Seger för La Cappella i Österrike

Det blev storslam för La Cappella i 14th International Choir Competition and Festival Bad Ischl i Österrike i helgen. Kören tog hem totalsegern, Grand Prix, och gick obesegrad genom båda sina tävlingskategorier, sakral musik och damkör.

I klassen sakral musik var konkurrensen hård med bidrag från bland annat Tjeckien och Kroatien. I klassen damkör fick La Cappella den högsta poängen i tävlingen, alla kategorier inräknade. Kören framförde bland annat Arvo Pärts ”Peace upon you, Jerusalem”, Gustav Holsts ”Ave Maria” och Uppsalakompositören Mårten Janssons ”Fear Thou not”. 

På lördagkvällen deltog kören i tävlingens final med Eatnemen Vuelie av Frode Fjellheimoch El Hambo av Jaako Mäntyjärvioch kunde på så vis visa upp ytterligare bredd i sin repertoar för juryn, som utsåg La Cappella till totalsegrare. 

Foto: Helena Alm Norberg, Interkultur


Aktuellt