Sjung med kör i Ljubljana

Den 2-7 juli i år finns det möjlighet att medverka i ett samarbete med en kör i Sloveniens vackra huvudstad Ljubljana. Samarbetet resulterar i en körkonsert med svensk och slovensk körmusik. 

På lördagskvällen blir det en föreställning med en scenisk version av Lars-Erik Larssons Förklädd gud i regi av Anci Hjulström. 

Sopransolist blir Paulina Pfeiffer, barytonpartiet sjungs av en slovensk baryton och allt dirigeras av Tony Margeta. Den slovenska kören dirigeras av Jerica Gregorc Bukovec (tidigare dirigent för bland annat Stockholms Studentsångare och KFUMs kammarkör). 

– Denna sceniska produktion har vi gjort tre gånger, berättar Tony Margeta, dirigent och Sveriges Körförbunds distriktsansvarige i Stockholm. 

– Det har varit en storartad succé varje gång. Alla som har deltagit har upplevt en stor personlig utveckling som sångare. Nu blir det extra häftigt att få göra det i en så vacker miljö och tillsammans med en slovensk kör. Det är ju ett fredsprojekt och vad kan då vara bättre än att mötas över nationsgränserna och framföra verket tillsammans, säger han. 

Projektet genomförs i samarbete med Sveriges Körförbund. Medlemmar i Sveriges Körförbund har 500 kronor rabatt. 

Utförlig information och anmälan


Aktuellt