Försommarfestival 2016

Missa inte årets sångfest!

Försommarfestivalen Körkraft, med workshops och konserter blev en stor succé 2015. Körkraft 2016 erbjuder fler praktiska workshops, där deltagarna får prova olika sångstilar, genrer och tekniker. Nu går det bra att anmäla sig! Först till kvarn gäller för alla workshops och seminarier.

– Årets upplaga har alla förutsättningar att bli minst lika bra, säger förbundsdirektör Kerstin Fondberg.

– I år blir det ännu mer sång, fler spännande workshops och förhoppningsvis ännu fler körsångare.

Deltagarna kommer bland annat att få testa gregoriansk sång, bulgarisk damkör, loop song, svensk folkmusik och gospel.

Kjell Lönnå kommer varje morgon att leda allsång i storkör.

Är man särskilt intresserad av damkör, manskör eller tips på hur man håller rösten fräsch långt upp i åldrarna finns det klasser som behandlar just de ämnena. 

Det blir också workshops där man jobbar sceniskt, där körsångaren får prova på att dirigera och där man får tips på hur man förbereder ett framträdande på bästa sätt och mycket annat.  

Festivalen äger rum den 27-29 maj och huserar även denna gång på Skeppsholmen i Stockholm, med den vackra Eric Ericsonhallen som nav. 

Inregistrering sker under eftermiddagen på fredagen. Festivalen invigs sedan med en fartfylld gospelkonsert, och avslutas också med konsert med Gustav Sjökvist Kammarkör på söndagens eftermiddag.

Körförbundet kommer också att presentera nya spännande integrationsprojekt som är på gång.

Förutom möjligheterna att botanisera bland det rika utbudet av workshops och seminarier är festivalen ett fantastiskt tillfälle att umgås med andra körsångare från hela landet.