Medlemserbjudande – Flickan med svavelstickorna

Den genreöverskridande och improviserande vokalensemblen VoNo tolkar David Langs passionsberättelse Flickan med svavelstickorna – Passionen under ledning av dirigent Lone Larsen. Det är ett unikt sceniskt framträdande med inslag av improvisation, koreografi, musik av bland andra J.S. Bach, Uģis Prauliņš och Martin Åsander. Föreställningen ges den 11, 17 och 21 oktober på Folkoperan.

Som medlem i Sveriges Körförbund får du 20 procent rabatt på ordinarie pris på samtliga föreställningar av Flickan med svavelstickorna – Passionenom du bokar biljett innan den 11 oktober.

Flickan med svavelstickorna är sagan om flickan som på nyårsafton ger sig barfota ut i snön för att förgäves sälja svavelstickor ingen vill köpa. Lämnad åt sitt öde i en värld av frånvarande vuxna hittas flickan frusen till döds på nyårsdagen. De som hade kunnat ge flickan mat och husrum, köpt hennes svavelstickor och kanske räddat hennes liv, sjunger nu med ånger och sorg hennes smärtsamma berättelse på Folkoperans scen.

David Langs passion The Little Match Girl Passion är baserad på den danska barnboksförfattaren H.C Andersens gripande saga Flickan med svavelstickorna från 1845. Passionen är uppdelad i femton satser som parallellt med sagan följs av kommentarer om flickans öde och lidande.

Flickan med svavelstickorna – Passionen är en bearbetad version av David Langs passionsberättelse med inslag av improvisation, koreografi, musik av Bach och Uģis Prauliņš. Tonsättaren och sångaren i VoNo, Martin Åsander, har även skrivit ett körstycke utifrån en dikt av Martin Gribbe. Uruppförandet sker i samband med premiären den 11 oktober.

Om VoNo
Vokalensemblen VoNo (tidigare Voces Nordicae) bildades 1999 och består av tolv sångare och den konstnärliga ledaren och dirigenten, Lone Larsen. Med Stockholm som bas har de turnerat runt om i landet och internationellt, och fått stor uppmärksamhet för sina nyskapande framträdanden. Genom att ständigt utmana de traditionella körnormerna skapar VoNo en unik scenisk plattform där klassisk a cappella, folkmusik, improvisation och poesi förenas i musikalisk eufori.

Medverkande: Emma Fagerström (sopran), Anna-Kari Frisk (sopran), Anna Larsdotter Persson (mezzosopran), Tove Fagius (mezzosopran), Janna Vettergren (alt), Lisa Fagius Hålling (alt), Martin Åsander (tenor), Jonathan von Döbeln (tenor), Peder Curman (tenor), Viktor Rydén (baryton), Josef Sjöblom (baryton), Anders Butta Börjesson (bas) Konstnärlig ledare och dirigent: Lone Larsen

Koreografi: Örjan Andersson

Musik: David Lang, Uģis Prauliņš, Martin Åsander

Kostym: Tove Fagius


Improvisationshandledare: Jörgen Krantz

Ta del av erbjudandet såhär!
1. Gå in på länken: www.folkoperan.se/pa-scen/flickan-med-svavelstickorna-passionen
2. Välj önskat speldatum samt antal biljetter.
3. Följ instruktionerna på vänster sida och ange kampanjkoden kör på sista sidan innan du slutför ditt köp. Rabatten dras när du angivit kampanjkoden. 

 Vid problem eller frågor vänligen ring Biljettkontoret på telefon 0771-45 46 00


Aktuellt