Arrangör

Du vill sjunga eller uppföra en sång med kören, men vem ska göra ett körarrangemang? Här har du erfarna arrangörer att tillfråga om samarbeten inför körens temakonserter eller andra konsertprojekt.

Elise Einarsdotter

Stockholm

"Kompositören och pianisten Elise Einarsdotters musik kretsar mycket kring möten mellan de olika traditionerna, liksom mellan rösterna och instrumenten, solovokalisterna och kören, texterna och sången. Och inte minst viktigt: mellan komposition och improvisation. I det mötet sitter själva essensen av Einarsdotters övergripande, kreativa grepp ", Johannes Cornell, Dagens Nyheter. "Einarsdotters förmåga att hitta de öppna rymderna av sångbarhet hos poeterna är ett mästerskap hon burit under lång tid", Magnus Östnäs, LIRA. Körverk i urval: Suites for Voices & Instruments, Shimmer, Rosenäng.

Skicka e-post Gå till hemsida

Solala

Göteborg

I över 10 år har Solala levererat sångglädje från köket i Göteborg. Med deras unika arrangemang och bländande stämföring har deras videor och samarbeten med Sveriges största artister i serien ”Solala Sessions” spridits lavinartat över sociala medier. Solala har även varit mycket uppskattade gästartister på körkonserter genom åren. Inför julen 2023 satsar gruppen även på ett speciellt koncept där Din kör gör julkonsert tillsammans med Solala! Maila för mer info!

Skicka e-post Gå till hemsida

Anna Cederberg-Orreteg

Stockholm

Anna Cederberg-Orreteg, född och uppvuxen i Stockholm där jag också bor och har arbetat som musiklärare i 40 år. Numera pensionär men fortsatt verksam som tonsättare/arrangör, körledare och gästföreläsare.

Skicka e-post Gå till hemsida

Kjell Perder

Stockholm

Tonsättare av inte minst vokalmusik, med musik framförd i mer än 20 länder i fyra världsdelar. <br /> Körverk - sakrala och profana - av skiftande svårighetsgrad och omfattning, se www.perder.se/works<br /> Tidigare lektor vid KMH och gästlärare vid flera andra högskoleprovs universitet. Arrangör och kördirigent, författare till boken Älska körsång! (Wessmans förlag). Öppen för workshops kring nutida musik, notläsning, gehörsträning och instudering.

Skicka e-post Gå till hemsida

Tina Alin

Stockholm

Tina Ahlin är pianist, sångerska, munspelare och kompositör sedan 35 år tillbaka. Genom åren har Tina samarbetat med en rad kända namn, såsom Hasse Alfredson, Robert Broberg, Lisa Nilsson, Olle Adolphson för att nämna några. Hon arbetar årligen även med körer, orkestrar och storband. Tina har varit programledare i en serie uppskattade musikmöten i SVT, släppt grammis-nominerade soloskivor och gett ut två böcker. Hon samarbetar regelbundet med Orsa Spelmän, Malena Ernman och Bengan Janson. Våren 2021 fick Tina SKAP:s Taube-stipendium och våren 2022 Tage Danielssons vänners stipendium. Tina Ahlin är aktuell med en nyskriven körsvit med Tage Danielssons varma och underfundiga poesi.

Skicka e-post Gå till hemsida

Henrik Dahlgren

Lund

Henrik Dahlgren är en svensk kompositör utbildad vid musikhögskolan i Malmö, Royal College Of Music i London & University of Aberdeen, Skottland. Henrik är en ofta anlitad kompositör/arrangör som huvudsakligen jobbar med vokalmusik, ofta gränsöverskridande, och i varierande genrer. Henrik har bl.a. arbetat med ensembler som Svanholm Singers, VoNo, Vocal Art Ensemble of Sweden, USC Thornton Chamber Singers, San Diego Master Chorale, Pro Coro Canada, och US Air Force Academy Band.

Skicka e-post Gå till hemsida

Anki och Magnus Spångberg

Örebro

Magnus arbetar som kapellmästare åt Triple & Touch och Anki är producent för musikklasserna på Karl Johan Skola i Örebro. Star For Life upptar mycket tid numera för båda två, Magnus kapellmästare & Anki körledare. Musikansvariga för Stockholm Gospel under ca 20 år. Båda hämtar inspiration i de afro-amerikanska församlingarna i USA genom regelbundna besök och hade mångårigt samarbete med Cyndee Peters. Körledare och kapellmästare för Christer Sjögrens alla julturnéer med gäster som Carola, Charlotte Perelli, Sanna Nielsen, Pernilla Wahlgren, Elisabet Andreassen, Gladys del Pilar m fl. Jobbade även med körprojektet ”Toner för Miljoner” under 7 år. Ett stort körprojekt som startade 2013 är en kör för alla på ca 500 personer varje termin: Sjung Med Spångberg.

Skicka e-post Gå till hemsida

Anders Edenroth

Stockholm

Sångare, kompositör, textförfattare, dirigent och mentor. Grundare av vokalkvintetten the Real Group och medlem 1984-2021 med 23 albumproduktioner och drygt 3.000 konserter världen över. Utbildad på KMH i Stockholm med avslutande diplomutbildning 1988-89. Kompositör och textförfattare till mycket av vokalgruppens repertoar samt till andra svenska och utländska ensembler. Stipendier bl a från Konstnärsnämnden, STIM och Povel Ramels Karamellodikt samt en Grammis. Undervisar varierar i repetitionsmetodik, arrangering, komposition, studioteknik och gehörsträning.

Skicka e-post Gå till hemsida

Lena Willemark

Stockholm

Folkmusiken är min vandringsstav när jag besöker olika musikaliska landskap. Den är min ständiga grundfärg oavsett om det är traditionell musik, improvisationsmusik eller västerländsk klassisk musik. Jag har turnérat runt om i världen i 40 år och blir ständigt inspirerad i mitt konstnärliga skapande. Att arbeta och skapa med körer är helt underbart! Under åren har det blivit en hel del alster komponerade/arrangerade för kör, av mig. Närvaro, kommunikation och uttryck är självlysande ledord i mitt musikliv och i mina samarbeten.

Skicka e-post Gå till hemsida

Tobias Bennsten

Stockholm

Hej kära medmusiker! Här har ni en samarbetspartner som gillar att hitta nya, finurliga lösningar på gamla problem! Med en bred bakgrund inom solosång (Operahögskolan och KMH), körledning och pedagogik jobbar jag metodiskt och nyfiket med körsjungandets alla delar. Jag kan hjälpa er med sångteknik, Blixtkör (gehörsträning, intonation och konsertrepertoar i tidseffektiv kombination), sångspecialiserad notläsning samt arrangering och komposition skräddarsydd utifrån körens styrkor. Hoppas vi hörs!

Skicka e-post

Johanna Thür

Alingsås

Organist, körledare och arrangör. Sedan 2019 verksam i Alingsås Christinae kyrka, där hon bl.a. leder Christinae Voice (SA), Christinae ungdomskör (SATB) och Christinaekören (SATB). Grundade damkören Ymna 1997 och har lett och utvecklat kören fram till januari 2023. Har arbetat fördjupat med folkmusik i kör sedan 2003 och arrangerar kontinuerligt för kör. En del återfinns på Bo Ejeby förlag. Tar emot beställningar och håller kurser/inspirationsdagar inom området.

Skicka e-post

Gabriel Forss

Stockholm

Gabriel Forss är sångare, artist, föreläsare och körledare för Happy Voices i Stockholm, Göteborg och Malmö. I 1997 vann han Melodifestivalen med gruppen Blond och 2011 tog han silverplatsen med sin kör Team Gabriel i Körslaget i TV4. Han har också varit programledare för lördagsshowen Förfest hos Gabriel i SVT, sångcoach i Fame Factory i TV3 och programvärd för Karlavagnen. <br /> Gabriel är dessutom en folkkär, ofta anlitad allsångsledare som sprider sångglädje över hela landet med sina många allsångsprojekt och har även lett stora körkonserter i Globen och på Dalhalla.

Skicka e-post Gå till hemsida

Sebastian Rilton

Stockholm

Sångare, arrangör & producent från Stockholm. Sjunger sen 1999 i vokalgruppen Riltons Vänner från Stockholm, och är även varit mångårig medlem i Vibafemba från Uppsala. Utöver det har jag även sjungit med, arrangerat för och producerat för The Real Group, Swingle Singers och många fler. Genom åren har jag skrivit hundratals arrangemang för körer på olika nivåer, producerat flera album & gjort uppåt 1000 scenframträdanden. Coachar även grupper i ensemblesång, ljudteknik & arrangering.

Skicka e-post Gå till hemsida

Kajsa Norrby

Valdemarsvik

Kajsa Norrby – sångerska, sångskrivare, körledare & kulturproducent. Hennes rötter är bl.a i folksång, klassisk sång, samt teater. Energi, humor, närvaro & mod att i enkelhet skapa storartad musik & scenkonst tillsammans genomsyrar hennes arbete. Hon jobbar med stämsång & improvisation a capella, med kropp & gehör som instrument. Kajsa är aktiv i det internationella körledarnätverket Natural Voice. Hon frilansar som körledare & artist samt driver Långrådna Kultur i Östergötland.

Skicka e-post Gå till hemsida

Katarina Henryson

Stockholm

Sångerska inom jazz, visa och fri improv med rötter i körsången. Tillsammans med fyra personer startade jag The Real Group 1984 och arbetade som sångerska på heltid inom gruppen i 32 år. Konstnärlig ledare för EIC och konsertperformanceserien 360°, Autodidakt dirigent. VD för The Real Group Academy som genomför inspirationsdagar, kör och ensemblecoachings, dirigentkurser samt vokalfestivaler. Jag arbetar med ensembler inom alla genrer. En halvdag c.a fyra timmar är ett bra format. Jag arbetar gärna med en annan ledare med två eller tre grupper om en heldag önskas. Jag blandar gärna övningar med coaching av ensemblens befintliga repertoar.

Skicka e-post Gå till hemsida

Jonas Engström

Höganäs

Jonas Engström, Årets Körledare 2022. Genom sitt arbete som ansvarig för Stockholm Gospel Körfestival och ett flertal resor till gospelns hemland, USA, har Jonas fått en stor erfarenhet och djup förståelse för den afroamerikanska musiken och dess tradition. Med det andra benet i svensk körtradition och fokus på samspel och delaktighet vill Jonas visa på musikens betydelse genom projekt som Break the Silence, Helsingborgs Världskör och Musik som medicin där vi använder hela kroppen som instrument och hela rummet som en mötesplats där varje röst, varje sångare (och lyssnare) är viktig.

Skicka e-post Gå till hemsida

Eva Rune

Grycksbo

Eva Rune, folksångerska, musikskapare, körledare. Aktiv utövare i Sverige och internationellt med konsertturnéer och verksamhet inom scenkonst. Eva Rune samarbetar med en bred skara av konstnärer i olika genres och konstfält.

Skicka e-post Gå till hemsida

Anton Alexis Hallgren

Stockholm

Mitt namn är Anton Alexis Hallgren och jag kommer från Stockholm. Jag har sjungit i kör sen så länge jag kan minnas. År 2020 grundade jag kören Haga Vokalensemble som består av 16 utbildade sångare och samma år kom jag även in på kandidatprogrammet i kördirigering på Kungliga musikhögskolan. Utöver dirigerandet och studierna så jobbar jag även som frilansande sångare. Jag är även tonsättare och arrangör av körmusik och har skrivit arrangemang till TV och film. Jag har bland annat arrangerat all körmusik åt netflixserien Young Royals.

Skicka e-post

Malena Ernman

Stockholm

Malena Ernman är operasångerska, mezzosopran. Trots att hennes centrala roller återfinns i mezzofacket har hon ett unikt röstomfång upp till en koloratursoprans trestrukna f. Hon har haft återkommande uppdrag internationellt på de stora operascenerna, och verkar idag på både opera- och musikalscener i Sverige. Malena fick ett populärmusikaliskt genombrott med deltagandet och vinsten i Melodifestivalen 2009, den svenska uttagningen till Eurovision Song Contest 2009 med bidraget La Voix. År 2015 utsågs hon att läsa den traditionella dikten Nyårsklockan av Alfred Tennyson vid Skansens nyårsfirande. Malena är en flitigt anlitad solist och är även initiativtagare till Ecstatic Ensemlble, som samlar några av landet mest välrenommerade sångare.

Skicka e-post

Anton Leanderson-Andréas

Folkärna

Anton Leanderson-Andréas är körledare och kompositör och undervisar sedan 2011 i vokalensemble, kör och dirigering vid folkhögskolorna Sjövik och Bollnäs. Han var med och bildade den prisade och världsturnerande vokalensemblen Vocado 2004 och leder körerna A Capriccio och Västerås Kammarkör. Anton är regelbundet efterfrågad att hålla workshops för körer och vokalensembler i traditionell liksom rytmisk ensemble- och körsång.

Skicka e-post Gå till hemsida

Tine Fris-Ronsfeld

Århus, Danmark

Tine Fris-Ronsfeld (f. 1984) er professionel sanger, arrangør og korleder. Tine er med-dirigent, arrangør og sanger i det verdenskendte kor Vocal Line, dirigent for a cappella ensemblet Lyt og sanger, komponist og arrangør i den prisvindende vokalgruppe Postyr. Tine har en master i pop/jazz sang og dertil en solistuddannelse som pop/jazz kordirigent fra Det Jyske Musikkonservatorium/RAMA Vocal Centre. Tine har mere end 20 års erfaring med undervisning af kor, vokalgrupper og korledere på alle niveauer i Europa, USA og Asien og har udgivet en lang række albums og kor-noder samt3 håndbøger om musikalske icebreakers og koropvarmning.

Skicka e-post Gå till hemsida

Mats Börjesson

Jag är framför allt pianist och körledare med en kantorsexemen från Hjo. Jag kan även agera kapellmästare och hjälpa er att skaffa musiker till och leda ett kompband.

Skicka e-post Gå till hemsida