Barnkör medverkar i unikt requiem

Svenska kyrkan i Jönköping arrangerar en uppsättning av Karl Jenkins Requiem som sätts upp lördagen den 24:e november i Kristine Kyrka i Jönköping och söndagen den 25:e november i Nya Lundby Kyrka, Göteborg.

Initiativet kommer från Kören Nova och uppsättningen är ett samarbete med nystartade Kristine Kammarkör och Lundbysymfonikerna från Göteborg. 

Barnen i Nova sätter en stark prägel på konserten genom koreografi och kostym av Sanna Holmgren Jonsson. 

Karl Jenkins Requiem är en modern tolkning av den gamla katolska själamässan, eller dödsmässan, där han, som ett nytt drag, har fört in ett antal Haikudikter som reflekterar över varats flyktighet. Även Kristine Kammarkör vävs in i koreografin och tillsammans framför de en unik tolkning av detta verk. Dels för att den görs scenisk men kanske framförallt för att barnen får en så stor plats i så allvarliga teman som döden, förgängligheten och varats olidliga lätthet.


Aktuellt