkreta verktyg till hur körsången kan lyftas till en scenisk gestaltning, fånga en publik och beröra. Jag är sång & körpedagog och författare till böcker med fokus på scenisk kör och röstutveckling. Med uppdragsgivare från hela landet arbetar jag med fortbildning, föreläser, leder workshops eller coachar vid konserter etc. ”Ditt uttryck gör intryck som ger avtryck.”

Skicka e-post Gå till hemsida

Steven Hansen

Helsingborg

Har hållit på med körsång och låtskriveri i snart 40 år. Studerade arrangering/komposition för Tobias Broström på Sundsgårdens folkhögskola 2003-2005 samt ett halvår på Malmö musikhögskola. Skriver främst för kör eller mindre ensembler. Skrivit till bl.a. Helsingborgs Kammarkör, Svanholm Singers, zero8, S:t Jacobs Vokalensemble och Damkören SALT. Utöver dessa fått verk framförda av ett flertal svenska och utländska körer. Smakprov finns på Soundcloud och Youtube, sök på ”Ankarspice”.

Skicka e-post Gå till hemsida