Dags att söka till Världsungdomskören!

World Youth Choir (WYC), Världsungdomskören, samlar duktiga sångare i åldrarna 17 till 26 år från hela världen. Sommaren 2018 går resan till Mongoliet och Kina. Det blir en unik möjlighet att utvecklas som sångare, att skaffa vänner från hela världen och upptäcka en fascinerande del av världen.

WYC genomför årligen ett sommarprojekt och ett vinterprojekt, med hjälp av sina samarbetspartners i form av en turné till intressanta destinationer under ledningen av förstklassiga dirigenter.

Sommaren 2018 kommer kören under den 4:e till 25:e juli att först repetera i Hohhot i Inre Mongoliet, en autonom region i Kina, och därefter turnera i Mongoliet, Guizhou-provinsen. Projektet avslutas med en stor konsert i Beijing som en del av China´s 14th International Chorus Festival. Årets dirigenter är svenska Helene Stureborg (Årets körledare i Sverige 2017) och Jonathan Velasco från Filippinerna. 

WYC en unik upplevelse för unga sångare och en möjlighet att utveckla båda sin konstnärliga och vokala förmåga genom en utåtriktad konsertverksamhet med utmanande körrepertoar och dirigenter i världsklass.

Socialt sett bidrar WYC till ett världsomspännande nätverk och ett fostrande av nya generationer av ”världsmedborgare” med starka vänskapsband över hela världen. Tiden i WYC, där unga sångare från olika kulturer bor tillsammans, reser tillsammans och musicerar tillsammans, utgör en unik skola för förståelse och respekt mellan kulturer, människor, musik och traditioner.

För att bli medlem i kören behöver du ansöka och göra en provsjungning. I Sverige är kontaktperson och nationell rekryterare Sofia Ågren, dirigent och körpedagog i Stockholm. Henne når du på info@sofiaagren.se eller sofia.agren@gmail.com.

Nationell audition i Sverige kommer att hållas på Kungsholmens Gymnasium/Stockholms Musikgymnasium under lördagen den 13e januari. Du kan anmäla dig via följande formulär

Du kan också kontakta Världsungdomskörens samarbetspartner Sveriges Körförbund via kansli@sverigeskorforbund.se.

Läs mer om Världsungdomskören och dirigenterna på: www.worldyouthchoir.org!


Aktuellt