Kom på kurs i körimprovisation!

Den 2-5 augusti anordnar Peter Lyche Holmstrand en kurs i körimprovisation i Göteborg. Våga vidga vyerna och utvecklas som körsångare och körledare! Medlemmar i Sveriges Körförbund har rabatt på kursavgiften.

Karin Eklundh ny styrelseordförande

Dirigenten, sångaren och sångpedagogen Karin Eklundh valdes till ordförande i Sveriges Körförbund vid förbundsstämman i Stockholm den andra juni. Hon är ett välkänt och uppskattat namn i Körsverige och med henne får förbundet en mycket meriterad ordförande.

Karin är utbildad kördirigent och sångpedagog vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Få tips i sommar med We Are Voice app!

I sommar kan du få tips och råd från kända svenska körprofiler på låtar, stämmor, uppsjungningsövningar och annat genom att ladda ned We Are Voice-appen (gratis) och gå med i gruppen Körsommar.

Succé för försommarfestivalen Körkraft

Fantastiska workshoppar, högklassiga konserter, en härlig stämning och en festival där allt det praktiska fungerade perfekt – så kan man summera årets upplaga av Körkraft. Dessutom visade sig Skeppsholmen från sin allra vackraste sida i strålande sol och prunkade försommarskrud.

Seger för La Cappella i Österrike

Det blev storslam för La Cappella i 14th International Choir Competition and Festival Bad Ischl i Österrike i helgen. Kören tog hem totalsegern, Grand Prix, och gick obesegrad genom båda sina tävlingskategorier, sakral musik och damkör.

Hjorthagens kammarkör vann i Venedig

I Valborgshelgen deltog Hjorthagens kammarkör i körtävlingen Venezia in Musica i Venedig, Italien.

Kören, som leds av Karin Oldgren, tog två gulddiplom, två kategorisegrar i kategorierna sakral musik och blandad kör. Kören fick också juryns specialpris för ”an outstanding presentation, program design and dramaturgi”.

Förlängd anmälningstid till Körkraft

Det går fortfarande att boka in sig till Försommarfestivalen Körkraft den 1-3 juni! Det finns några platser kvar anmälningstiden har därför förlängts till söndagen den 13 maj.

Anmäl dig här!

Upplev Korallerna under Körkraft!

En av landets bästa damkörer uppträder på försommarfestivalen Körkraft!

Kurs i grundläggande notläsning för körsångare

Sjunger du i kör, men tycker att det är lite svårt med notläsning? Nu har du chansen att bättra på dina kunskaper i en unik kurs i grundläggande notläsning för körsångare. Kursen består av fem träffar med Erik Berndalen, lärare i musikteori vid Musikhögskolan i Malmö, som undervisningsledare.

Internationell kompositionstävling för kvinnliga tonsättare

Nu är det återigen dags för Allmänna Sången och Anders Wall Composition Award. Det är en tävling som har fått ett enormt internationellt intresse, där kvinnliga tonsättare uppmanas specialskriva kompositioner för blandad kör.

Medlemsförmån: Rabatt på musikresa till Nashville

Följ med Kalle Moraeus och Alexzandra Wickman på en resa i musikens tecken till Nashville, Tennessee, staden som också kallas The Music City. Man behöver inte vara inbiten countryentusiast för att uppskatta den moderna countrymusiken, som blivit populär långt utanför landets gränser.

Nordklangfestivalen kommer till Helsingborg i juni 2019

Den stora nordiska körfestivalen Nordklang arrangeras nästa år av Sveriges Körförbund i Helsingborg. Den 26-30 juni samlas körsångare från hela Norden för att delta i workshops, konserter, seminarier och umgås med varandra. Boka redan nu in de datumen!

Rösta på ombud till årets riksstämma

Nu är det dags att rösta på ombud till stämman! Omröstningen av de som nominerats till ombud pågår till och med den 15 mars 2018.

Se till att du är inloggad här på webbsidan och klicka sedan på denna länk för att rösta:

Sångensemblen Amanda kommer till Körkraft!

Den sceniska sångensemblen Amanda kommer till Körkraft med sin succéföreställning Hjälp!. Efter 25 fullsatta föreställningar i Göteborg får nu festivaldeltagarna möjlighet att uppleva den legendariska körens senaste uppsättning i Eric Ericsonhallen.

Guld till Da Capo

Damkören Da Capo från Linköping deltog i Kalamata International Choir competition and Festival i Grekland i oktober förra året.

Detta resulterade i två guldmedaljer, valör 5. Kören tävlade i två klasser, damkör och sakral klass. I den sakrala klassen kom kören på andra plats och i damkörsklassen blev det guld.  Bedömningen var Guld 5" med 25,53 poäng av 30.