Körkraft - All Världens Musik och Förklädd Gud - ett sceniskt fredsprojekt

Festivalen Körkraft avslutas med en konsert i fredens tecken. Projekten All Världens Musik och Förklädd Gud – ett sceniskt fredsprojekt, möts i spänning och musikaliska harmonier. Följ med på en resa från Förklädd Gud och The Armed Man till Världsmusik.

Första halvan av konserten kallar vi All världens musik och den leds av Monika Åslund och Sanna Källman och där får vi uppleva sånger och berättelser från hela världen i en föreställning som växt fram under festivalhelgen. 

Den andra halvan är ett sceniskt fredsprojekt som leds av Anci Hjulström och Tony Margeta med Lars-Erik Larssons älskade verk Förklädd gud som grund. Ytterligare musik från bland annat Karl Jenkins The armed man, vävs i för att skapa en ny helhet tillsammans med en ny och fri instrumentering kring verket. I konserten medverkar Paulina Pfeiffer, sopran, John Kinell, baryton och Magnus Berman, ackompanjatör.

Sanna Källman är sångpedagog och artist och med i den framgångsrika kören Amanda med sin prägel av världsmusik. Hon är även med i folkmusikgruppen Tetra, vars musikskatt omfattar folkmusik från många olika länder.

Monica Åslund är aktiv körledare och musiklärare i Luleå. Hon leder bland annat olika internationella körer. Det internationella engagemanget är en central del av hennes yrkesliv och är ett av hennes kännetecken.

Anci Hjulström är sångerska, skådespelare, musikregissör och pedagog i scenisk musikalisk gestaltning, utbildad på såväl musikhögskola som teaterskola. Hon jobbar gärna med gränsöverskridande möten mellan olika konstformer. Anci är medlem i sångensemblen Amanda och har bland annat gjort förställningar med Folkteatern i Göteborg, Göteborgs symfoniker och många andra. Hon är flitigt anlitad av körer, framför allt i samband med sceniska uppsättningar och workshops.

Tony Margeta är dirigent, körpedagog och musiklärare, utbildad vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Han leder den framgångsrika damkören La Cappella i Uppsala och arbetar som musiklärare och körpedagog vid Adolf Fredriks musikklasser i Stockholm. Han är också dirigent och konstnärlig ledare för Adolf Fredriks Gosskör.

Eric Ericsonhallen, Skeppsholmen
Söndag 3 juni kl 15.00

Entré 100 kr. Biljetter säljes i entrén en timme före konsert.
Fri entré för festivaldeltagare.