Dirigent/körledare

Behöver du som körledare eller kören ny inspiration? Eller anlita en extern dirigent/körledare till nästa projekt? Här har du några av våra främsta dirigenter och körledare för stora eller små samarbeten!

Anton Alexis Hallgren

Stockholm

Mitt namn är Anton Alexis Hallgren och jag kommer från Stockholm. Jag har sjungit i kör sen så länge jag kan minnas. År 2020 grundade jag kören Haga Vokalensemble som båstår av 16 utbildade sångare och samma år kom jag även in på kandidatprogrammet i kördirigering på Kungliga musikhögskolan. Utöver dirigerandet och studierna så jobbar jag även som frilansande sångare. Jag är även tonsättare och arrangör av körmusik och har skrivit arrangemang till TV och film. Jag har bland annat arrangerat all körmusik åt netflixserien Young Royals.

Skicka e-post

Anna Alvring

Stockholm

Rönninge Show Chorus är en världsledande barbershopkör med bland annat 3 VM-guld i bagaget. Att leda denna stora kör med en bra bit över hundra medlemmar är en ynnest. Varje tisdag får jag spela på detta fina instrument och skapa underbar musik! Vi förstärker gärna sången med ganska avancerad koreografi och showiga kläder. Uppdraget som dirigent inspirerar och utvecklar mig på många sätt; i arbetet med kören förstås, men också i yrkeslivet som rektor för Adolf Fredriks musikklasser och privat.

Skicka e-post Gå till hemsida

Simon Arlasjö

Oslo

Jag är en kördirigent från Uppsala, som just nu bor i Oslo. Efter en kandidat i kördirigering vid Kungliga Musikhögskolan flyttade jag till Oslo för en master i kördirigering med Grete Pedersen. Nu jobbar jag halvtid i Svenska Margaretakyrkan som körledare och tar frilansuppdrag utöver det, till exempel som körledare på Musikkonservatoriet Falun. Som körledare och musiker brinner jag för att tillgängliggöra den klassiska körmusiken, för goda relationer och för ett ärligt och sårbart musicerande.

Skicka e-post Gå till hemsida

Marie Bejstam

Stockholm

Kulturentreprenör, körpedagog och frilans med stort hjärta för barn och ungas sång. Arbetar med egna körer, för KMH, på Bromma Folkhögskola, med Kulturfyren samt som frilans. Är VD och en av grundarna av Kulturfyren Gamla Stan, en mötesplats för proffs och amatörer främst inom körsångsområdet. Kulturfyren driver projekt som Framtidskören, Skeppsholmlägren, Körkraft, BUS Academy och Stora Skolkörfestivalen. Körledare för Spektrumkörerna i Botkyrka samt nationella vokalensemblen Vocal Colors.

Skicka e-post Gå till hemsida

Florian Benfer

Stockholm

Florian är dirigent, sångare och lektor i körledning och ensemblesång vid Örebro musikhögskola. Han är konstnärlig ledare för Gustaf Sjökvists Kammarkör och Arton Vocal Ensemble. Förutom ett nära samarbete med Eric Ericsons Kammarkör har Florian dirigerat och arbetat med ensembler som Sveriges Radiokör, RIAS Kammerchor Berlin, Cappella Amsterdam och många andra. Han är även en efterfrågad lärare och ledare för masterclasses, föreläsningar och workshops i Skandinavien, Tyskland och Österrike.

Skicka e-post Gå till hemsida

Fredrik Berglund

Göteborg

Fredrik är arrangör och kördirigent som med sitt lekfulla sätt vill inspirera såväl körsångare som publik till stor sångglädje. Han delar sin tid mellan att undervisa på några av landets ledande musikutbildningar och att frilansa som körledare, inspiratör, musiker, regissör och producent. Som grundare till musiktjänsten We Are Voice har han ett stort nationellt som internationellt nätverk där han kontinuerligt samarbetar med arrangörer, artister och musiker av högsta klass. ”Mölndals kammarkör, Rytmus Youth Choir och Örebro University Choir är några av de ensembler som jag arbetar med kontinuerligt där vi i varje repetition försöker inspirera och utmana varandra! Välkommen att kontakta mig för samarbeten av olika slag!”

Skicka e-post

Mats Börjesson

Falkenberg

Jag är framför allt pianist och körledare med en kantorsexemen från Hjo. Jag kan även agera kapellmästare och hjälpa er att skaffa musiker till och leda ett kompband.

Skicka e-post Gå till hemsida

Anna Cederberg-Orreteg

Stockholm

Född och uppvuxen i Stockholm där jag också bor och har arbetat som musiklärare i 40 år. Numera pensionär men fortsatt verksam som tonsättare/arrangör, körledare och gästföreläsare.

Skicka e-post Gå till hemsida

Lena Ekman Frisk

Höör

Behöver er kör en energikick eller en fördjupning? Lena Ekman Frisk besöker regelbundet körer som önskar en inspirerande gästdirigent. Hon arbetar gärna med körens sångteknik och samklang, gehör och intonation, artikulation och frasering, kommunikation och sceniska närvaro, rörelse och uttryck. Körens rytmiska samsjungning är ett av hennes speciella intresseområden. Lena presenterar ofta ny repertoar men tar också gärna upp körens inövade stycken och övar dem, kanske på ett nytt sätt.

Skicka e-post Gå till hemsida

Jonas Engström

Höganäs

Jonas Engström, Årets Körledare 2022. Genom sitt arbete som ansvarig för Stockholm Gospel Körfestival och ett flertal resor till gospelns hemland, USA, har Jonas fått en stor erfarenhet och djup förståelse för den afroamerikanska musiken och dess tradition. Med det andra benet i svensk körtradition och fokus på samspel och delaktighet vill Jonas visa på musikens betydelse genom projekt som Break the Silence, Helsingborgs Världskör och Musik som medicin där vi använder hela kroppen som instrument och hela rummet som en mötesplats där varje röst, varje sångare (och lyssnare) är viktig.

Skicka e-post Gå till hemsida

Susanne Fellbrink

Sundsvall

Susanne Fellbrink har arbetat som sångerska och låtskrivare i många år och som körledare för sin stora kör, Popitoppkören i Sundsvall (där alla får vara med) i 8 år. Hon är även författare med sex utgivna spänningsromaner som utspelar sig i musikbranschen. I sommar debuterar hon med en sommarvarm feelgood om oväntad vänskap och om körsångens läkande kraft.

Skicka e-post Gå till hemsida

Tine Fris-Ronsfeld

Århus, Danmark

Tine Fris-Ronsfeld (f. 1984) er professionel sanger, arrangør og korleder. Tine er med-dirigent, arrangør og sanger i det verdenskendte kor Vocal Line, dirigent for a cappella ensemblet Lyt og sanger, komponist og arrangør i den prisvindende vokalgruppe Postyr. Tine har en master i pop/jazz sang og dertil en solistuddannelse som pop/jazz kordirigent fra Det Jyske Musikkonservatorium/RAMA Vocal Centre. Tine har mere end 20 års erfaring med undervisning af kor, vokalgrupper og korledere på alle niveauer i Europa, USA og Asien og har udgivet en lang række albums og kor-noder samt3 håndbøger om musikalske icebreakers og koropvarmning.

Skicka e-post Gå till hemsida

André Hasselgren

Stockholm

Jag är utbildad kördirigent på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och verksam som körledare, sångare och skådespelare. Jag sjunger regelbundet i professionella ensembler som Radiokören, VoNo, Vokalharmonin, Vokalverket och sjunger även som solist. Musikaliskt är jag särskilt intresserad av den tidiga musiken och den allra nyaste, samarbeten mellan tonsättare och kör tycker jag mycket om. Jag arbetar gärna sceniskt vilket jag gör i VoNo men också som skådespelare på Dramalabbet i Stockholm.

Skicka e-post

Katarina Henryson

Stockholm

Sångerska inom jazz, visa och fri improv med rötter i körsången. Tillsammans med fyra personer startade jag The Real Group 1984 och arbetade som sångerska på heltid inom gruppen i 32 år. Konstnärlig ledare för EIC och konsertperformanceserien 360°, Autodidakt dirigent. VD för The Real Group Academy som genomför inspirationsdagar, kör och ensemblecoachings, dirigentkurser samt vokalfestivaler. Jag arbetar med ensembler inom alla genrer. En halvdag c.a fyra timmar är ett bra format. Jag arbetar gärna med en annan ledare med två eller tre grupper om en heldag önskas. Jag blandar gärna övningar med coaching av ensemblens befintliga repertoar.

Skicka e-post Gå till hemsida

Anci Hjulström

Göteborg

Anci Hjulström är utbildad på Musikhögskolan i Göteborg i scenisk sång på Individuella musikerutbildningen, samt utbildad i fysisk teater och traditionella teatertekniker. Anci arbetar som frilans som sångerska, skådespelare/artist i olika ensembler, och som regissör i scenisk musikalisk kommunikation. ”Sveriges meste körregissör” har Anci kallats, för sitt unika arbete att väva ihop musik med texter och rörelse till personliga musikdramatiska körkollage, och för sina iscensättningar av klassiska körverk. Anci är medlem i ensemblen Amanda och är pionjär inom begreppet scenisk kör. Hon brinner för att sångare ska hitta trygghet på scen och i sitt personliga kreativa uttryck.

Skicka e-post Gå till hemsida

Ragnar Håkanson

Visby

Kyrkomusiker, körpedagog, teolog och författare. Tidigare musikkonsulent i Svenska kyrkan på nationell nivå. Varit körledare i över trettio år och lett mankör, damkör, barnkör, kyrkokörer, vokalensembler m.fl. Forskar numera kring körrörelsens historia i Sverige. Aktuell med boken »Vi sjunger aldrig på sista versen - den svenska kyrkokörens historia«. Håller föreläsningar på temat körhistoria, men också kring relationen mellan teologi och musik. Är fascinerad av att utforska mer kring musiken som andligt tilltal.

Skicka e-post

Ing-Mari Janzon

Varberg

Skapande kör. Längtar du efter förnyelse i din kör? I enkla improvisationsövningar får du konkreta verktyg till hur körsången kan lyftas till en scenisk gestaltning, fånga en publik och beröra. Jag är sång & körpedagog och författare till böcker med fokus på scenisk kör och röstutveckling. Med uppdragsgivare från hela landet arbetar jag med fortbildning, föreläser, leder workshops eller coachar vid konserter etc. ”Ditt uttryck gör intryck som ger avtryck.”

Skicka e-post Gå till hemsida

Jörgen Krantz

Stockholm

Vill ni utveckla ert musikaliska uttryck med ökad scennärvaro, kroppslighet och enkel koreografi? Vill ni experimentera med sångimprovisation, sceniskt skapande och dramaturgi? Eller vill ni höja lyhördhet, vi-känsla och mod i ensemblen? Jörgen har lång erfarenhet som solosångare, körsångare, trummis och textförfattare. Sedan år 2002 driver han företaget Scenario GI och undervisar i Improvisationsteater, interaktiv scenkonst samt kulturfrågor på företag. Han är medlem och i performancegrupperna Flow Family, BalkongEnsemblen och Teater X.

Skicka e-post Gå till hemsida

Lone Larsen

Stockholm

Lone är professor i kördirigering och inspirerar både kördirigenter och sångare till variation i körarbetet. I centrum av hennes musikaliska gärning finns kreativt medskapande – en metod hon utvecklat tillsammans med sin egen professionella vokalensemble VoNo. Lones långa erfarenhet av att lära ut improvisation i grupp i kombination med stort musikaliskt kunnande, integritet och nyskapande gör henne till en efterfrågad dirigent, konstnärlig ledare och masterclass-hållare.

Skicka e-post Gå till hemsida

Anton Leanderson-Andréas

Folkärna

Anton Leanderson-Andréas är körledare och kompositör och undervisar sedan 2011 i vokalensemble, kör och dirigering vid folkhögskolorna Sjövik och Bollnäs. Han var med och bildade den prisade och världsturnerande vokalensemblen Vocado 2004 och leder körerna A Capriccio och Västerås Kammarkör. Anton är regelbundet efterfrågad att hålla workshops för körer och vokalensembler i traditionell liksom rytmisk ensemble- och körsång.

Skicka e-post Gå till hemsida

Lars Lind

Sundsvall

Hur gör man för att få män att börja sjunga? Kan man skola män att sjunga även om de inte sjungit som barn? I mitt arbete som körpedagog och kantor upplevde jag att många män vill sjunga i kör, men inte har någon grund som sångare. Därför skapade jag en intensivkurs för män; en sångskola på 3 dagar som ger mannen grunderna i sång och körsång. Under 7 års tid har mer än 400 män i Sundsvall gått skolan och många sjunger nu i kör eller som sångsolist. Jag har med min metod visat att man kan lära sig sjunga som vuxen.

Skicka e-post Gå till hemsida

Birgitta Mannerström-Molin

Göteborg

Birgitta är sångpedagog och kördirigent. Hon undervisar på Högskolan för scen och musik i Göteborg samt på Hvitfeldtska musikgymnasiet. Birgitta är engagerad som kurshållare och kördirigent och har ett uppdrag hos Göteborgs Symfoniker som dirigent och konstnärlig rådgivare för ett av världens största musikläger för unga: SidebySide by El Sistema. Birgitta arbetar som projektledare för för SKUR - Sveriges Kyrkosångsförbunds Ungdomsarbete Riks och Region. 2016 blev Birgitta utsedd till årets Barn- och Ungdomskörledare i Sverige. Birgitta ger kurser i körsång, tonbildning, kör som hälsa, barnkörinspiration, sånglektioner, dirigering mm. och är certifierad Anti-Aging röstpedagog.

Skicka e-post

Tony Margeta

Stockholm

Jag arbetar som körpedagog/musiklärare vid Adolf Fredriks Musikklasser där jag också är dirigent för Adolf Fredriks Gosskör. Jag har lång erfarenhet av att leda och jobba med kör på olika nivåer, såväl barn och ungdomskör som vuxenkör (blandad kör/damkör/manskör). Vid inspirationsdagar jobbar jag med bl.a. sångteknik, röstplacering i kören, viss form av sceniska uttryck (placering/position mm) och kommunikationen mellan kör och dirigent. Jag ger kursdagar för såväl körer som dirigenter.

Skicka e-post Gå till hemsida

Mats Nilsson

Stockholm

Mats Nilsson studerade kördirigering vid Musikhögskolans i Stockholm diplomlinje för Eric Ericson. 1998-2003 var Mats Musical Director för Sydney Philharmonia Choirs. Under hans tid i Sydney ledde han sina ensembler i kör- orkesterverk såsom Verdis Requiem, Mozarts C-mollmässa och de flesta av Bachs större körverk i Sydney Opera House, samt undervisade i dirigering. Mats är professor i kördirigering vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt ledare för Maria Magdalena Kammarkör och Vokalensemble. Andra körer som han har arbetat med är bl a Radiokören, Bachkören och Göteborgs Symfoniska Kör. Han är ofta anlitad som dirigent och pedagog både i Sverige och utomlands.

Skicka e-post

Kajsa Norrby

Valdemarsvik

Kajsa Norrby – sångerska, sångskrivare, körledare & kulturproducent. Hennes rötter är bl.a i folksång, klassisk sång, samt teater. Energi, humor, närvaro & mod att i enkelhet skapa storartad musik & scenkonst tillsammans genomsyrar hennes arbete. Hon jobbar med stämsång & improvisation a capella, med kropp & gehör som instrument. Kajsa är aktiv i det internationella körledarnätverket Natural Voice. Hon frilansar som körledare & artist samt driver Långrådna Kultur i Östergötland.

Skicka e-post Gå till hemsida

Anders Nyberg

Dala-Floda

Jag är kördirigent, kompositör, förläggare, poet, vandrare och Oscarsnominerad filmmanusförfattare. Jag har arbetat som frilansande körmusiker hela livet i över 30 länder på 6 kontinenter och gett ut över 400 körkompostitioner på mitt förlag Peace of Music Publishing AB. Jag är från Dalarna men har även ett sydafrikanskt medborgarskap vilket avspeglas i min produktion, som även innefattar pop, jazz, gospel, visa, ”klassiskt”. Jag har även initierat begreppet ”Sång & Gång” - körturné till fots.

Skicka e-post Gå till hemsida

Karin Oldgren

Stockholm

Jag är dirigent med lång erfarenhet av körverksamhet på bred nivå, från nybörjarkörer till Radiokören, och var tidigare lektor i kördirigering och körsång vid Musikhögskolan i Örebro och timlärare på KMH. Jag drivs av min musikaliska lust och viljan att musicera tillsammans med andra – att genom musiken ge människor möjlighet till andlig och konstnärlig utveckling och att genom körsången som konstform beröra en publik. Vid sidan av ensemblerna Petri Sångare, S:t Petri Ungdomskör och La Cappella är jag också verksam som föreläsare, pedagog och mentor. Inspirationsdagar för körsångare och körledare och föreläsningar gör jag gärna.

Skicka e-post

Bengt Ollén

Stockholm

Bengt Ollén har studerat vid Musikhögskolan i Göteborg för professorerna Gösta Ohlin och Gunnar Eriksson. Bengt är konstnärlig ledare och dirigent i ”Föreningen Vox”, samt dirigent för Södra Dalarnas Kammarorkester. 1980 startade Bengt Sångensemblen Amanda i Göteborg och har arbetat som lärare vid på Stockholms Musikgymnasium. 1995 grundade Bengt Sofia Vokalensemble i Sofia församling, Stockholm. Han har sedan dess lett verksamheten, och 2012 vann Sofia Vokalensemble the European Grand Prix i Maribor, Slovenien. Bengt engageras regelbundet som gästlärare och dirigent vid körfestivaler, workshops och konserter både i Sverige och utomlands samt domare vid internationella körtävlingar.

Skicka e-post

Kjell Perder

Stockholm

Tonsättare av inte minst vokalmusik, med musik framförd i mer än 20 länder i fyra världsdelar. Körverk - sakrala och profana - av skiftande svårighetsgrad och omfattning, se www.perder.se/works. Tidigare lektor vid KMH och gästlärare vid flera andra högskolor och universitet. Arrangör och kördirigent, författare till boken Älska körsång! (Wessmans förlag). Öppen för workshops kring nutida musik, notläsning, gehörsträning och instudering.

Skicka e-post Gå till hemsida

Charlotte Rider

Stockholm

Charlotte är utb. körpedagog vid CU Boulder, USA och KMH i Stockholm. Med Marie Bejstam byggde hon upp barn- och ungdomskörerna Spektrum i Botkyrka, och sedan Prismakörerna i Knivsta. Sedan 2010 driver hon och Marie den kreativa mötesplatsen Kulturfyren i Gamla Stan. Charlotte är även anställd vid Knivsta Kulturskola och Bromma Folkhögskola. ”Min paroll är lärande för livet. Jag älskar att se på när mina elever sträcker på sig, utvecklar sig, och sedan lyckas med någonting som är nytt för dem."

Skicka e-post Gå till hemsida

Eva Rune

Grycksbo

Jag jobbar både med och utan noter, och har lång erfarenhet av kör på gehör. Det blir musik ur den svenska körskatten, folkmusik från hela Norden och med utblick mot andra språkområden, nykomponerat och tidig musik. Gränslandet mellan det fastlagda och det improviserade ligger mig varmt om hjärtat. Min mentor och goda vän Gunnar Eriksson i Ljungskile är en stor inspirationskälla i mitt sätt att leda kör. Citat från en av mina körsångare: "Du leder på ett sätt där du har tilltro till människorna och situationen. Ett sätt som inte bara är inspirerande rent musikaliskt, utan även ett synsätt som jag skulle önska fanns i olika sammanhang." Jag har konstnärlig masterexamen i musik, Kungliga musikhögskolan i Stockholm.

Skicka e-post Gå till hemsida

Karin Sax Granlöf

Sölvesborg

Behöver din kör en energiboost? Jag kan erbjuda två upplägg: 1. Sångteknik och scenisk kör. Min bas är autonom röstteknik där man med hjälp av affekter (t ex lyssnande eller glädje) och rörelser, för både kropp och en fri röstklang. Enkla övningar som ger omedelbart resultat. Jag undervisar också i sång inom afro, folkmusik och klassiskt. 2. Voicefulness - mindfulness, röstteknik och körsång. I detta upplägg får du även prova på mindfulness, ett kraftfullt redskap för att skapa fokus inför en konsert. Jag är sångpedagog, körpedagog och kantor, utbildad vid bl.a. musikhögskolorna i Göteborg och Stockholm. Jag frilansar som pedagog och sångerska, inom jazz och som klassisk korist.

Skicka e-post Gå till hemsida

Christian Schultze

Malmö

Christian Schultze är organist och körledare i S:t Johannes församling i Malmö och leder där bl.a. S:t Johannes kammarkör och Johanneskören, samt anrika Lunds Studentsångare. Han är flitigt anlitad som dirigent och föreläsare. 2023 kom boken "Kören som arbetsplats - om att starta, vårda och få en kör att växa" ut på Ejeby förlag. Den handlar om att vara körledare innebär mer än att musicera med en ensemble av sångare. Hur får vi en kör att växa, numerärt och musikaliskt? Hur tar vi oss an det sociala samspelet? Hur undviker vi att bränna ut oss i vår strävan efter en hög kvalitet i verksamheten? Christian Schultze ger föreläsningar på temat ""Kören som arbetsplats”.

Skicka e-post

Fred Sjöberg

Örebro

Fred Sjöberg har studerat vid Musikhögskolan i Örebro och på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, för bl.a. Eric Ericson. Han har varit dirigent för Världsungdomskören, Världskammarkören och Europeiska Ungdomskören. Fred är dirigent för Örebro Kammarkör sedan 1983 och hans musikaliska bredd spänner från barock till nutida musik samt jazz, pop och gospel. 2000 blev Fred Årets körledare, 2001 erhöll han Johannes Norrbymedaljen. Fred startade och har varit musikalisk ledare för Lund International Choral Festival, vice president i Europa Cantat och vice president i IFCM, och är idag Senior Artistic Director för INTERKULTUR och vice president i World Choir Council knutet till INTERKULTUR.

Skicka e-post

Josef Sjöblom

Stockholm

Vill din kör förverkliga en idé, men behöver den där extra kunskapen eller kontakterna som krävs för att få ihop alla bitar? De senaste åren har jag samarbetat med körer som pianist, kapellmästare, arrangör/tonsättare, kreatör och producent. Det har bl.a. resulterat i musikvideor, julskiva, sceniska framställningar, samarbeten med artister från olika länder, körsång till bildkonst, dokumentär och beställningsverk. Besök min hemsida för mer inspiration och exempel på projekt. Utbildad vid Kungl. Musikhögskolan och frilansar som musikalisk kreatör och dirigent för popkören Take A Note. Samarbetar även med The Real Group Academy.

Skicka e-post Gå till hemsida

Kitte Ström

Stockholm

Jag jobbar som sångerska och har mitt "paradnummer" i Ellingtons "Sacred Consert" där jag varit solist många gånger. Jag är ofta solist på körkonserter där man sjunger jazz, gospel, soul, folkmusik mm. Jag har skrivit en mässa för kör, band och solist. Medelsvår nivå SATB-kör. För övrigt jobbar jag som körledare och sångpedagog. När jag blir anlitad är det ofta för att jobba med teknik, hitta sväng, prova nya genrer. Även här jobbar jag främst med jazz, soul, gospel och liknande. Jag är sångpedagog och jobbar även där främst i dessa genrer.

Skicka e-post Gå till hemsida

Robert Sund

Uppsala

Robert Sund sjunger, spelar, arrangerar, komponerar och dirigerar. Hans mångsidighet har gett honom en stark position i svenskt och internationellt musikliv. Han har varit dirigent för Allmänna Sången i Uppsala och Orphei Drängar, och han grundade och ledde både La Cappella och Uppsala Musikskolas Kammarkör. Han har undervisat i dirigering och ensembleledning vid Kungliga Musikhögskolan och som lärare, föreläsare och gästdirigent i Europa, Asien, Afrika och Syd- och Nordamerika. Roberts tonsättningar och arrangemang har väsentligt berikat den svenska körrepertoaren. Han utsågs 1993 till Årets Körledare i Sverige.

Skicka e-post Gå till hemsida

Sara Söderström

Lund

Sara är auktoriserad CVT-coach utbildad vid Complete Vocal Institute i Köpenhamn. Hon är en erfaren körledare på nivån Master Director och ledde 2017 Malmö Limelight Chorus till ett VM-guld i barbershop i Las Vegas, USA. Sara är en uppskattad kör- och röstcoach som samarbetar med flera körer och sånggrupper i Skåne. År 2019 grundade Sara the Notion, en scenisk kör i Lund bestående av 30 kvinnliga sångare.

Skicka e-post Gå till hemsida

Esther von Schoenberg

Umeå

Jag är en klassiskt utbildad sopran, sånglärare, dirigent och skapare av röstträningsappen Vocalise. Med över ett decennium på scenen, hjälper jag sångare genom körworkshops och lektioner baserade på en helhetssyn på sångträning. Vocalise ger sångare möjlighet att träna rösten effektivt, uttrycka sig fritt och självsäkert i musik de älskar, samtidigt som den är säker för rösthälsan. Mitt mål är att hjälpa sångaren att utveckla kroppskännedom och upptäcka nyfikenhet om sitt instrument.

Skicka e-post Gå till hemsida

Erik Westberg

Piteå

Erik Westberg är utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm. Där genomgick han mellan 1976–87 musiklärar-, körpedagog, ensembleledar- och dirigentutbildningen. Han bildade Musikhögskolans kammarkör 1991 och sin egen vokalensemblen 1993. Med dessa ensembler har han gjort ett 60-tal internationella turnéer och ett 20-tal cd-skivor. Sedan 2003 är Erik Westberg professor i kördirigering och körsång vid Musikhögskola vid Luleå tekniska universitet.

Skicka e-post Gå till hemsida

Jan Yngwe

Göteborg

Dirigent , tonsättare och dessutom Professor i Körsång och Dirigering vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg . Också internationellt verksam, som dirigent, tonsättare, jurymedlem, pedagog och föreläsare. Jan är sedan 1978 dirigent för Vocal Art Ensemble of Sweden, en stark röst i det svenska och internationella körlivet. 2004 tilldelades Jan Yngwe Johannes Norrby-medaljen för ”en mångårig, framgångsrik och ytterst kvalificerad verksamhet som kördirigent” och han blev dessutom utnämnd till Årets Körledare 2015 “för sin höga konstnärliga kvalitet under decennier som tongivande i det svenska och internationella körlivet”.

Skicka e-post