Vocal Six fyller 30 – firar med Hejdlös körshow

Vokalgruppen Vocal Six bildades 1988 och firar alltså sitt 30-årsjubileum nästa år. Genom åren har de bland annat gjort flera hundra konserter ihop med körer. Detta, har de upptäckt, är bland det roligaste de vet och därför vill de fira sina 30 år med att sjunga ihop med körer.

– Trycket som blir när vi sjunger tillsammans, publikens reaktioner och körsångarnas kommentarer efter våra gemensamma körkonserter – det är sån’t som gör att man svävar hem, säger Peder Tennek, bas i Vocal Six.

Samtidigt är medlemmarna i Vocal Six medvetna om att det är mycket jobb med att anordna konserter och att det kan vara ett stort steg för en kör att våga boka upp en lokal och gästartister. Därför har de tänkt ut ett koncept som de kallar för Hejdlös körshow, som ska göra det enkelt för körer att ha en workshop med konsert med dem under jubileumsåret. Då ordnar Vocal Six det mesta praktiska och kören tar inte någon ekonomisk risk.

Idén med konceptet Hejdlös Körshow är att det ska vara minst 60 körsångare på scenen. Är man en liten kör kan man då slå sig ihop med en eller två andra körer.

– Dels låter det maffigare om man är rätt många på scenen, kanske fler än vad körens publik är van vid. Dels räcker det med att man säljer runt fem biljetter per person i snitt för att det ska täcka alla kostnader.

Staffan Paulson som är tenor i Vocal Six är också en extremt flitig arrangör. Därför har gruppen mängder av arrangemang för såväl körer som för vokalensemble och inte minst: för körer plus vokalensemble. Vilka sånger som ska sjungas av kören ihop med Vocal Six kan alltså anpassas efter kören.

– Vi har massor med roliga arrangemang att välja på för alla sorters körer och alla nivåer. Där är vi nog lite unika, tror Peder Tennek. 

Läs mer om Hejdlös körshow

Se film om Hejdlös körshow

TEXT: Petra Hansson
FOTO: Jan Tennek


Aktuellt