Näktergalningar. Foto Lena Eriksson Freeman

Näktergalningarna

Stockholm

Vi är en ambitiös amatörkör med mycket omväxlande repertoar - klassiskt, modernt, folkmusik mm - ofta i samarbete med ljuvliga musiker, ibland i form av musikteater. Gränsöverskridanden och möten är vårt signum.

Näktergalningarna bildades i Skarpnäck när stadsdelen kom till 1985, som en kvartersteatergrupp med sånginslag, ledd av Jordcirkus. När Jordcirkus slutade i stadsdelen efter tio år fortsatte Näktergalningarna ändå, nu som körteatergrupp med betoning på kör, med eldsjälen och körledaren Dagny Wennberg som vår samhälleligt och musikaliskt djupt engagerade dirigent.

Det närmaste året planerar vi en rad konserter tillsammans med solister och andra körer i Skarpnäck/Bagarmossen, Andreaskyrkan och Musikaliska på Nybrokajen 11. Vi erbjuder plats för tenorer, basar, höga sopraner och altar. Själva tycker vi att vi är väldigt snälla och trevliga - kom och se om det stämmer :-)

Aktuell repertoar: Romsk, judisk, svensk, tysk och engelsk musik. Nyskrivet och klassiskt.

Här kan du se ett par filmer från konserten "Vi minns" på minnesdagen för Förintelsen den 27/1 -19 samt från vår konsertresa till Berlin: 

8 minuter från Französiche Dom i Berlin, pianist Vladimir Magalavihli, solist Katarina Söderlund.

Bernsteins CHICHESTER PSALMS III, pianist Sylvia Karpe samt 

A MALECH VAINT, folksång på jiddisch, med N Personne och P Bothén från Sabbath Hela Veckan

Repertoar och inriktning

Vi är en ambitiös amatörkör med mycket omväxlande repertoar - klassiskt, modernt, folkmusik mm - oftast i samarbete med underbara musiker, ibland i form av musikteater. Gränsöverskridanden och möten är vår själ.

Krav för att vara med i kör

Körvana krävs, notläsning ej helt nödv, men träna hemma. Vi har en mycket omväxlande repertoar - klassiskt, modernt, folkmusik mm - samarbetar ofta med underbara musiker från olika genrer, med andra körer, med barnkörer, med skådespelare, dansare och andra artister. Vi har ett stort samhälleligt och musikaliskt engagemang.

Vi söker nya medlemmar!

Vi erbjuder plats i kören för tenorer, basar, höga sopraner och altar. Inför hösten och våren planerar vi flera konserter tillsammans med solister och andra körer i Skarpnäck/Bagarmossen, Andresakyrkan och Musikaliska på Nybrokajen 11. Vi tycker själva att vi är väldigt snälla och trevliga - kom och se om det stämmer :-)