Musiker

För vår konsert skulle vi behöva anlita en musiker eller flera! Här finns några av våra främsta musiker som är öppna för samarbeten med körlivet – kanske föds det nya idéer kring härliga konserter tillsammans?

Anders Widmark

Uppsala

Jag gillar kombinationen av blandad kör och solopiano. På Wessmans finns tidigare utgivna stycken i arrangemang av bl a Staffan Lindberg. Jag skriver just nu även ny körmusik och ser fram emot nya möten med svenska körer.

Skicka e-post Gå till hemsida

Elise Einarsdotter

Stockholm

"Kompositören och pianisten Elise Einarsdotters musik kretsar mycket kring möten mellan de olika traditionerna, liksom mellan rösterna och instrumenten, solovokalisterna och kören, texterna och sången. Och inte minst viktigt: mellan komposition och improvisation. I det mötet sitter själva essensen av Einarsdotters övergripande, kreativa grepp ", Johannes Cornell, Dagens Nyheter. "Einarsdotters förmåga att hitta de öppna rymderna av sångbarhet hos poeterna är ett mästerskap hon burit under lång tid", Magnus Östnäs, LIRA. Körverk i urval: Suites for Voices & Instruments, Shimmer, Rosenäng.

Skicka e-post Gå till hemsida

Anki och Magnus Spångberg

Örebro

Magnus arbetar som kapellmästare åt Triple & Touch och Anki är producent för musikklasserna på Karl Johan Skola i Örebro. Star For Life upptar mycket tid numera för båda två, Magnus kapellmästare & Anki körledare. Musikansvariga för Stockholm Gospel under ca 20 år. Båda hämtar inspiration i de afro-amerikanska församlingarna i USA genom regelbundna besök och hade mångårigt samarbete med Cyndee Peters. Körledare och kapellmästare för Christer Sjögrens alla julturnéer med gäster som Carola, Charlotte Perelli, Sanna Nielsen, Pernilla Wahlgren, Elisabet Andreassen, Gladys del Pilar m fl. Jobbade även med körprojektet ”Toner för Miljoner” under 7 år. Ett stort körprojekt som startade 2013 är en kör för alla på ca 500 personer varje termin: Sjung Med Spångberg.

Skicka e-post Gå till hemsida

Lena Willemark

Stockholm

Folkmusiken är min vandringsstav när jag besöker olika musikaliska landskap. Den är min ständiga grundfärg oavsett om det är traditionell musik, improvisationsmusik eller västerländsk klassisk musik. Jag har turnérat runt om i världen i 40 år och blir ständigt inspirerad i mitt konstnärliga skapande. Att arbeta och skapa med körer är helt underbart! Under åren har det blivit en hel del alster komponerade/arrangerade för kör, av mig. Närvaro, kommunikation och uttryck är självlysande ledord i mitt musikliv och i mina samarbeten.

Skicka e-post Gå till hemsida

Tina Ahlin

Stockholm

Tina Ahlin är pianist, sångerska, munspelare och kompositör sedan 35 år tillbaka. Genom åren har Tina samarbetat med en rad kända namn, såsom Hasse Alfredson, Robert Broberg, Lisa Nilsson, Olle Adolphson för att nämna några. Hon arbetar årligen även med körer, orkestrar och storband. Tina har varit programledare i en serie uppskattade musikmöten i SVT, släppt grammis-nominerade soloskivor och gett ut två böcker. Hon samarbetar regelbundet med Orsa Spelmän, Malena Ernman och Bengan Janson. Våren 2021 fick Tina SKAP:s Taube-stipendium och våren 2022 Tage Danielssons vänners stipendium. Tina Ahlin är aktuell med en nyskriven körsvit med Tage Danielssons varma och underfundiga poesi.

Skicka e-post Gå till hemsida

Matti Andersson

Uppsala

Jag är accordeonist/dragspelare och arrangör. Kör och accordeon/dragspel är en mycket fin kombination som berikar varandra och går att utveckla på många sätt. Jag har erfarenhet av att arbeta i olika genrer samt med musik från olika epoker, och jag samarbetar gärna med andra musiker såsom träblåsare och/eller stråkmusiker. Jag hoppas att det här låter intressant och att vi kan hitta en musikalisk utmaning tillsammans. Med spänning ser jag fram emot er förfrågan om framtida samarbete.

Skicka e-post Gå till hemsida

Paula af Malmborg Ward

Göteborg

Jag är född 1962. Har skrivit musik, sjungit och spelat så länge jag minns. På 80-talet gjorde jag en del köprogram med egna låtar, var ledare på körstämman i Skinnskatteberg ett par år. Hade egna grupper, arrade, skrev teatermusik, var kapellmästare, presentatör i TV m.m. Efter musiklärar -och arrangerings-examen utbildade jag mig till tonsättare och är heltidsfrilanstonsättare med tonvikt på opera, orkestermusik och kör. 2022 spelade jag in och gav ut 37 av mina 80-talslåtar på Imogena Records, "Pållans låtar - till slut från början". Är lyckligt lottad som får möjlighet använda hela mitt musikaliska jag. Styrelseledamot i Kungliga Musikaliska Akademiens sedan januari 2023.

Skicka e-post Gå till hemsida

Henrik och Magnus Rongedal

Stockholm

Sveriges mest musikaliska tvillingar gör ingen besviken. Efter genombrottet i ”Så ska det låta” och "Melodifestivalen" har Rongedal släppt 3 album och turnerat sig genom Sveriges avlånga land. Rongedal har även synts i andra populära TV-program såsom "Sommarkrysset", "Doobidoo", "Körslaget", "Bingolotto", "Go ́kväll" och galor som "Världens Barn", "Eldsjälsgalan", "Uppesittarkväll", "Nationaldags- /Nyårs-firande" från Skansen m m. En spelning med Rongedal innebär att publiken får se och höra på musikalitet i dess bästa form varvat med värme och humor.

Skicka e-post Gå till hemsida

Robert Sund

Uppsala

Robert Sund sjunger, spelar, arrangerar, komponerar och dirigerar. Hans mångsidighet har gett honom en stark position i svenskt och internationellt musikliv. Han har varit dirigent för Allmänna Sången i Uppsala och Orphei Drängar, och han grundade och ledde både La Cappella och Uppsala Musikskolas Kammarkör. Han har undervisat i dirigering och ensembleledning vid Kungliga Musikhögskolan och som lärare, föreläsare och gästdirigent i Europa, Asien, Afrika och Syd- och Nordamerika. Roberts tonsättningar och arrangemang har väsentligt berikat den svenska körrepertoaren. Han utsågs 1993 till Årets Körledare i Sverige.

Skicka e-post Gå till hemsida

Morten Heide

Malmö

Morten Heide är frilansande konsertpianist och kördirigent med två masters i kördirigering. Morten har lång erfarenhet som solist, ackompanjatör och kördirigent i repertoar som sträcker sig från renässansen till nutida musik. Han har ledd körer på alla nivåer från friskvårdskör via tävlingsvinnande damkör och filharmonisk kör till Sveriges Radiokör. Samspelet mellan text och uttryck är centralt i Mortens arbete som körledare. Hans repetitioner präglas av högt tempo i gott humör.

Skicka e-post Gå till hemsida

Maria Hulthén Birkeland

Stockholm

Maria är tonsättare och har verkat sedan beställningsverket Ljus och Hopp - mässa i folkton 2001, där recensenten i Falu Kuriren skrev "Mässan i folkton bör betraktas som ett genombrott". Verket har uppförts under bl.a. Körstämman i Skinnskatteberg och sedan dess har Maria utkommit med ett sakralt eller profant verk per år. Maria komponerar gärna körverk, men hennes musik till teaterpjäser och dansföreställningar, samt dokumentärfilmer. Tonspråket är melodiskt och har en klang av tydliga nordiska stråk. Hon samarbetar gärna med körer, som tonsättare, och som sångerska och musiker. Hennes verk finns utgivna bl a på Notfabriken, Gehrmans och Wessmans förlag.

Skicka e-post Gå till hemsida

Josef Sjöblom

Stockholm

Vill din kör förverkliga en idé, men behöver den där extra kunskapen eller kontakterna som krävs för att få ihop alla bitar? De senaste åren har jag samarbetat med körer som pianist, kapellmästare, arrangör/tonsättare, kreatör och producent. Det har bl.a. resulterat i musikvideor, julskiva, sceniska framställningar, samarbeten med artister från olika länder, körsång till bildkonst, dokumentär och beställningsverk. Besök min hemsida för mer inspiration och exempel på projekt. Utbildad vid Kungl. Musikhögskolan och frilansar som musikalisk kreatör och dirigent för popkören Take A Note. Samarbetar även med The Real Group Academy.

Skicka e-post Gå till hemsida

Ulf Esborn

Alingsås

Körledaren Ulf Esborn arbetar sedan många år med konserter, inspirationsdagar och olika projekt och utbildningar. Ofta med artister som Johan Stengård, Magnus Johansson, Henrik Åberg. Kombinationen av att vara både dirigent, pianist och arrangör gör mötet med lokala körer både intressant och lärorikt.

Skicka e-post Gå till hemsida

Eva Rune

Grycksbo

Jag jobbar både med och utan noter, och har lång erfarenhet av kör på gehör. Det blir musik ur den svenska körskatten, folkmusik från hela Norden och med utblick mot andra språkområden, nykomponerat och tidig musik. Gränslandet mellan det fastlagda och det improviserade ligger mig varmt om hjärtat. Min mentor och goda vän Gunnar Eriksson i Ljungskile är en stor inspirationskälla i mitt sätt att leda kör. Citat från en av mina körsångare: "Du leder på ett sätt där du har tilltro till människorna och situationen. Ett sätt som inte bara är inspirerande rent musikaliskt, utan även ett synsätt som jag skulle önska fanns i olika sammanhang." Jag har konstnärlig masterexamen i musik, Kungliga musikhögskolan i Stockholm.

Skicka e-post Gå till hemsida

Anders Edenroth

Stockholm

Sångare, kompositör, textförfattare, dirigent och mentor. Grundare av vokalkvintetten the Real Group och medlem 1984-2021 med 23 albumproduktioner och drygt 3.000 konserter världen över. Utbildad på KMH i Stockholm med avslutande diplomutbildning 1988-89. Kompositör och textförfattare till mycket av vokalgruppens repertoar samt till andra svenska och utländska ensembler. Stipendier bl a från Konstnärsnämnden, STIM och Povel Ramels Karamellodikt samt en Grammis. Undervisar varierar i repetitionsmetodik, arrangering, komposition, studioteknik och gehörsträning.

Skicka e-post Gå till hemsida

Katarina Henryson

Stockholm

Sångerska inom jazz, visa och fri improv med rötter i körsången. Tillsammans med fyra personer startade jag The Real Group 1984 och arbetade som sångerska på heltid inom gruppen i 32 år. Konstnärlig ledare för EIC och konsertperformanceserien 360°, Autodidakt dirigent. VD för The Real Group Academy som genomför inspirationsdagar, kör och ensemblecoachings, dirigentkurser samt vokalfestivaler. Jag arbetar med ensembler inom alla genrer. En halvdag c.a fyra timmar är ett bra format. Jag arbetar gärna med en annan ledare med två eller tre grupper om en heldag önskas. Jag blandar gärna övningar med coaching av ensemblens befintliga repertoar.

Skicka e-post Gå till hemsida

Peder Karlsson

Umeå

Musiker med rösten som instrument; arrangör, kompositör, och lärare i innovativ körledning. Medgrundare av The Real Group, medlem 1984-2010. Musikalisk chef för Perpetuum Jazzile från Slovenien 2011-2014, mentor 2014-17 åt samma grupp. Sedan 2016 adjungerad professor vid Royal Academy of Music i Aarhus & Aalborg, Danmark (RAMA), med särskilt ansvar för: - Musikalisk och social interaktion, - Metodik för sångares förståelse för rytm, intonation och samklang, - Konstnärligt ledarskap.

Skicka e-post Gå till hemsida

Johanna Thür

Alingsås

Organist, körledare och arrangör. Sedan 2019 verksam i Alingsås Christinae kyrka, där hon bl.a. leder Christinae Voice (SA), Christinae ungdomskör (SATB) och Christinaekören (SATB). Grundade damkören Ymna 1997 och har lett och utvecklat kören fram till januari 2023. Har arbetat fördjupat med folkmusik i kör sedan 2003 och arrangerar kontinuerligt för kör. En del återfinns på Bo Ejeby förlag. Tar emot beställningar och håller kurser/inspirationsdagar inom området.

Skicka e-post

Fredrik Berglund

Göteborg

Fredrik är arrangör och kördirigent som med sitt lekfulla sätt vill inspirera såväl körsångare som publik till stor sångglädje. Han delar sin tid mellan att undervisa på några av landets ledande musikutbildningar och att frilansa som körledare, inspiratör, musiker, regissör och producent. Som grundare till musiktjänsten We Are Voice har han ett stort nationellt som internationellt nätverk där han kontinuerligt samarbetar med arrangörer, artister och musiker av högsta klass. ”Mölndals kammarkör, Rytmus Youth Choir och Örebro University Choir är några av de ensembler som jag arbetar med kontinuerligt där vi i varje repetition försöker inspirera och utmana varandra! Välkommen att kontakta mig för samarbeten av olika slag!”

Skicka e-post

Mats Börjesson

Falkenberg

Jag är framför allt pianist och körledare med en kantorsexemen från Hjo. Jag kan även agera kapellmästare och hjälpa er att skaffa musiker till och leda ett kompband.

Skicka e-post Gå till hemsida

Anton Alexis Hallgren

Stockholm

Mitt namn är Anton Alexis Hallgren och jag kommer från Stockholm. Jag har sjungit i kör sen så länge jag kan minnas. År 2020 grundade jag kören Haga Vokalensemble som båstår av 16 utbildade sångare och samma år kom jag även in på kandidatprogrammet i kördirigering på Kungliga musikhögskolan. Utöver dirigerandet och studierna så jobbar jag även som frilansande sångare. Jag är även tonsättare och arrangör av körmusik och har skrivit arrangemang till TV och film. Jag har bland annat arrangerat all körmusik åt netflixserien Young Royals.

Skicka e-post