Koreograf/regissör

Det sceniska arbetet i körlivet är på frammarsch, där närvaro genom scenisk kommunikation förstärker upplevelsen av musiken för både kören och publiken. Workshops, körhelger eller konsertproduktioner med dessa koreografer eller regissörer kommer lyfta sångerna till nya nivåer.

Anci Hjulström

Göteborg

Anci Hjulström är utbildad på Musikhögskolan i Göteborg i scenisk sång på Individuella musikerutbildningen, samt utbildad i fysisk teater och traditionella teatertekniker. Anci arbetar som frilans som sångerska, skådespelare/artist i olika ensembler, och som regissör i scenisk musikalisk kommunikation. ”Sveriges meste körregissör” har Anci kallats, för sitt unika arbete att väva ihop musik med texter och rörelse till personliga musikdramatiska körkollage, och för sina iscensättningar av klassiska körverk. Anci är medlem i ensemblen Amanda och är pionjär inom begreppet scenisk kör. Hon brinner för att sångare ska hitta trygghet på scen och i sitt personliga kreativa uttryck.

Skicka e-post Gå till hemsida

Jörgen Krantz

Stockholm

Vill ni utveckla ert musikaliska uttryck med ökad scennärvaro, kroppslighet och enkel koreografi? Vill ni experimentera med sångimprovisation, sceniskt skapande och dramaturgi? Eller vill ni höja lyhördhet, vi-känsla och mod i ensemblen? Jörgen har lång erfarenhet som solosångare, körsångare, trummis och textförfattare. Sedan år 2002 driver han företaget Scenario GI och undervisar i Improvisationsteater, interaktiv scenkonst samt kulturfrågor på företag. Han är medlem och i performancegrupperna Flow Family, BalkongEnsemblen och Teater X.

Skicka e-post Gå till hemsida

Christine Löfgren

Stockholm

Är du/din kör intresserade av att utvecklas sceniskt och uttrycksmässigt? Jag ger er verktygen ni behöver! Jag heter Christine Löfgren och driver företaget Rörelseretorik och arbetar som frilanskoreograf, regissör och artistcoach. Aktuella samarbetspartners inom kör: Karin Bäckström/Engelbrekts körer, Fredrik Winberg/Hjorthagens Kammarkör, vokaljazzgruppen Stockholm Voices. Artister jag coachar: jazzsångerskan Amanda Ginsburg och organisten Gunnar Idenstam. Jag undervisar även på KMH i Sthlm.

Skicka e-post Gå till hemsida

Ing-Mari Janzon

Varberg

Skapande kör. Längtar du efter förnyelse i din kör? I enkla improvisationsövningar får du konkreta verktyg till hur körsången kan lyftas till en scenisk gestaltning, fånga en publik och beröra. Jag är sång & körpedagog och författare till böcker med fokus på scenisk kör och röstutveckling. Med uppdragsgivare från hela landet arbetar jag med fortbildning, föreläser, leder workshops eller coachar vid konserter etc. ”Ditt uttryck gör intryck som ger avtryck.”

Skicka e-post Gå till hemsida

Josef Sjöblom

Stockholm

Vill din kör förverkliga en idé, men behöver den där extra kunskapen eller kontakterna som krävs för att få ihop alla bitar? De senaste åren har jag samarbetat med körer som pianist, kapellmästare, arrangör/tonsättare, kreatör och producent. Det har bl.a. resulterat i musikvideor, julskiva, sceniska framställningar, samarbeten med artister från olika länder, körsång till bildkonst, dokumentär och beställningsverk. Besök min hemsida för mer inspiration och exempel på projekt. Utbildad vid Kungl. Musikhögskolan och frilansar som musikalisk kreatör och dirigent för popkören Take A Note. Samarbetar även med The Real Group Academy.

Skicka e-post Gå till hemsida

Fredrik Berglund

Göteborg

Fredrik är arrangör och kördirigent som med sitt lekfulla sätt vill inspirera såväl körsångare som publik till stor sångglädje. Han delar sin tid mellan att undervisa på några av landets ledande musikutbildningar och att frilansa som körledare, inspiratör, musiker, regissör och producent. Som grundare till musiktjänsten We Are Voice har han ett stort nationellt som internationellt nätverk där han kontinuerligt samarbetar med arrangörer, artister och musiker av högsta klass. ”Mölndals kammarkör, Rytmus Youth Choir och Örebro University Choir är några av de ensembler som jag arbetar med kontinuerligt där vi i varje repetition försöker inspirera och utmana varandra! Välkommen att kontakta mig för samarbeten av olika slag!”

Skicka e-post