Sångare

Vi vill göra ett stort musikaliskt verk! Eller en konsert med spännande solister? Ta del av Inspirationskatalogens sångarbibliotek här och skapa samarbeten och musikaliska möten med professionella sångare!!

Malena Ernman

Stockholm

Malena Ernman är operasångerska, mezzosopran. Trots att hennes centrala roller återfinns i mezzofacket har hon ett unikt röstomfång upp till en koloratursoprans trestrukna f. Hon har haft återkommande uppdrag internationellt på de stora operascenerna, och verkar idag på både opera- och musikalscener i Sverige. Malena fick ett populärmusikaliskt genombrott med deltagandet och vinsten i Melodifestivalen 2009, den svenska uttagningen till Eurovision Song Contest 2009 med bidraget La Voix. År 2015 utsågs hon att läsa den traditionella dikten Nyårsklockan av Alfred Tennyson vid Skansens nyårsfirande. Malena är en flitigt anlitad solist och är även initiativtagare till Ecstatic Ensemlble, som samlar några av landet mest välrenommerade sångare.

Skicka e-post

Lars Johansson Brissman

Stockholm

Lars Johansson Brissman Baryton är opera- och konsertsångare. På operascenen har han framfört operor från tidigt 1600-tal, via Monteverdi, Mozart, Verdi, Puccini till samtida operor med uruppförande av bl.a av Philip Glass. Lars är eftertraktad konsertsångare i konserthus och på festivaler i Europa, USA och Asien. Han har studerat vid Kungliga Musikhögskolan och på Operahögskolan och är sedan 2006 fast medlem i Radiokören. Lars är anställd av manskören Orphei Drängar som sångpedagog. Där ger han individuella sånglektioner samt leder körens uppsjungningar. Undervisar även på gymnasiet på Lilla Akademien sedan 2016. Håller regelbundna workshops med körer om sångteknik.

Skicka e-post Gå till hemsida

Katarina Henryson

Stockholm

Sångerska inom jazz, visa och fri improv med rötter i körsången. Tillsammans med fyra personer startade jag The Real Group 1984 och arbetade som sångerska på heltid inom gruppen i 32 år. Konstnärlig ledare för EIC och konsertperformanceserien 360°, Autodidakt dirigent. VD för The Real Group Academy som genomför inspirationsdagar, kör och ensemblecoachings, dirigentkurser samt vokalfestivaler. Jag arbetar med ensembler inom alla genrer. En halvdag c.a fyra timmar är ett bra format. Jag arbetar gärna med en annan ledare med två eller tre grupper om en heldag önskas. Jag blandar gärna övningar med coaching av ensemblens befintliga repertoar.

Skicka e-post Gå till hemsida

Karin Ingebäck

Uppsala

Utbildad vid Ingesunds musikhögskola, Göteborgs musikhögskola och Teater och Operahögskolan i Göteborg. Sångstudier för bl.a. Sten Neiker, Märta Scheele, Kerstin Wahlström Olsson och hovsångerskan Marianne Häggander. Arbetar som freelance opera/konsertsångerska med gästkontrakt vid bl.a. Norrlandsoperan, Drottningholms slottsteater, Kungliga Operan i Stockholm, Göteborgsoperan, samt konserthus i bl.a Stockholms och Göteborg. Undervisat i sångmetodik vid kördirigentutbildningen vid Uppsala universitet, samt vid Musikkonservatoriet i Falun sedan 2020. Sångpedagog till bl.a. kören Allmänna sången och Korgossarna i Uppsala.

Skicka e-post

Esther von Schoenberg

Umeå

Jag är en klassiskt utbildad sopran, sånglärare, dirigent och skapare av röstträningsappen Vocalise. Med över ett decennium på scenen, hjälper jag sångare genom körworkshops och lektioner baserade på en helhetssyn på sångträning. Vocalise ger sångare möjlighet att träna rösten effektivt, uttrycka sig fritt och självsäkert i musik de älskar, samtidigt som den är säker för rösthälsan. Mitt mål är att hjälpa sångaren att utveckla kroppskännedom och upptäcka nyfikenhet om sitt instrument.

Skicka e-post Gå till hemsida

Solala

Göteborg

I över 10 år har Solala levererat sångglädje från köket i Göteborg. Med deras unika arrangemang och bländande stämföring har deras videor och samarbeten med Sveriges största artister i serien ”Solala Sessions” spridits lavinartat över sociala medier. Solala har även varit mycket uppskattade gästartister på körkonserter genom åren och gjorde 2023 en bejublad julturné tillsammans med körer från hela Sverige. Maila för förfrågan om kommande turnéer!

Skicka e-post Gå till hemsida

Helena Martinsson

Stockholm

Helena är en mångsidig sångerska, sångpedagog och tonsättare/låtskrivare och sjunger allt från klassiskt och opera till pop, visa, musikal och jazz – med genreenlig sångteknik och interpretation. Utbildad på KMH och Operastudio 67 och har studerat för pedagoger som Barbro Marklund, Kerstin Wahlström-Ohlsson, Ritva Eerola och Helena Jonason (musikal/pop). Helena är lyrisk sopran/mezzo och har bland annat sjungit på Folkoperan, Norrlandsoperan, Södertäljeoperan, Läckö Slott och i några fria operagrupper i roller som Mimi i La Boheme (Södertäljeoperan), Grevinnan i Figaros bröllop (Teaterstudio Lederman), Micaela i ”Lilla Carmen” (Folkoperan). Under våren 2024 är hon bl a aktuell i nyskrivna verket ”Jag är här!” med texter av Ylva Eggehorn, tonsatta av Katarina Rudérus och Unni Eriksdotter, där hon gestaltar Mahalia Jackson som en av flera kvinnliga profiler genom kyrkohistorien. Solist i sakrala verk som: Messe Solennelle, Rossini, Förklädd Gud, Larsson, Skapelsen, Haydn, Faurés Requiem, Rutters Requiem. Helena är också aktiv som sångcoach med körer, i grupp och individuellt.<br />

Skicka e-post Gå till hemsida

Susanne Fellbrink

Sundsvall

Susanne Fellbrink har arbetat som sångerska och låtskrivare i många år och som körledare för sin stora kör, Popitoppkören i Sundsvall (där alla får vara med) i 8 år. Hon är även författare med sex utgivna spänningsromaner som utspelar sig i musikbranschen. I sommar debuterar hon med en sommarvarm feelgood om oväntad vänskap och om körsångens läkande kraft.

Skicka e-post Gå till hemsida

Emelie Pejler

Stockholm

Emelie är sångerska, utbildad sångpedagog och certifierad Zangger Vocal Coach, med inriktning främst i genrerna pop, soul, visa och musikal. Som pedagog har Emelie ett lekfullt arbetssätt och hon lockar fram lust och musikalitet hos sina elever. Var du befinner dig på erfarenhetsstegen spelar ingen roll, hon är intresserad av din unika röst. Tillsammans formar du och Emelie din röst till att nå sin fulla potential både känslomässigt och rösttekniskt. Som sångerska har Emelie lång erfarenhet av att sjunga på vigslar, dop, begravningar, shower, konserter och musikaler. Hon har även producerat och coachat ett flertal stora föreställningar och andra evenemang. Inspelningar hittar du på hemsidan. Kontakta Emelie så skräddarsyr hon ett upplägg för just dig.

Skicka e-post Gå till hemsida

Eva Rune

Grycksbo

Jag jobbar både med och utan noter, och har lång erfarenhet av kör på gehör. Det blir musik ur den svenska körskatten, folkmusik från hela Norden och med utblick mot andra språkområden, nykomponerat och tidig musik. Gränslandet mellan det fastlagda och det improviserade ligger mig varmt om hjärtat. Min mentor och goda vän Gunnar Eriksson i Ljungskile är en stor inspirationskälla i mitt sätt att leda kör. Citat från en av mina körsångare: "Du leder på ett sätt där du har tilltro till människorna och situationen. Ett sätt som inte bara är inspirerande rent musikaliskt, utan även ett synsätt som jag skulle önska fanns i olika sammanhang." Jag har konstnärlig masterexamen i musik, Kungliga musikhögskolan i Stockholm.

Skicka e-post Gå till hemsida

Maria Hulthén Birkeland

Stockholm

Maria är tonsättare och har verkat sedan beställningsverket Ljus och Hopp - mässa i folkton 2001, där recensenten i Falu Kuriren skrev "Mässan i folkton bör betraktas som ett genombrott". Verket har uppförts under bl.a. Körstämman i Skinnskatteberg och sedan dess har Maria utkommit med ett sakralt eller profant verk per år. Maria komponerar gärna körverk, men hennes musik till teaterpjäser och dansföreställningar, samt dokumentärfilmer. Tonspråket är melodiskt och har en klang av tydliga nordiska stråk. Hon samarbetar gärna med körer, som tonsättare, och som sångerska och musiker. Hennes verk finns utgivna bl a på Notfabriken, Gehrmans och Wessmans förlag.

Skicka e-post Gå till hemsida

Sebastian Rilton

Stockholm

Sångare, arrangör & producent från Stockholm. Sjunger sen 1999 i vokalgruppen Riltons Vänner från Stockholm, och är även varit mångårig medlem i Vibafemba från Uppsala. Utöver det har jag även sjungit med, arrangerat för och producerat för The Real Group, Swingle Singers och många fler. Genom åren har jag skrivit hundratals arrangemang för körer på olika nivåer, producerat flera album & gjort uppåt 1000 scenframträdanden. Coachar även grupper i ensemblesång, ljudteknik & arrangering.

Skicka e-post Gå till hemsida

Henrik och Magnus Rongedal

Stockholm

Sveriges mest musikaliska tvillingar gör ingen besviken. Efter genombrottet i ”Så ska det låta” och "Melodifestivalen" har Rongedal släppt 3 album och turnerat sig genom Sveriges avlånga land. Rongedal har även synts i andra populära TV-program såsom "Sommarkrysset", "Doobidoo", "Körslaget", "Bingolotto", "Go ́kväll" och galor som "Världens Barn", "Eldsjälsgalan", "Uppesittarkväll", "Nationaldags- /Nyårs-firande" från Skansen m m. En spelning med Rongedal innebär att publiken får se och höra på musikalitet i dess bästa form varvat med värme och humor.

Skicka e-post Gå till hemsida

Anton Alexis Hallgren

Stockholm

Mitt namn är Anton Alexis Hallgren och jag kommer från Stockholm. Jag har sjungit i kör sen så länge jag kan minnas. År 2020 grundade jag kören Haga Vokalensemble som båstår av 16 utbildade sångare och samma år kom jag även in på kandidatprogrammet i kördirigering på Kungliga musikhögskolan. Utöver dirigerandet och studierna så jobbar jag även som frilansande sångare. Jag är även tonsättare och arrangör av körmusik och har skrivit arrangemang till TV och film. Jag har bland annat arrangerat all körmusik åt netflixserien Young Royals.

Skicka e-post

Paula af Malmborg Ward

Göteborg

Jag är född 1962. Har skrivit musik, sjungit och spelat så länge jag minns. På 80-talet gjorde jag en del köprogram med egna låtar, var ledare på körstämman i Skinnskatteberg ett par år. Hade egna grupper, arrade, skrev teatermusik, var kapellmästare, presentatör i TV m.m. Efter musiklärar -och arrangerings-examen utbildade jag mig till tonsättare och är heltidsfrilanstonsättare med tonvikt på opera, orkestermusik och kör. 2022 spelade jag in och gav ut 37 av mina 80-talslåtar på Imogena Records, "Pållans låtar - till slut från början". Är lyckligt lottad som får möjlighet använda hela mitt musikaliska jag. Styrelseledamot i Kungliga Musikaliska Akademiens sedan januari 2023.

Skicka e-post Gå till hemsida

André Hasselgren

Stockholm

Jag är utbildad kördirigent på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och verksam som körledare, sångare och skådespelare. Jag sjunger regelbundet i professionella ensembler som Radiokören, VoNo, Vokalharmonin, Vokalverket och sjunger även som solist. Musikaliskt är jag särskilt intresserad av den tidiga musiken och den allra nyaste, samarbeten mellan tonsättare och kör tycker jag mycket om. Jag arbetar gärna sceniskt vilket jag gör i VoNo men också som skådespelare på Dramalabbet i Stockholm.

Skicka e-post

Helene Lux Dryselius

Stockholm

Jag är certifierad i BiP™ Voice Training som använder talrösten som bas för att uppnå en sund sångteknik och en fri och dynamisk sångröst. BiP™ lär sångaren hur man, istället för att "göra ljud", kan använda text och interpretation för att skapa en homogen klang. BiP™ ger nya idéer och inspiration och jag har i över 20 år arbetat med enskilda sångare, ensembler och körer samt vidareutbildat sångpedagoger. Jag har även föreläst både i mindre sällskap och på stora internationella röstkongresser.

Skicka e-post Gå till hemsida

Kajsa Norrby

Valdemarsvik

Kajsa Norrby – sångerska, sångskrivare, körledare & kulturproducent. Hennes rötter är bl.a i folksång, klassisk sång, samt teater. Energi, humor, närvaro & mod att i enkelhet skapa storartad musik & scenkonst tillsammans genomsyrar hennes arbete. Hon jobbar med stämsång & improvisation a capella, med kropp & gehör som instrument. Kajsa är aktiv i det internationella körledarnätverket Natural Voice. Hon frilansar som körledare & artist samt driver Långrådna Kultur i Östergötland.

Skicka e-post Gå till hemsida

Karin Sax Granlöf

Sölvesborg

Behöver din kör en energiboost? Jag kan erbjuda två upplägg: 1. Sångteknik och scenisk kör. Min bas är autonom röstteknik där man med hjälp av affekter (t ex lyssnande eller glädje) och rörelser, för både kropp och en fri röstklang. Enkla övningar som ger omedelbart resultat. Jag undervisar också i sång inom afro, folkmusik och klassiskt. 2. Voicefulness - mindfulness, röstteknik och körsång. I detta upplägg får du även prova på mindfulness, ett kraftfullt redskap för att skapa fokus inför en konsert. Jag är sångpedagog, körpedagog och kantor, utbildad vid bl.a. musikhögskolorna i Göteborg och Stockholm. Jag frilansar som pedagog och sångerska, inom jazz och som klassisk korist.

Skicka e-post Gå till hemsida

Fredrik Berglund

Göteborg

Fredrik är arrangör och kördirigent som med sitt lekfulla sätt vill inspirera såväl körsångare som publik till stor sångglädje. Han delar sin tid mellan att undervisa på några av landets ledande musikutbildningar och att frilansa som körledare, inspiratör, musiker, regissör och producent. Som grundare till musiktjänsten We Are Voice har han ett stort nationellt som internationellt nätverk där han kontinuerligt samarbetar med arrangörer, artister och musiker av högsta klass. ”Mölndals kammarkör, Rytmus Youth Choir och Örebro University Choir är några av de ensembler som jag arbetar med kontinuerligt där vi i varje repetition försöker inspirera och utmana varandra! Välkommen att kontakta mig för samarbeten av olika slag!”

Skicka e-post

Fred Sjöberg

Örebro

Fred Sjöberg har studerat vid Musikhögskolan i Örebro och på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, för bl.a. Eric Ericson. Han har varit dirigent för Världsungdomskören, Världskammarkören och Europeiska Ungdomskören. Fred är dirigent för Örebro Kammarkör sedan 1983 och hans musikaliska bredd spänner från barock till nutida musik samt jazz, pop och gospel. 2000 blev Fred Årets körledare, 2001 erhöll han Johannes Norrbymedaljen. Fred startade och har varit musikalisk ledare för Lund International Choral Festival, vice president i Europa Cantat och vice president i IFCM, och är idag Senior Artistic Director för INTERKULTUR och vice president i World Choir Council knutet till INTERKULTUR.

Skicka e-post

Anna Cederberg-Orreteg

Stockholm

Anna Cederberg-Orreteg, född och uppvuxen i Stockholm där jag också bor och har arbetat som musiklärare i 40 år. Numera pensionär men fortsatt verksam som tonsättare/arrangör, körledare och gästföreläsare.

Skicka e-post Gå till hemsida

Tine Fris-Ronsfeld

Århus, Danmark

Tine Fris-Ronsfeld (f. 1984) er professionel sanger, arrangør og korleder. Tine er med-dirigent, arrangør og sanger i det verdenskendte kor Vocal Line, dirigent for a cappella ensemblet Lyt og sanger, komponist og arrangør i den prisvindende vokalgruppe Postyr. Tine har en master i pop/jazz sang og dertil en solistuddannelse som pop/jazz kordirigent fra Det Jyske Musikkonservatorium/RAMA Vocal Centre. Tine har mere end 20 års erfaring med undervisning af kor, vokalgrupper og korledere på alle niveauer i Europa, USA og Asien og har udgivet en lang række albums og kor-noder samt3 håndbøger om musikalske icebreakers og koropvarmning.

Skicka e-post Gå till hemsida

Kitte Ström

Stockholm

Jag jobbar som sångerska och har mitt "paradnummer" i Ellingtons "Sacred Consert" där jag varit solist många gånger. Jag är ofta solist på körkonserter där man sjunger jazz, gospel, soul, folkmusik mm. Jag har skrivit en mässa för kör, band och solist. Medelsvår nivå SATB-kör. För övrigt jobbar jag som körledare och sångpedagog. När jag blir anlitad är det ofta för att jobba med teknik, hitta sväng, prova nya genrer. Även här jobbar jag främst med jazz, soul, gospel och liknande. Jag är sångpedagog och jobbar även där främst i dessa genrer.

Skicka e-post Gå till hemsida

Ing-Mari Janzon

Varberg

Skapande kör. Längtar du efter förnyelse i din kör? I enkla improvisationsövningar får du konkreta verktyg till hur körsången kan lyftas till en scenisk gestaltning, fånga en publik och beröra. Jag är sång & körpedagog och författare till böcker med fokus på scenisk kör och röstutveckling. Med uppdragsgivare från hela landet arbetar jag med fortbildning, föreläser, leder workshops eller coachar vid konserter etc. ”Ditt uttryck gör intryck som ger avtryck.”

Skicka e-post Gå till hemsida

Steven Hansen

Helsingborg

Har hållit på med körsång och låtskriveri i snart 40 år. Studerade arrangering/komposition för Tobias Broström på Sundsgårdens folkhögskola 2003-2005 samt ett halvår på Malmö musikhögskola. Skriver främst för kör eller mindre ensembler. Skrivit till bl.a. Helsingborgs Kammarkör, Svanholm Singers, zero8, S:t Jacobs Vokalensemble och Damkören SALT. Utöver dessa fått verk framförda av ett flertal svenska och utländska körer. Smakprov finns på Soundcloud och Youtube, sök på ”Ankarspice”.

Skicka e-post Gå till hemsida