Anslagstavlan

Anslagstavlan är öppen för dig som söker kontakt med någon kör, som sångare, dirigent eller arrangör, eller söker samarbete, har frågor om repertoar och inspelningar, festivaler och liknande. Anslagstavlan är öppen för alla körsångare, både inom förbundet och de som inte är medlemmar. Vi publicerar däremot inte rena reklamerbjudanden.

Längst ner på sidan finns ett formulär där du kan skriva ditt meddelande. Meddelandet granskas innan det publiceras. Vi förbehåller oss rätten att eventuellt redigera texten för att den skall bli tydligare. Om du anger ett distrikt så kommer meddelandet även att publiceras på distriktssidan.

Glöm inte att skriva någon form av kontaktadress. Vi får in en hel del inlägg som inte har någon avsändare och då kan vi tyvärr inte publicera dem (den som läser har ju ingen att höra av sig till).

Stockholms Motettkör KFUM söker ny dirigent!

Stockholms län

Kören gör ett par större konserter per termin, Vi gör gärna ny musik och räds inte utmaningar. Vi har en bred repertoar från stora klassiska verk och medeltida musik till modern musik och jazz. Just nu undersöker vårt repertoarråd möjligheter för att framföra Paula af Malmborg Wards Fjärilsmässa. Vi har nyligen framfört Frank Martins mässa för dubbelkör och repeterar nu inför ett julsamarbete med storbandet Royal Big Band. Vi gör också varje år ett antal uppdragssjungningar. Vi repeterar på onsdagskvällar 18.30-21.30 i KFUM Centrals lokaler.
Läs gärna mer på www.stockholmsmotettkor.com eller på facebook. Intresseanmälan med personligt brev, CV och ev video skickas till Susanna Sjögren Tengwall ordf@stockholmsmotettkor.com 073-510 90 99

Studentkör i Uppsala söker dirigent!

Stockholms län

Sånggripen har funnits vid Östgöta nation i Uppsala sedan 1976. Vi är en blandkör med korister i åldrarna 20-35, bestående av både studenter och icke-studenter.

Vi har en blandad repertoar med en bred representation av olika genrer (klassiskt, modernt, jazz, studentikosa dryckesvisor mm.), gärna på olika språk. Vi värderar förutom musiken också gemenskap och umgänge.

Vi söker någon som vill leda en kör med unga vuxna, och som värderar ett pedagogiskt och inkluderande arbetssätt. Vi ser att du har ambitionen att kören presterar sitt bästa vid olika framträdanden.

Intervju och prov-repetition äger rum under hösten enligt överenskommelse.

Är du intresserad?
Kontakta sanggripen@ostgotanation.se för mer information.

Bålsta kammarkör söker sångare till tenor och bas

Uppsala län

Bålsta kammarkör har sångare i olika åldrar och bakgrund. Vi har en blandad repertoar med framför allt kyrkomusik från klassiska verk till nyare körsånger, folkton och jazz. Vi medverkar huvudsakligen i Övergrans kyrka ett par gånger per termin men har även konserter i andra kyrkor i pastoratet och gör körresor utomlands.

Vi övar i Bålsta Kyrkcentrum torsdagar kl 19-21:30, med kort avbrott för fika.

Eftersom repertoaren är på en lite högre nivå krävs viss sång/körvana och gärna notkunskap. Kom på en övning och lyssna eller ta kontakt för provsjungning.

Välkommen till vårt glada gäng!
http://www.balstakammarkor.se/

KONTAKT:
Gunnar Klum
Mobil: 070-772 09 45
e-post: gunnar@klum.se

KURRYkören söker sopraner, tenorer och basar

Stockholms län

Vi söker 1:a sopraner, tenorer & basar till KURRYkören!

Vi är 40 galda sångare, i 8 stämmor, som träffas måndagar 18.30-20.30 i Swedenborgskyrkans samlingslokal vid Tegnérlunden.

Repertoaren är bred - traditionella julsånger, Händel, Mozart, Rutter, Laleh, Orup, Queen, Elton John, Avici m.fl.

Intresserad?

Kontakta vår körledare Bengt Gustafsson, bengtarne.gustafsson@bredband.net. Tel 0702-245004

Saltstänk söker tenorer och basar

Västra Götalands län

Saltstänk är en blandad kör i Göteborg, som sjunger både eget material, och andras musik och texter från hela världen - även om mycket är svenskt. Vi gör regelbundet projekt med sceniska föreställningar där vi gestaltar musiken och huvudsakligen sjunger egna körarrangemang av vår dirigent Tore Sunesson. När Saltstänk uppträder vet man aldrig vad som kan hända... Saltstänk ska både höras och synas, med en mix av toner, ord och rörelser.

Vi söker nu tillskott av tenorer och basar. Du behöver ha bra gehör och god förmåga att läsa noter. Du ska gärna trivas med att agera på scen, vilja sjunga mycket utantill, och att sjunga alla sorters musikstilar.

Läs mer på vår hemsida www.saltstänk.se, eller kontakta Torbjörn Lundström lutor@telia.com

Sopran sökes

Västra Götalands län

Vokalensemblen Ramses söker sopran.

Ramses är en mindre ensemble på ca 10 st män och kvinnor.
Vi sjunger både befintlig musik och eget material som befinner sig i gränslandet mellan populärmusik, visa och konstmusik.
Du behöver ha god vana vid stämsång. Då inlärning sker med noter behöver du också ha hyfsad vana av notläsning.

Vårt senaste projekt var en musikalisk installation i en gruva.
Vi sjunger vid andra tillfällen t.ex på cafékvällar och bröllop.

Ensemblen leds av Ulrik Marksten, sångare och kompositör.
Se vår Facebook-sida

Vi repar torsdagar kl 18.30-21.00 i Kviberg, Göteborg.

Intresserad? Hör av dig till mermusik0@gmail.com

Engagerad körledare till ’projektkör’ på företag

Stockholms län

Hej! Vi är ett engagerat gäng med både stor och mindre stor erfarenhet av körsång som söker en körledare till en ’projektkör’ på vårt jobb. Vi genomför arbetet inom ramen för vår kulturförening.
Vi tror att vi kommer att att ha ca 10 repetitioner under dagtid, alternativt några färre men längre repetitioner under hösten. Vi tänkte komma överens med den som ska leda kören hur upplägget bäst ser ut.
Målbilden är att kunna uppträda med något inför våra kollegor.

Låter det som ett intressant uppdrag att ta sig an? Att sprida sångglädje och bidra till en fantastisk arbetsplats? Kontakta mig Kajsa.ekehult@sbab.se eller 0708-779818

Vår arbetsplats är i Sundbyberg, Solna Business park. Lokaler finns att använda för sångrepetition.

Halmstads kammarkör söker bas 2

Hallands län

Hej!
Bra kör, rolig att sjunga i och med en fantastisk dirigent söker bas 2 på momangen framför allt till våra två stora adventskonserter. Samåkning kan ordnas inom tre mil norr och söderifrån!

Läs mer om Halmstads kammarkör här: http://www.halmstadskammarkor.se

Är du intresserad? Kontakta Ingegerd Carlsson, i_carlsson@outlook.com, 0708-83 91 34

Essinge Kammarkör söker tenorer och 2:a basar.

Stockholms län

Kören består av ca 30 mycket körvana medlemmar, och ger oftast två konserter per termin. Vi samarbetar ofta med duktiga musiker, och satsar på trevliga repetitioner där sången och musicerandet står i fokus. Här finns även utmaning för dig som vill sjunga solo eller i kvartett!

Hösten 2019 sjunger vi bl.a. Bachs "Singet dem Herrn" och Brittens "Rejoice in the Lamb" i oktober. I december gör vi Bachs Juloratorium tillsammans med Drottningholms Barockensemble.

Du är välkommen att komma på en av våra repetitioner, onsdagar kl. 18.45 i Essinge kyrka!

Kontakt: 076 232 72 93, espen.myklebust.olsen@svenskakyrkan.se.

Mer information finns på körens webbplats: www.essingekammarkor.se.

Linnékören söker körledare/dirigent!

Småland

Hej där!

Linnékören söker en ny dirigent, gärna med start så omgående som möjligt.

Vi är en ideell organisation som håller till på Linnéuniversitetet i Växjö och repar en gång i veckan, tisdagar kl. 19–21. Kören är igång för terminen och några projekt är påbörjade. Vi arbetar i projektform, vilket betyder att vi varje termin jobbar med ett nytt tema, som ska mynna ut i en konsert i slutet av terminen. Nu behöver vi bara en körledare att leda oss i detta under hösten!

Som vår dirigent bär du huvudansvaret för den musikaliska delen av kören. Du är alltså ansvarig för att välja ut låtar, förse körmedlemmarna med noter och lära ut under repetitionerna.

Låter detta som något för dig? Kontakta oss på styrelse@linnekoren.se!

Con Brio-kören söker sångare

Con Brio-kören är en blandad kör med 25-30 sångare. Vi söker nya sångare, främst altar och tenorer. Vi sjunger allt ifrån visor och musikaler till klassiska verk. I höst ska vi framföra Haydns Kleine Orgelmesse och delar ur Mozarts requiem. Körledare är Liselotte Öhman.

Vi övar måndagar 18.00-20.30 i Andreaskyrkan, Högbergsgatan 31. T-bana Slussen eller Medborgarplatsen.
Välkommen att prova på!

Besök gärna vår hemsida www.conbriokoren.se för ytterligare information.

Hör av dig till
Ingrid Nordwall 0702 392 822 ingrid.nordwall@gmail.com eller Per Hemgren 0707 706 042 hemgren@telia.com

Gothia Concentus-kören vill utöka i alla stämmor!

Västra Götalands län

KOM OCH SJUNG FILM- OCH DATASPELSMUSIK!
Gothia Concentus - Västsveriges största fristående symfoniorkester - genomför under våren 2020 ett stort konsertprojekt med tema TECKNAT/ANIMERAT med musik från film och dataspel. Till detta konsertprogram rekryterar vi nu en kör för pampiga sånginsatser i stycken från bl.a.Shrek, Lejonkungen, Pokèmon och Super Smash Brothers
Konserter blir det i maj, juni samt augusti. Missade du förra säsongen? Här får du en ny chans. Välkommen att söka om du har god körvana, notläsningskunskap och bra gehör!

Anmäl dig på mail till: provsjungning@gothiaconcentus.se så återkommer vi med mer info om exakt tid och datum för provsjungning. Väl mött!

Birkakören Stockholm välkomnar nu nya sångare - främst tenorer och sopraner

Stockholms län

Birkakören Stockholm är en blandad kör med stor musikalisk bredd. Vi leds av vår välmeriterade körledare Jaroslaw Kaliski. Läs mer om kören här http://www.birkakorenstockholm.se/

Vi välkomnar nu nya sångare till kören, främst tenorer och sopraner, särskilt om du har kör- och notläsningsvana. Höstens repertoar består av centraleuropeisk romantik, Brahms, Fauré, Mendelssohn mm.

Vi repeterar på onsdagskvällar i Timmermansgården, nära Södra Station, T-bana Mariatorget och flera busslinjer och har tillgång till ett trivsamt café i pausen.

Välkommen att kontakta Kaija Tammelin, 070-994 16 92, kaija.tammelin@telia.com eller Göran Månsson, 070-670 39 78, mansson.g@icloud.com om du är intresserad av att dela vår sångargemenskap.

Vocal Art Ensemble söker sångare

Västra Götalands län

AUDITION!

Nu ges chansen att provsjunga till Vocal Art Ensemble.
Vi söker kvalificerade sångare med god körerfarenhet och passion för musik och text! En av vardera S, A, T och B.
Provsjungning efter individuell överenskommelse med vår dirigent, professor Jan Yngwe.
Sänd ett mail och berätta om dig själv till: jan.yngwe@telia.com
Läs mer om kören på vår hemsida:
www.vocalartensemble.se

Fyrklang söker nya medlemmar!

Uppsala län

Fyrklang söker nya medlemmar till alla stämmor. Information finns här http://fyrklang.com/. Vi tränar i Karby Gård på tisdagar kl. 19-21. Kontakta mig om du är intresserad.
Helena Lennholm evamaryhelena.lennholm@gmail.com

Kammarkören Musikaliska söker nya sångare!

Stockholms län

Nu rekryterar vi nya medlemmar till hösten, i första hand basar, tenorer och sopraner.
KKM är en väletablerad ensemble med fokus på klassisk a cappellamusik. Vi är en blandad kör på avancerad nivå för dig som vill sjunga både traditionella och moderna körverk. Hos oss behöver du ha mångårig kör­vana, god notläsningsförmåga och ett stort musikaliskt och personligt engagemang.
Under ledning av vår körledare Pär Fridberg väntar spän­nan­de utmaningar, bl.a. en höstkonsert med tema Ljus och Mörker, där vi kommer att framföra verk av William Walton, Andrea Tarrodi, Paul Hindemith, Morten Lauridsen, Johannes Brahms samt Ola Gjeilo.

Vi repeterar på måndagar kl 18.30 – 21.30 i Franska Skolan.
Hör av dig till par.f@kammarkorenmusikaliska.se

Körledare sökes till Tengbom

Västra Götalands län

Vi är ett arkitektkontor i Göteborg som vill förgylla våra arbetsveckor med körsång och söker nu en körledare!

Vi är en blandning av nybörjare och mer erfarna körsångare. Vi sjunger gärna olika musikstilar, så som visor, klassiskt och pop, och skulle gärna ha små uppvisningar då och då. Här har man tillgång till projektor och högtalare. Körledaren skulle dock behöva ta med sig ett eget elpiano eller dylikt.
Vi övar helst under lunchtid, ca en gång varannan vecka.

Vi är ivriga att sätta igång och hoppas hitta vår körledare riktigt snart!

Kontakta Katarina Rosengren, tel: 0709 16 17 42, mail: katarina.rosengren@tengbom.se

Sjung med oss i Folkpust!

Stockholms län

Folkpust söker fler sångare till alla stämmor.
Folkpust har specialiserat sig på att framförallt sjunga svensk folkmusik a cappella.
Repertoaren är både profan och sakral. En hel del av sångerna har sitt ursprung i spelmansmusiken och då trallar man polskor eller rent av härmar fiolens läten. Sedan några år tillbaka sjunger Folkpust även sånger från tiden före 1600-talet (medeltid och renässans). Vid framträdandena med den typen av musik har sånggruppen också tidstypiska dräkter. Vi har konserter en gång per termin, åker på körhelg och reser på festivaler!
Vi övar på tisdagar mellan kl. 18.30-20.45, på Birkagården.
Kören är en del i Folkdansgillet KEDJAN.
Kom o sjung med oss!

www.fdgkedjan.se (krister.edgren@hotmail.se)

Körledare sökes

Västernorrlands län

Sundsvalls Madrigalkör söker körledare! Kören har anor från 1906, sannolikt Sundsvalls idag äldsta aktiva kör!
Vi sjunger gärna ur den svenska visskatten som många blandade körer. Vi uppskattar också att göra projekt, både med andra körer och musiker.
Kontakta körens ordförande Ingela Pirttilä om du är ledig för ett körledaruppdrag!
ingela.pirttila@telia.com
070-653 56 16

Körledare sökes

Stockholms län

Jag har två körer som jag söker efterträdare till, en liten grupp som sjunger på måndagar i centrala Sundbyberg 1100-1230. De är ca 8 personer med glatt humör som sjunger schlagers, pop, visor och folkmusik i tvåstämmiga arr efter gehör.
Den andra kören är Kvarnkören i centrala Jakobsberg, en blandad kör med blandad repertoar i trestämmiga arr. Vi repeterar på onsdagar 1830-2100, för närvarande är vi ca 14 personer, men hoppas bli fler denna termin.
Kontakta mig, Mikael Wernström på telefon:
08-5058 6877, eller skriv några rader till:
wrnstrm@gmail.com

Kungälvskören Vokalerna söker basar och tenorer hösten 2019

Västra Götalands län

Vokalerna är en blandad kör från Kungälv. Vi sjunger både sakralt och profant samt utför uppdrag både i privata och i offentliga sammanhang. Vi söker nu herrar till vår basstämma och tenorstämma. När det gäller damstämmorna är vi för tillfället fulltaliga men om man vill kan man skriva till oss och ställa sig i kö så kallar vi när vi kan erbjuda provsjungning och plats.

Vi ser gärna att du kan följa noter och ev. har erfarenhet från tidigare körer. Skriv till oss och berätta om dina körerfarnheter så återkommer vi (gäller bas och tenorer) alternativt ställer er i kö (sopraner och altar).

Mailadress: Vokalerna@hotmail.com

Vi är en glad liten fyrstämmig kör - sjung med oss!

Stockholms län

Mälaröarnas Kammarkör är en glad liten fyrstämmig kör och nu vill vi bli fler, framför allt i bas-, tenor- och sopranstämman.
Vår övningslokal är Kristofferskolans övre musiksal, skolan ligger vid Brommaplan.
Vi övar på onsdagar kl 19-21 tillsammans med vår populära ledare Nina.
För det mesta sjunger vi klassisk körmusik av alla slag, ibland blir det annat spännande också.
En julkonsert och en vårkonsert står på programmet, men det kan bli fler framträdanden också.

Välkommen att prova på att sjunga med oss! Det är en fördel om du har erfarenhet av körsång.
Kontakta oss gärna på malaroarnas_kammarkor@yahoogroups.com

Bas eller tenor? Välkommen på öppna rep!

Stockholms län

Triangelkören söker basar och tenorer inför årets hösttermin. Du som vill sjunga med oss är välkommen att delta på våra rep den 29e augusti eller den 5e september.

Maila info@triangelkoren.se för anmälan och info.

Vi repeterar på torsdagskvällar kl 18.30-21.00 i Löjtnantsgårdens lokaler på
Starrängsringen 37 på Östermalm (T-bana: Stadion).

Vi ger konsert 1–2 gånger per termin, både på egen hand och tillsammans med andra körer och gästmusiker.

Sångglädjen och gemenskapen är det som kännetecknar Triangelkören, men notläsningsförmåga, bra gehör och tidigare körerfarenhet är meriterande när vi välkomnar nya medlemmar.

Titta gärna in på vår hemsida www.triangelkoren.se eller fb-sida https://sv-se.facebook.com/Triangelkoren/

Vill du sjunga Verdis Requiem?

Stockholms län

Akademiska kören söker nya duktiga tenorer och basar. Du ska ha bra gehör och god notläsningsförmåga. Vår dirigent Håkan Sund har den uttalade ambitionen att utveckla Akademiska kören till att bli en av de allra bästa körerna i Sverige. Vill du vara med? Kontakta då vår dirigent, dir@akademiskakoren.se, 073-946 24 53, för provsjungning.

Det kommande året blir mycket spännande med bl a Verdis Requiem tillsammans med Radiosymfonikerna i Engelbrektskyrkan under Allhelgonahelgen, utsålda julkonserter i Kungsholms kyrka och Franska kyrkan samt en Bach- och Mozartkonsert tillsammans med solist och musiker ur Hovkapellet.

Kören repeterar på Södermalm på torsdagskvällar.

www.akademiskakoren.se

Vill din kör ha ett givande utbyte med spansk kör?

Skulle din kör vilja åka till Andalusien i Spanien? Kören Casa de Andalucia ”Rafael Alberti” från Torrevieja i Andalusien skulle gärna vilja få gästa Sverige med sin musik, och önskar därför kontakt med en svensk kör för ett givande kulturellt utbyte. Titta gärna in på körens Facebook-sida!

Kan detta vara något för din kör?

Kontakta i så fall Gabriel Rotaru som förmedlar kontakten med kören, gabrota@hotmail.com.

Skriv ett meddelande på Anslagstavlan

Anslaget kommer att visas på den allmänna anslagstavlan. Om det även ska visas på en specifik distriktssida, ange det här.
Publiceringsdatum (Obligatorisk)
Ange en tidsperiod då du vill att ditt anslag ska vara publicerat. Tidsperioden får vara max 3 månader. Om "slutdatum" lämnas tomt används endast startdatum.
E.g., 2019-11-15
E.g., 2019-11-15

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Vertikala flikar