Anslagstavlan

Anslagstavlan är öppen för dig som söker kontakt med någon kör, som sångare, dirigent eller arrangör, eller söker samarbete, har frågor om repertoar och inspelningar, festivaler och liknande. Anslagstavlan är öppen för alla körsångare, både inom förbundet och de som inte är medlemmar. Vi publicerar däremot inte rena reklamerbjudanden.

Längst ner på sidan finns ett formulär där du kan skriva ditt meddelande. Meddelandet granskas innan det publiceras. Vi förbehåller oss rätten att eventuellt redigera texten för att den skall bli tydligare. Om du anger ett distrikt så kommer meddelandet även att publiceras på distriktssidan.

Glöm inte att skriva någon form av kontaktadress. Vi får in en hel del inlägg som inte har någon avsändare och då kan vi tyvärr inte publicera dem (den som läser har ju ingen att höra av sig till).

Mälarton söker sångare!

Stockholms län

Hej alla ni som älskar att sjunga men inte har hittat en kör.
Kören Mälarton finns i Bredängs kyrka på måndagar kl 19:00 . Vi är en blandad kör som trivs med varandra och behöver förstärkning i mansstämmorna. Även damer är välkomna.
Vår reportoar är blandad, lite Vivaldi, lite vårsånger osv.
Du som är intresserad, maila till Brittmariekarlsson@hotmail.com för mer info

Körledare sökes

Stockholms län

Föreningen Årsta Scenfolk vill tillsammans med medlemmar i PRO starta en kör i Årsta. Vi vill att kören ska vara öppen för alla sångintresserade, gärna sång i stämmor och en repertoar som är blandad.
Om du är intresserad ta kontakt med Gitte Furch, mejl b.furch@hotmail.com, mobil 0736-725677.

Ny i Skåne: söker nya uppdrag som dirigent!

Skåne län

Hej körer i Skåne!

Jag söker kör, orkester i Skåne att leda, regelbundet eller vid projektsammansättningar.
Har god erfarenhet av klassisk- och sakral-.
Jag har lett flertalet körer och orkester i Danmark.
Nu bor jag i Sverige och er interesseret i nye ordfordringer !

Tveka inte att kontakta mig om ni söker körledare eller dirigent till er kör eller ensemble!

Jag har min hemsida som er martakocon.com och email koconmarta@gmail.com

Plica Vocalis söker sångare

Stockholms län

Plica Vocalis är en fristående kammarkör med varierande repertoar och nu söker vi nya sångare! Kören leds av Niclas Bertell.
Våra körrepetitioner är onsdagar 18.30-21.15 nära Mariatorget i Stockholm. Se mera info om kören och om hur uppsjungning går till på www.plicavocalis.se och maila oss på uppsjungning@plicavocalis.se !

Liten damkör i Danderyd söker nya medlemmar

Stockholms län

Vi är en liten damkör som sjunger för att det är kul. Kören leds av My Steneby.
Vanligtvis sjunger vi i tre stämmor. En blandad repertoar.
Övningarna är på måndag kvällar.
Alla stämmor är välkomna.
För mera information ring Maria på tel. 070-668 62 63

Jag söker kör att leda/dirigera

Stockholms län

Hej Stockholmskörer eller sånggrupper!

Jag söker kör i Stockholm att leda, regelbundet eller vid projektsammansättningar.
Har god erfarenhet av sakral-, klassisk- och gospelkör, och har lett flertalet körer och finner det oerhört kul!

Jag arrangerar och skriver själv och har mycket material att arbeta med. Jag tycker mycket om att arbeta med röst, stämmor och även koreografi och scenisk teknik.

Jag kan även komma till städer utanför Stockholm för kortare projekt.

Tveka inte att kontakta mig om ni söker körledare eller dirigent till er kör!

/ Madeleine
madelen.sarah@gmail.com

Körledare till ett äldreboende

Skåne län

Hejsan!
Vi är gubbar och tanter som bor på ett äldreboende i Helsingborg som gärna skulle vilja starta upp en kör och behöver därför hjälp. Vid frågor mm hör av er till vår aktivitetsansvarig som heter Caroline på mail carroj_agnes85@hotmail.com

Mvh,glada pensionärer på Pålsjö parks äldreboende

Silverdalskören, Sollentuna fyller på i stämmorna, SATB

Stockholms län

Inför stundande 50-årsjubileum fyller vi på i våra stämmor-SATB
”En röst” är vårt motto med en blandning av professionalitet och lekfullhet. Vi sjunger mycket accapella och tar stort ansvar i våra stämmor, så god notläsningförmåga och körvana är ett minimum. Vi är en fristående kör, 12-16 pers, och sjunger en blandad repetoir. Är du mer eller mindre Sollentunabaserad och vill sjunga med oss, kom förbi en måndagskväll kl.18.45-21.00 (vi repar i Kvartersgården Edsbacka), kontakta vår körledare Marie Söderberg (conductor@mariesoderberg.com). Trivs vi ihop sjunger du upp och så tar vi det därifrån. Läs och lyssna på oss på hemsidan http://www.silverdalskoren.se och kika på vår Facebooksida https://www.facebook.com/silverdalskoren\ Välkommen!

Nacka Kammarkör rekryterar

Stockholms län

Nacka Kammarkör söker nu nya medlemmar, främst två förstasopraner, men alla stämmor är välkomna att söka. Du som söker bör vara en erfaren sångare med god notläsningsförmåga. Du tycker om att sjunga olika sorters körmusik på avancerad nivå. Vi sjunger allt från gammalt till nytt, från finstämd a cappella till större verk med orkester. Vi repeterar tisdagar kl. 19-21.30 i Nacka kyrkas församlingshem. Vårterminen innehåller bland annat Bachs Johannespassion.
Du är varmt välkommen att besöka oss någon tisdag och sitta med under repetitionen. Alternativt ringer du vår dirigent, Per Rönnblom, på 08-546 06 141 eller 0708-61 75 43 eller skriver till per.ronnblom@svenskakyrkan.se. Besök gärna vår hemsida: www.nkvk.se, välj Nacka Kammarkör i menyn.

Kören Sing For Joy söker ny körledare och nya deltagare!

Örebro län

Vår körledare kan tyvärr inte längre leda vår kör och vi letar nu efter en ersättare.
Vi är en liten, men engagerad kör som träffas 8 gånger per termin varannan vecka. Kören är öppen för alla som vill sjunga och vi har sjungit både visor, pop, rock och gospel. Den gångna terminen har vi träffats måndagar kl. 18-20 i Sörbykyrkan.
Deltagarna betalar en avgift till ABF om ca 600:-/termin och du som körledare får en ersättning ifrån dem. Nya sångare är välkomna!
För mer information, kontakta Eva Chrapkowska som nås på telefon: 019-33 58 07 eller e-post: chr.eva@passagen.se

Akvileja söker ny körledare

Örebro län

Kören Akvileja söker ny körledare!
Vi söker någon som vill leda 25 damer i 2- 4 stämmig sång. Vi sjunger en blandad repertoar med alltifrån klassiska damkörs-sånger, visor till moderna pop och schlager sånger.
Vi finns i Lindesberg och just nu har vi övning varje tisdagkväll.
Körens ambition är att göra en egen konsert varje år samt medverka vid andra evenemang så som julkonsert tillsammans med övriga körer i Lindesberg.
Om du tycker att detta låter intressant så är du välkommen att höra av dig till:
Boel Persson, 070-621 95 32

Postkören i Göteborg söker ny dirigent

Västra Götalands län

Vi söker omgående ny dirigent!
Postkören är en blandad kör med ca 25 medlemmar. Kören var en gång i tiden en manskör som 1965 transformerades om till blandad kör. Vi har en bred repertoar med visor, musikaler, pop mm.
Kören är, trots namnet, öppen för alla!

Vi övar varje onsdag mellan klockan 19-21. Vi håller till på Samskolan vid Svingeln.

Läs mer om oss på www.postkoren.n.nu

Kontakt: Elisabeth Fridström, eufridstrom@gmail.com

Con Brio-kören söker sångare

Stockholms län

Con Brio-kören är en blandad kör med drygt 25 sångare. Vi behöver främst fler tenorer och basar, men även alt och sopran kan behöva förstärkas. Vi sjunger allt ifrån visor och folkmusik till klassiska verk. I vår sjunger vi bl.a. Haydns lilla orgelmässa (Kleine Orgelmesse). Vid konserter samverkar vi ibland med andra körer och deltar även i storkörer. Körledare är Liselotte Öhman.

Vi övar måndagar 18.00-20.30 i Andreaskyrkan, Högbergsgatan 31. T-bana Slussen eller Medborgarplatsen.
Vårterminen börjar den 29 januari. Välkommen att prova på!

Besök gärna vår hemsida www.conbriokoren.se.

Hör av dig till
Ingrid Nordwall 0702 392 822 ingrid.nordwall@gmail.com eller
Per Hemgren 0707 706 042 hemgren@telia.com

Sånggruppen Sånåra har två lediga platser i alt2

Stockholms län

Medlemmarna i den fyrstämmiga röda Sånggruppen Sånåra sjunger etno, folkmusik, visor, jazz, pop och rock, gärna med kvinnoperspektiv. Texterna ska uttrycka mod, känsla, kamp och hopp om en bättre och hållbar värld. Gruppen består av 20 kvinnor plus konstnärlig ledare och känner sig ideologiskt hemma i ABF. Nu behöver vi 2 sångare till alt2.

Kontakta: Iréne Lundholm, 070 240 88 49 /  i.lundholm@telia.com

Frida Björks kammarkör söker nya tenorer! Provsjungning 15 januari

Uppsala län

Frida Björks kammarkör söker nya Tenorer!

Närmast i kalendern står Sacred Concert tillsammans med Uppland Big Band samt vår 10-årsjubileumkonsert där vi gästas av Margareta Bengtsson (tidigare sopran i The Real Group).
Vi söker sångare med god körsångvana och god notläsningsförmåga.

Vi är en blandad kör med 16 röster och förkärlek för den svenska körskatten. Vi sjunger i huvudsak a capella och framträder utan noter. Vi övar på torsdagar kl.18:30-21:00 i Ansgargymnasiets musiksal.
Om du vill lyssna på oss så finns det flera klipp på vår YouTubekanal, t.ex:
https://youtu.be/fXiQNKpe04I

Är du sugen på att sjunga med oss är du välkommen att anmäla dig till provsjungningen: https://goo.gl/forms/1GBO4ew75YM8NdU93

Varmt välkommen!

Sjung folkmusik i kör!

Stockholms län

Kören Folkpust är en del av Folkdansgillet Kedjan. Nu söker vi fler glada sångare i alla stämmor! Vi sjunger svensk folkmusik (t ex polskor) men blandar repertoaren beroende på teman och olika aktiviteter som föreningen deltar i.
Folkpust har specialiserat sig på att framförallt sjunga svensk folkmusik a cappella. Det är ganska naturligt att det blev så, då Folkdansgillet Kedjan ville komplettera uppvisningarna med just folkmusik och folksånger. En hel del av sångerna har sitt ursprung i spelmansmusiken och då trallar man polskor eller rent av härmar fiolens läten. Repertoaren är både profan och sakral. I år siktar vi på sång under Nordlek i Falun och på Europeaden i Portugal!
http://www.fdgkedjan.se
Mail: krister.edgren@hotmail.se

Körsångare sökes

Stockholms län

Akademiska kören söker just nu körsångare i följande stämmor:
En andraalt, En förstatenor, En andratenor, En förstabas, En andrabas.
Du ska vara van körsångare samt ha mycket bra notläsningsförmåga och gehör. Vill du vara med? Kontakta då vår dirigent, dir@akademiskakoren.se, 073-946 24 53, för provsjungning.
Under vårterminen planerar kören att göra en turné till violinbyggarstaden Cremona i Italien med en av konserterna i stadens katedral. Senare i höst finns planer på att göra en konsert tillsammans med en etablerad jazzsolist, t ex Jan Allan, Monica Dominique eller Viktoria Tolstoy. För 2019 väntar förhoppningsvis Verdis Requiem.
Sedan våren 2008 är Håkan Sund körens dirigent.

KÖRLEDARE/DIRIGENT SÖKES!

Stockholms län

FYRKLANG i Täby söker ny körledare/dirigent

Fyrklang är en Täbykör med ca 50 korister i 4 stämmor.
Vår repertoar är blandad, allt från Hasse och Tage, pop, musical m m till Händel och Mozart, George Rathbone och annan sakral musik. Vi brukar ha 2 konserter per år, vår och advent. Kören har genomfört ett antal körspel och större konserter, ensamma och tillsammans med andra körer, solister och musiker. Vi jobbat en hel del med scenisk körsång, sångkvalitet och teknik. Vi söker nu en ny körledare/dirigent som kan fortsätta ta vara på den sångglädje och entusiasm som finns i Fyrklang.

Nyfiken?

Kontakta då: Margareta Johnson, ordf margareta.johnson@hotmail.com eller
Birgitta Forsén, petter.forsen@telia.com
www.fyrklang.com

Körsångare sökes

Stockholms län

Saknar du en trevlig kör?
Vi i MixVox saknar dig!

MixVox består i dag av drygt 20 medlemmar. Vi vill bli fler och söker framför allt
basar och tenorer men även andra vackra röster.
Vi har en blandad repertoar med klassiska körstycken, visor, pop, schlager,
traditionell julmusik och musik från olika delar av världen.
Det är bra om du kan noter och kanske har sjungit i kör tidigare.
Vår körledare är mkt professionell, entusiastisk, glad och uthållig!
Mix Vox repeterar på
måndagkvällar 18.30-21.00 i Lindeskolan (T-bana Enskede Gård).

INTRESSERAD? Kontakta vår körledare Johanna Börjeson,
e-post: info@johannaborjeson.com
Tel: 070-574 04 26

Chorus Celeste söker sopraner

Stockholms län

Stuvstakyrkans församlings kyrkokör Chorus Celeste söker 1-2 nya sopraner, både första- och andrasopran är välkomna att höra av sig!

Vi ser helst att du har basala notkunskaper och lite erfarenhet av att sjunga i kör från tidigare.

Vi erbjuder roliga och utmanande repetitioner med blandad repertoar där fokus ligger på den klassiska musiken. Chorus Celeste präglas av trevlig social gemenskap och god stämning.

Kören repeterar på tisdagar 19.00 - 21.15 i Stuvstakyrkan.

Inför vårterminen sjunger kören på tre stora gudstjänster och en vårkonsert 5. maj med Stuvsta Stråk, där vi sjunger Haydns Kleine Orgelmesse och highlights från Vivaldis Gloria.

Välkommen att höra av dig till dirigenten Espen!

mail@espenmo.com

Gratis sångkurs!

Stockholms län

Gratis sångkurs i Södertälje med start den 15/1-2018!

För alla sångsugna tjejer/kvinnor kommer vi ha en sångkurs på totalt 9 ggr. Måndagar 18.40 Nyköpingsvägen 20 i Södertälje ( alldeles intill pendeltåget)

Tillsammans med oss i Telge Harmony får du lära dig grundläggande sångteknik samt pröva på att sjunga a capella och stilen barbershop!

Anmälan/frågor till
telgeharmonyc@gmail.com

Varmt Välkommen! :)

Damkör söker sångare

Blekinge län

Ygano - kören är en damkör i Mjällby församling på Listerlandet utanför Sölvesborg. Kören sjunger vid konserter och gudstjänster i kyrkan, men även i andra sammanhang. Repertoaren är bred - allt från pop, gospel, musikal och visor till klassisk musik. Kören leds av Karin Sax Granlöf, kantor och sång-och körpedagog.
Nu söker Ygano nya sångare. Du måste vara van körsångare, gärna notkunnig och intresserad av att sjunga solo.Detta är kören för dig som vill utvecklas och ha nya utmaningar i ditt sjungande. Ygano övar från vårterminen på onsdagar kl 19-20.30.
Kontakta kantor Karin Sax Granlöf
karin.sax.granlof@svenskakyrkan.se

Husets Kör, Malmö, söker nya korister

Skåne län

SÖKES: NYA KORISTER I ALLA STÄMMOR INFÖR VT 2018!
Husets Kör är blandad kör (8 stämmor) med inriktning ”kör-musik-teater”. Genom åren har vi roat, rört och berört vår publik med helt egna körföreställningar runt allmänmänskliga teman. Bland de senaste kan nämnas PÅVERKADE (2016), JANTE å JA (2014) och KVAL (2012). Mer info finns på www.husets-kor.nu
Planering för ”Projekt 2018” är i full gång och vi behöver nu fylla på kören med glada korister i alla stämmor inför terminsstarten i januari 2018!
Kören repar onsdagskvällar 19-21 i centrala Malmö.
Nyfiken? Har du körvana? Tycker du om att stå på scen? Vill du komma och prova på?
Hör då genast av dig till vår Musikaliska Ledare Sanna Vässmar!
sanna.vassmar.738@student.lu.se

Tyresö Vokalensemble söker basar och tenorer!

Stockholms län

Är du mellan 16 och 35, kan läsa noter och vill sjunga i kör?

Välkommen till Tyresö Vokalensemble!
Vi söker fler körsångare, framför allt tenorer och basar, som vill sjunga och utvecklas tillsammans med oss.
Vi är en kör med fokus på klassisk körmusik och sjunger så väl svenska körpärlor, som utländska. Vi har vid ett flertal tillfällen varit med på Musikaliskas konsertserie “Unga musiker” tillsammans med andra körer och musiker. Vi har även deltagit i många olika internationella körtävlingar i Europa, senast i Rom 2016, där vi vann båda kategorierna vi deltog i. Besök www.tyresovokalensemble.se för mer info.
Vi repeterar på måndagar kl.19.00-21.20 i Tyresö. Låter det intressant? Skicka ett mejl till
info@tyresovokalensemble.se

Skriv ett meddelande på Anslagstavlan

Anslaget kommer att visas på den allmänna anslagstavlan. Om det även ska visas på en specifik distriktssida, ange det här.
Publiceringsdatum (Obligatorisk)
Ange en tidsperiod då du vill att ditt anslag ska vara publicerat. Tidsperioden får vara max 3 månader. Om "slutdatum" lämnas tomt används endast startdatum.
E.g., 2018-02-23
E.g., 2018-02-23

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Vertikala flikar