Guld till Da Capo

Damkören Da Capo från Linköping deltog i Kalamata International Choir competition and Festival i Grekland i oktober förra året.

Detta resulterade i två guldmedaljer, valör 5. Kören tävlade i två klasser, damkör och sakral klass. I den sakrala klassen kom kören på andra plats och i damkörsklassen blev det guld.  Bedömningen var Guld 5" med 25,53 poäng av 30.

Såsom i himmelen blir musikal

Lilla Ljusåkerskören kliver upp på Oscarsteaterns scen när en av Sveriges mest sedda filmer ”Så som i Himmelen” blir musikal. Bakom iden finns Vicky von der Lancken – teaterchef hos Oscarsteatern tillika delägare. Filmens regissör Kay Pollak gillade idén och tillsammans gör de nu en musikal. Premiär 13 september.

Anmälan till dirigent- och körledarkurserna är öppen

För elfte sommaren i rad ges kurser i kördirigering och körledning i Malmö, denna gång på Musikhögskolan i Malmö, Ystadvägen 25. Kursveckan inleds måndag 6 augusti kl 13:30 och avslutas med konsert på Palladium kl. 15:00 lördag 11 augusti och efterföljande fest. Söndag 12 augusti är undervisningsfri och räknas som hemresedag.

Rösta på Jonas Hagström som Årets Eldsjäl!

Nu har Körsverige chansen att rösta på vår kandidat Jonas Hagström inför Eldsjälsgalan den 15 mars. Han är en sann eldsjäl som har visat vilka fantastiska saker man kan åstadkomma med goda idéer, outtröttligt engagemang och körsång!

Medlemmar får prova We Are Voice-appen gratis!

We Are Voice har nu lanserat fullversionen av We Are Voice-appen för körsångare.

Syftet med appen är att ge körer och körsångare flera användbara verktyg, att ge tillgång till bra körrepertoar, förenkla kommunikationen mellan körer och körsångare och mycket annat.

Välkommen att sjunga Carmina Burana!

Sveriges Körförbund erbjuder nu en möjlighet att sjunga det älskade och dramatiska körverket Carmina Burana av Carl Orff under ledning av dirigenten Katarina Andreasson och tillsammans med Bergslagens Kammarsymfoniker. Arrangör är Sveriges Körförbund i Örebro län.

Följ med på körsångarresa till Bad Gastein!

Sagolikt vackra Gasteinerdalen är ett populärt resmål året om. Sveriges Körförbund har, tillsammans med STS Alpresor, tagit fram en sångresa andra veckan i september. I resan ingår repetitioner, två konserter, högklassigt boende med god mat och en härlig gemenskap. Fredrik Berglund står för den musikaliska ledningen.

Ny medlemsförmån: Rabatt på resor!

Som medlem i Sveriges Körförbund har du nu en väldigt fin rabatt på resor hos BIG Travel och Resecentrum. Rabatten gäller på flyg, hotell och hyrbil. Och självklart hjälper de även till med körresan och ger ett bra pris för hela kören.

Nu kan du anmäla dig till Körkraft!

Försommarfestivalen Körkraft är tillbaka 1-3 juni 2018 på Skeppsholmen i Stockholm. Denna gång blir upplägget lite annorlunda: Det blir två spår med olika inriktning, plus allsång, workshops, högklassig körunderhållning och en avslutningskonsert med alla deltagare.

Dags att söka till Världsungdomskören!

World Youth Choir (WYC), Världsungdomskören, samlar duktiga sångare i åldrarna 17 till 26 år från hela världen. Sommaren 2018 går resan till Mongoliet och Kina. Det blir en unik möjlighet att utvecklas som sångare, att skaffa vänner från hela världen och upptäcka en fascinerande del av världen.

Ansök om återbäring senast 15 januari!

Körer anslutna till Sveriges Körförbund kan söka återbäring för att täcka en del av körens kostnader. På körförbundets hemsida hittar du information om hur du söker återbäring för. 2017 års återbäring gäller kostnader för Stim och noter som kören har haft under 2017.

Återbäringen kan sökas en gång per år och samtliga medlemmar i kören måste vara medlemmar i Sveriges Körförbund.

Succékonsert för Barncancerfonden

Konserten som körförbundets Västra Götalandsdistrikt anordnade, till förmån för Barncancerfonden, blev sannolikt regionens största kör- och orkesterprojekt i år. Och resultatet blev en dundersuccé!

Härlig julkonsert med Sveriges Körförbund i Stockholm

Sveriges Körförbund Stockholm presenterar en stämningsfull adventskonsert med våra älskade traditionella advents-och julsånger och publiken får givetvis sjunga med!
Musik av Gustaf Nordkvist, Gunnar Wennerberg, Hugo Hammarström, G F Händel m.fl.

Tid: fredag 1 december kl 19,30

Plats: Kungsholms kyrka, Stockholm

Kallelse till riksstämman 2 juni 2018

Nu har du möjlighet att göra din röst hörd. Delta som ombud på Sveriges Körförbunds riksstämma! Den hålls lördagen den 2 juni 2018 på Skeppsholmen i Stockholm. Då har du chansen att påverka förbundets framtid och verksamhet. Vi behöver din röst och dina åsikter.

Utbildningsdag och gospelresa med Svenska Gospelverkstaden

Svenska Gospelverkstaden, tidigare Stockholm Gospel, firar nu 30 år och går vidare genom att bjuda in till ny inspiration. För körledare och sångare arrangeras »Utbildningsdag - Call & Respons« med särskilt fokus på piano/hammondorgel. Detta sker i samband med Sjung Gospel i Stockholms Konserthus, måndagen den 22 januari.