Arrangör

Du vill sjunga eller uppföra en sång med kören, men vem ska göra ett körarrangemang? Här har du erfarna arrangörer att tillfråga om samarbeten inför körens temakonserter eller andra konsertprojekt.

Robert Sund

Uppsala

Robert Sund sjunger, spelar, arrangerar, komponerar och dirigerar. Hans mångsidighet har gett honom en stark position i svenskt och internationellt musikliv. Han har varit dirigent för Allmänna Sången i Uppsala och Orphei Drängar, och han grundade och ledde både La Cappella och Uppsala Musikskolas Kammarkör. Han har undervisat i dirigering och ensembleledning vid Kungliga Musikhögskolan och som lärare, föreläsare och gästdirigent i Europa, Asien, Afrika och Syd- och Nordamerika. Roberts tonsättningar och arrangemang har väsentligt berikat den svenska körrepertoaren. Han utsågs 1993 till Årets Körledare i Sverige.

Skicka e-post Gå till hemsida

Anders Nyberg

Dala-Floda

Jag är kördirigent, kompositör, förläggare, poet, vandrare och Oscarsnominerad filmmanusförfattare. Jag har arbetat som frilansande körmusiker hela livet i över 30 länder på 6 kontinenter och gett ut över 400 körkompostitioner på mitt förlag Peace of Music Publishing AB. Jag är från Dalarna men har även ett sydafrikanskt medborgarskap vilket avspeglas i min produktion, som även innefattar pop, jazz, gospel, visa, ”klassiskt”. Jag har även initierat begreppet ”Sång & Gång” - körturné till fots.

Skicka e-post Gå till hemsida

Elise Einarsdotter

Stockholm

"Kompositören och pianisten Elise Einarsdotters musik kretsar mycket kring möten mellan de olika traditionerna, liksom mellan rösterna och instrumenten, solovokalisterna och kören, texterna och sången. Och inte minst viktigt: mellan komposition och improvisation. I det mötet sitter själva essensen av Einarsdotters övergripande, kreativa grepp ", Johannes Cornell, Dagens Nyheter. "Einarsdotters förmåga att hitta de öppna rymderna av sångbarhet hos poeterna är ett mästerskap hon burit under lång tid", Magnus Östnäs, LIRA. Körverk i urval: Suites for Voices & Instruments, Shimmer, Rosenäng.

Skicka e-post Gå till hemsida

Sven Hagvil

Motala

Tonsättare och arrangör. Jag har under många år arrangerat musik för bl.a. Sveriges Radio, Länsmusiken, musikskolor, körer, storband mm. Jag komponerar mest för kör och mindre instr. ens. men också bl.a. till föreställning med poeten Bob Hansson. Artister: Anders Paulsson, Jacob Kellermann, Dan Larsson, Miriam Treichl, Mikaeli Kammarkör, Johannes Kammarkör, Östgöta Kammarkör, Golden Gate Men´s Choir, Kammerchor Hannover, La Cappella, Svanholm Singers och många fler. Noter finns på Gehrmans, Bo Ejeby Förlag, Wessmans & Noteria. ”Musiken tar vid där orden inte räcker till, men den är för den skull inte mindre verklig och sann.”

Skicka e-post Gå till hemsida

Anna Cederberg-Orreteg

Stockholm

Anna Cederberg-Orreteg, född och uppvuxen i Stockholm där jag också bor och har arbetat som musiklärare i 40 år. Numera pensionär men fortsatt verksam som tonsättare/arrangör, körledare och gästföreläsare.

Skicka e-post Gå till hemsida

Kjell Perder

Stockholm

Tonsättare av inte minst vokalmusik, med musik framförd i mer än 20 länder i fyra världsdelar. Körverk - sakrala och profana - av skiftande svårighetsgrad och omfattning, se www.perder.se/works. Tidigare lektor vid KMH och gästlärare vid flera andra högskolor och universitet. Arrangör och kördirigent, författare till boken Älska körsång! (Wessmans förlag). Öppen för workshops kring nutida musik, notläsning, gehörsträning och instudering.

Skicka e-post Gå till hemsida

Henrik Dahlgren

Lund

Henrik Dahlgren är en svensk kompositör utbildad vid musikhögskolan i Malmö, Royal College Of Music i London & University of Aberdeen, Skottland. Henrik är en ofta anlitad kompositör/arrangör som huvudsakligen jobbar med vokalmusik, ofta gränsöverskridande, och i varierande genrer. Henrik har bl.a. arbetat med ensembler som Svanholm Singers, VoNo, Vocal Art Ensemble of Sweden, USC Thornton Chamber Singers, San Diego Master Chorale, Pro Coro Canada, och US Air Force Academy Band.

Skicka e-post Gå till hemsida

Fredrik Berglund

Göteborg

Fredrik är arrangör och kördirigent som med sitt lekfulla sätt vill inspirera såväl körsångare som publik till stor sångglädje. Han delar sin tid mellan att undervisa på några av landets ledande musikutbildningar och att frilansa som körledare, inspiratör, musiker, regissör och producent. Som grundare till musiktjänsten We Are Voice har han ett stort nationellt som internationellt nätverk där han kontinuerligt samarbetar med arrangörer, artister och musiker av högsta klass. ”Mölndals kammarkör, Rytmus Youth Choir och Örebro University Choir är några av de ensembler som jag arbetar med kontinuerligt där vi i varje repetition försöker inspirera och utmana varandra! Välkommen att kontakta mig för samarbeten av olika slag!”

Skicka e-post

Anders Edenroth

Stockholm

Sångare, kompositör, textförfattare, dirigent och mentor. Grundare av vokalkvintetten the Real Group och medlem 1984-2021 med 23 albumproduktioner och drygt 3.000 konserter världen över. Utbildad på KMH i Stockholm med avslutande diplomutbildning 1988-89. Kompositör och textförfattare till mycket av vokalgruppens repertoar samt till andra svenska och utländska ensembler. Stipendier bl a från Konstnärsnämnden, STIM och Povel Ramels Karamellodikt samt en Grammis. Undervisar varierar i repetitionsmetodik, arrangering, komposition, studioteknik och gehörsträning.

Skicka e-post Gå till hemsida

Solala

Göteborg

I över 10 år har Solala levererat sångglädje från köket i Göteborg. Med deras unika arrangemang och bländande stämföring har deras videor och samarbeten med Sveriges största artister i serien ”Solala Sessions” spridits lavinartat över sociala medier. Solala har även varit mycket uppskattade gästartister på körkonserter genom åren och gjorde 2023 en bejublad julturné tillsammans med körer från hela Sverige. Maila för förfrågan om kommande turnéer!

Skicka e-post Gå till hemsida

Susanne Fellbrink

Sundsvall

Susanne Fellbrink har arbetat som sångerska och låtskrivare i många år och som körledare för sin stora kör, Popitoppkören i Sundsvall (där alla får vara med) i 8 år. Hon är även författare med sex utgivna spänningsromaner som utspelar sig i musikbranschen. I sommar debuterar hon med en sommarvarm feelgood om oväntad vänskap och om körsångens läkande kraft.

Skicka e-post Gå till hemsida

Matti Andersson

Uppsala

Jag är accordeonist/dragspelare och arrangör. Kör och accordeon/dragspel är en mycket fin kombination som berikar varandra och går att utveckla på många sätt. Jag har erfarenhet av att arbeta i olika genrer samt med musik från olika epoker, och jag samarbetar gärna med andra musiker såsom träblåsare och/eller stråkmusiker. Jag hoppas att det här låter intressant och att vi kan hitta en musikalisk utmaning tillsammans. Med spänning ser jag fram emot er förfrågan om framtida samarbete.

Skicka e-post Gå till hemsida

Sebastian Rilton

Stockholm

Sångare, arrangör & producent från Stockholm. Sjunger sen 1999 i vokalgruppen Riltons Vänner från Stockholm, och är även varit mångårig medlem i Vibafemba från Uppsala. Utöver det har jag även sjungit med, arrangerat för och producerat för The Real Group, Swingle Singers och många fler. Genom åren har jag skrivit hundratals arrangemang för körer på olika nivåer, producerat flera album & gjort uppåt 1000 scenframträdanden. Coachar även grupper i ensemblesång, ljudteknik & arrangering.

Skicka e-post Gå till hemsida

Kajsa Norrby

Valdemarsvik

Kajsa Norrby – sångerska, sångskrivare, körledare & kulturproducent. Hennes rötter är bl.a i folksång, klassisk sång, samt teater. Energi, humor, närvaro & mod att i enkelhet skapa storartad musik & scenkonst tillsammans genomsyrar hennes arbete. Hon jobbar med stämsång & improvisation a capella, med kropp & gehör som instrument. Kajsa är aktiv i det internationella körledarnätverket Natural Voice. Hon frilansar som körledare & artist samt driver Långrådna Kultur i Östergötland.

Skicka e-post Gå till hemsida

Katarina Henryson

Stockholm

Sångerska inom jazz, visa och fri improv med rötter i körsången. Tillsammans med fyra personer startade jag The Real Group 1984 och arbetade som sångerska på heltid inom gruppen i 32 år. Konstnärlig ledare för EIC och konsertperformanceserien 360°, Autodidakt dirigent. VD för The Real Group Academy som genomför inspirationsdagar, kör och ensemblecoachings, dirigentkurser samt vokalfestivaler. Jag arbetar med ensembler inom alla genrer. En halvdag c.a fyra timmar är ett bra format. Jag arbetar gärna med en annan ledare med två eller tre grupper om en heldag önskas. Jag blandar gärna övningar med coaching av ensemblens befintliga repertoar.

Skicka e-post Gå till hemsida

Jonas Engström

Höganäs

Jonas Engström, Årets Körledare 2022. Genom sitt arbete som ansvarig för Stockholm Gospel Körfestival och ett flertal resor till gospelns hemland, USA, har Jonas fått en stor erfarenhet och djup förståelse för den afroamerikanska musiken och dess tradition. Med det andra benet i svensk körtradition och fokus på samspel och delaktighet vill Jonas visa på musikens betydelse genom projekt som Break the Silence, Helsingborgs Världskör och Musik som medicin där vi använder hela kroppen som instrument och hela rummet som en mötesplats där varje röst, varje sångare (och lyssnare) är viktig.

Skicka e-post Gå till hemsida

Josef Sjöblom

Stockholm

Vill din kör förverkliga en idé, men behöver den där extra kunskapen eller kontakterna som krävs för att få ihop alla bitar? De senaste åren har jag samarbetat med körer som pianist, kapellmästare, arrangör/tonsättare, kreatör och producent. Det har bl.a. resulterat i musikvideor, julskiva, sceniska framställningar, samarbeten med artister från olika länder, körsång till bildkonst, dokumentär och beställningsverk. Besök min hemsida för mer inspiration och exempel på projekt. Utbildad vid Kungl. Musikhögskolan och frilansar som musikalisk kreatör och dirigent för popkören Take A Note. Samarbetar även med The Real Group Academy.

Skicka e-post Gå till hemsida

Eva Rune

Grycksbo

Jag jobbar både med och utan noter, och har lång erfarenhet av kör på gehör. Det blir musik ur den svenska körskatten, folkmusik från hela Norden och med utblick mot andra språkområden, nykomponerat och tidig musik. Gränslandet mellan det fastlagda och det improviserade ligger mig varmt om hjärtat. Min mentor och goda vän Gunnar Eriksson i Ljungskile är en stor inspirationskälla i mitt sätt att leda kör. Citat från en av mina körsångare: "Du leder på ett sätt där du har tilltro till människorna och situationen. Ett sätt som inte bara är inspirerande rent musikaliskt, utan även ett synsätt som jag skulle önska fanns i olika sammanhang." Jag har konstnärlig masterexamen i musik, Kungliga musikhögskolan i Stockholm.

Skicka e-post Gå till hemsida

Jan Kenneth Rönning

Örebro

Jag driver Arrak musik, som säljer noter på nätet, främst körarrangemang på populära sånger i sättning för damkör, manskör eller blandade körer. Arrangerar mycket, har stor erfarenhet och har varit kyrkomusiker i drygt 30 år. Arrangerar också på uppdrag för normala, men även udda sättningar, både kör och orkester. Jag har tonsatt och skrivit text till en del av utbudet.

Skicka e-post Gå till hemsida

Steven Hansen

Helsingborg

Har hållit på med körsång och låtskriveri i snart 40 år. Studerade arrangering/komposition för Tobias Broström på Sundsgårdens folkhögskola 2003-2005 samt ett halvår på Malmö musikhögskola. Skriver främst för kör eller mindre ensembler. Skrivit till bl.a. Helsingborgs Kammarkör, Svanholm Singers, zero8, S:t Jacobs Vokalensemble och Damkören SALT. Utöver dessa fått verk framförda av ett flertal svenska och utländska körer. Smakprov finns på Soundcloud och Youtube, sök på ”Ankarspice”.

Skicka e-post Gå till hemsida

Anton Alexis Hallgren

Stockholm

Mitt namn är Anton Alexis Hallgren och jag kommer från Stockholm. Jag har sjungit i kör sen så länge jag kan minnas. År 2020 grundade jag kören Haga Vokalensemble som består av 16 utbildade sångare och samma år kom jag även in på kandidatprogrammet i kördirigering på Kungliga musikhögskolan. Utöver dirigerandet och studierna så jobbar jag även som frilansande sångare. Jag är även tonsättare och arrangör av körmusik och har skrivit arrangemang till TV och film. Jag har bland annat arrangerat all körmusik åt netflixserien Young Royals.

Skicka e-post

Malena Ernman

Stockholm

Malena Ernman är operasångerska, mezzosopran. Trots att hennes centrala roller återfinns i mezzofacket har hon ett unikt röstomfång upp till en koloratursoprans trestrukna f. Hon har haft återkommande uppdrag internationellt på de stora operascenerna, och verkar idag på både opera- och musikalscener i Sverige. Malena fick ett populärmusikaliskt genombrott med deltagandet och vinsten i Melodifestivalen 2009, den svenska uttagningen till Eurovision Song Contest 2009 med bidraget La Voix. År 2015 utsågs hon att läsa den traditionella dikten Nyårsklockan av Alfred Tennyson vid Skansens nyårsfirande. Malena är en flitigt anlitad solist och är även initiativtagare till Ecstatic Ensemlble, som samlar några av landet mest välrenommerade sångare.

Skicka e-post

Anton Leanderson-Andréas

Folkärna

Anton Leanderson-Andréas är körledare och kompositör och undervisar sedan 2011 i vokalensemble, kör och dirigering vid folkhögskolorna Sjövik och Bollnäs. Han var med och bildade den prisade och världsturnerande vokalensemblen Vocado 2004 och leder körerna A Capriccio och Västerås Kammarkör. Anton är regelbundet efterfrågad att hålla workshops för körer och vokalensembler i traditionell liksom rytmisk ensemble- och körsång.

Skicka e-post Gå till hemsida

Kitte Ström

Stockholm

Jag jobbar som sångerska och har mitt "paradnummer" i Ellingtons "Sacred Consert" där jag varit solist många gånger. Jag är ofta solist på körkonserter där man sjunger jazz, gospel, soul, folkmusik mm. Jag har skrivit en mässa för kör, band och solist. Medelsvår nivå SATB-kör. För övrigt jobbar jag som körledare och sångpedagog. När jag blir anlitad är det ofta för att jobba med teknik, hitta sväng, prova nya genrer. Även här jobbar jag främst med jazz, soul, gospel och liknande. Jag är sångpedagog och jobbar även där främst i dessa genrer.

Skicka e-post Gå till hemsida

Tine Fris-Ronsfeld

Århus, Danmark

Tine Fris-Ronsfeld (f. 1984) er professionel sanger, arrangør og korleder. Tine er med-dirigent, arrangør og sanger i det verdenskendte kor Vocal Line, dirigent for a cappella ensemblet Lyt og sanger, komponist og arrangør i den prisvindende vokalgruppe Postyr. Tine har en master i pop/jazz sang og dertil en solistuddannelse som pop/jazz kordirigent fra Det Jyske Musikkonservatorium/RAMA Vocal Centre. Tine har mere end 20 års erfaring med undervisning af kor, vokalgrupper og korledere på alle niveauer i Europa, USA og Asien og har udgivet en lang række albums og kor-noder samt3 håndbøger om musikalske icebreakers og koropvarmning.

Skicka e-post Gå till hemsida

Mats Börjesson

Jag är framför allt pianist och körledare med en kantorsexemen från Hjo. Jag kan även agera kapellmästare och hjälpa er att skaffa musiker till och leda ett kompband.

Skicka e-post Gå till hemsida