Upplev Korallerna under Körkraft!

En av landets bästa damkörer uppträder på försommarfestivalen Körkraft!

Kurs i grundläggande notläsning för körsångare

Sjunger du i kör, men tycker att det är lite svårt med notläsning? Nu har du chansen att bättra på dina kunskaper i en unik kurs i grundläggande notläsning för körsångare. Kursen består av fem träffar med Erik Berndalen, lärare i musikteori vid Musikhögskolan i Malmö, som undervisningsledare.

Internationell kompositionstävling för kvinnliga tonsättare

Nu är det återigen dags för Allmänna Sången och Anders Wall Composition Award. Det är en tävling som har fått ett enormt internationellt intresse, där kvinnliga tonsättare uppmanas specialskriva kompositioner för blandad kör.

Medlemsförmån: Rabatt på musikresa till Nashville

Följ med Kalle Moraeus och Alexzandra Wickman på en resa i musikens tecken till Nashville, Tennessee, staden som också kallas The Music City. Man behöver inte vara inbiten countryentusiast för att uppskatta den moderna countrymusiken, som blivit populär långt utanför landets gränser.

Nordklangfestivalen kommer till Helsingborg i juni 2019

Den stora nordiska körfestivalen Nordklang arrangeras nästa år av Sveriges Körförbund i Helsingborg. Den 26-30 juni samlas körsångare från hela Norden för att delta i workshops, konserter, seminarier och umgås med varandra. Boka redan nu in de datumen!

Rösta på ombud till årets riksstämma

Nu är det dags att rösta på ombud till stämman! Omröstningen av de som nominerats till ombud pågår till och med den 15 mars 2018.

Se till att du är inloggad här på webbsidan och klicka sedan på denna länk för att rösta:

Sångensemblen Amanda kommer till Körkraft!

Den sceniska sångensemblen Amanda kommer till Körkraft med sin succéföreställning Hjälp!. Efter 25 fullsatta föreställningar i Göteborg får nu festivaldeltagarna möjlighet att uppleva den legendariska körens senaste uppsättning i Eric Ericsonhallen.

Guld till Da Capo

Damkören Da Capo från Linköping deltog i Kalamata International Choir competition and Festival i Grekland i oktober förra året.

Detta resulterade i två guldmedaljer, valör 5. Kören tävlade i två klasser, damkör och sakral klass. I den sakrala klassen kom kören på andra plats och i damkörsklassen blev det guld.  Bedömningen var Guld 5" med 25,53 poäng av 30.

Såsom i himmelen blir musikal

Lilla Ljusåkerskören kliver upp på Oscarsteaterns scen när en av Sveriges mest sedda filmer ”Så som i Himmelen” blir musikal. Bakom iden finns Vicky von der Lancken – teaterchef hos Oscarsteatern tillika delägare. Filmens regissör Kay Pollak gillade idén och tillsammans gör de nu en musikal. Premiär 13 september.

Anmälan till dirigent- och körledarkurserna är öppen

För elfte sommaren i rad ges kurser i kördirigering och körledning i Malmö, denna gång på Musikhögskolan i Malmö, Ystadvägen 25. Kursveckan inleds måndag 6 augusti kl 13:30 och avslutas med konsert på Palladium kl. 15:00 lördag 11 augusti och efterföljande fest. Söndag 12 augusti är undervisningsfri och räknas som hemresedag.

Rösta på Jonas Hagström som Årets Eldsjäl!

Nu har Körsverige chansen att rösta på vår kandidat Jonas Hagström inför Eldsjälsgalan den 15 mars. Han är en sann eldsjäl som har visat vilka fantastiska saker man kan åstadkomma med goda idéer, outtröttligt engagemang och körsång!

Medlemmar får prova We Are Voice-appen gratis!

We Are Voice har nu lanserat fullversionen av We Are Voice-appen för körsångare.

Syftet med appen är att ge körer och körsångare flera användbara verktyg, att ge tillgång till bra körrepertoar, förenkla kommunikationen mellan körer och körsångare och mycket annat.

Välkommen att sjunga Carmina Burana!

Sveriges Körförbund erbjuder nu en möjlighet att sjunga det älskade och dramatiska körverket Carmina Burana av Carl Orff under ledning av dirigenten Katarina Andreasson och tillsammans med Bergslagens Kammarsymfoniker. Arrangör är Sveriges Körförbund i Örebro län.

Följ med på körsångarresa till Bad Gastein!

Sagolikt vackra Gasteinerdalen är ett populärt resmål året om. Sveriges Körförbund har, tillsammans med STS Alpresor, tagit fram en sångresa andra veckan i september. I resan ingår repetitioner, två konserter, högklassigt boende med god mat och en härlig gemenskap. Fredrik Berglund står för den musikaliska ledningen.

Ny medlemsförmån: Rabatt på resor!

Som medlem i Sveriges Körförbund har du nu en väldigt fin rabatt på resor hos BIG Travel och Resecentrum. Rabatten gäller på flyg, hotell och hyrbil. Och självklart hjälper de även till med körresan och ger ett bra pris för hela kören.