Annat

Låt dig överraskas och inspireras!

Katarina Henryson - klingande performance

Stockholm

Sångerska inom jazz, visa och fri improv med rötter i körsången. Tillsammans med fyra personer startade jag The Real Group 1984 och arbetade som sångerska på heltid inom gruppen i 32 år. Konstnärlig ledare för EIC och konsertperformanceserien 360°, Autodidakt dirigent. VD för The Real Group Academy som genomför inspirationsdagar, kör och ensemblecoachings, dirigentkurser samt vokalfestivaler. Jag arbetar med ensembler inom alla genrer. En halvdag c.a fyra timmar är ett bra format. Jag arbetar gärna med en annan ledare med två eller tre grupper om en heldag önskas. Jag blandar gärna övningar med coaching av ensemblens befintliga repertoar.

Skicka e-post Gå till hemsida

Sjungande barn - nätverk

Sjungande barn är en landsomfattande rörelse initierad av Kungl. Musikaliska Akademien. Här kan alla som arbetar med barns sång hämta inspiration och synliggöra värdet av sångens plats i förskola och skola. Verksamheten fokuserar på repertoar, fortbildning, forskning och representation samt att stärka musikämnet. Musik är välgörande och bildande. Sjungande barn vill att alla barn ska växa upp med rösten som en självklar resurs för stärkt självförtroende, psykisk hälsa, inkludering och lärande.

Skicka e-post Gå till hemsida

Eva Bojner Horwitz - forskare musik och hälsa

Stockholm

Eva Bojner Horwitz är professor i musik och hälsa vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm, knuten forskare till Institutionen för klinisk neurovetenskap, Karolinska Institutet (KI). Hon är docent i socialmedicin, specialiserad inom psykosomatisk medicin och konstnärliga modaliteter; medgrundare av Center for Social Sustainability (CSS), KI där hon lyfter kulturella aktiviteters betydelse för social hållbarhet och hälsa. Hon är förankrad i tvärvetenskaplig forskning, och har författat vetenskapliga artiklar och böcker tex. Kulturhälsoboxen, Kultur för hälsans skull och Humanisera hälsovården med musik. Eva är känd internationellt för bl.a. implementering av musikaktiviteter i hälso- och sjukvårdssystem och i skolsystem. Hon föreläser i bl.a. musik och hälsa, sånghälsa, musik i livets slutskede, musik och social hållbarhet, musik och autism samt flow.

Skicka e-post

Anders Nyberg - förläggare

Dala-Floda

Jag är kördirigent, kompositör, förläggare, poet, vandrare och Oscarsnominerad filmmanusförfattare. Jag har arbetat som frilansande körmusiker hela livet i över 30 länder på 6 kontinenter och gett ut över 400 körkompostitioner på mitt förlag Peace of Music Publishing AB. Jag är från Dalarna men har även ett sydafrikanskt medborgarskap vilket avspeglas i min produktion, som även innefattar pop, jazz, gospel, visa, ”klassiskt”. Jag har även initierat begreppet ”Sång & Gång” - körturné till fots.

Skicka e-post Gå till hemsida

Jörgen Krantz- inspiratör

Stockholm

Vill ni utveckla ert musikaliska uttryck med ökad scennärvaro, kroppslighet och enkel koreografi? Vill ni experimentera med sångimprovisation, sceniskt skapande och dramaturgi? Eller vill ni höja lyhördhet, vi-känsla och mod i ensemblen? Jörgen har lång erfarenhet som solosångare, körsångare, trummis och textförfattare. Sedan år 2002 driver han företaget Scenario GI och undervisar i Improvisationsteater, interaktiv scenkonst samt kulturfrågor på företag. Han är medlem och i performancegrupperna Flow Family, BalkongEnsemblen och Teater X.

Skicka e-post Gå till hemsida

Esther von Schoenberg - skapare av Vocalise app

Umeå

Jag är en klassiskt utbildad sopran, sånglärare, dirigent och skapare av röstträningsappen Vocalise. Med över ett decennium på scenen, hjälper jag sångare genom körworkshops och lektioner baserade på en helhetssyn på sångträning. Vocalise ger sångare möjlighet att träna rösten effektivt, uttrycka sig fritt och självsäkert i musik de älskar, samtidigt som den är säker för rösthälsan. Mitt mål är att hjälpa sångaren att utveckla kroppskännedom och upptäcka nyfikenhet om sitt instrument.

Skicka e-post Gå till hemsida

Jonas Hagström - körworkshops

Östersund

Jonas Hagström är grundare av integrationskören The Rockin Pots. Kören startades på Grytans flyktingförläggning för att hjälpa nyanlända in i samhället. Under åren har The Rockin Pots synts flitigt i media runt om i hela landet och har uppträtt i samband med Eurovision Song Contest, Tomas Ledin 70 års kalas i Globen och mycket mer. Hösten 2022 visade också körens egna dokumentär Kören-undret i Östersund på TV4. Jonas föreläser idag över hela landet och berättar gärna historien om The Rockin Pots för att inspirera till integration och minska fördomar och rasism.

Skicka e-post Gå till hemsida

Susanne Fellbrink - författare

Sundsvall

Susanne Fellbrink har arbetat som sångerska och låtskrivare i många år och som körledare för sin stora kör, Popitoppkören i Sundsvall (där alla får vara med) i 8 år. Hon är även författare med sex utgivna spänningsromaner som utspelar sig i musikbranschen. I sommar debuterar hon med en sommarvarm feelgood om oväntad vänskap och om körsångens läkande kraft.

Skicka e-post Gå till hemsida

Josef Sjöblom - producent

Stockholm

Vill din kör förverkliga en idé, men behöver den där extra kunskapen eller kontakterna som krävs för att få ihop alla bitar? De senaste åren har jag samarbetat med körer som pianist, kapellmästare, arrangör/tonsättare, kreatör och producent. Det har bl.a. resulterat i musikvideor, julskiva, sceniska framställningar, samarbeten med artister från olika länder, körsång till bildkonst, dokumentär och beställningsverk. Besök min hemsida för mer inspiration och exempel på projekt. Utbildad vid Kungl. Musikhögskolan och frilansar som musikalisk kreatör och dirigent för popkören Take A Note. Samarbetar även med The Real Group Academy.

Skicka e-post Gå till hemsida