Mellanårsfestival blir Akademiska Kördagar i Lund

Lund Choral Festival anordnas vartannat år och nästa gång är oktober 2018. Men även udda år brukar det anordnas en mindre ”mellanårsfestival”. I år blir det Akademiska Kördagar och de går av stapeln 16-22 oktober 2017.

– Vi vill uppmärksamma att Lunds Universitet fyller 350 år, berättar Gerd Román Hall som är producent på Musik i Syd och konstnärlig ledare för körfestivalen.

– Därför arrangerar det som vi har valt att kalla Akademiska kördagar, med fokus på körer med anknytning till musikhögskolor och konservatorier, säger hon.

Festivalen arrangeras av Musik i Syd i samarbete med Körcentrum Syd. 

Kördagarna kommer bland annat att innehålla konserter i Domkyrkan och Allhelgonakyrkan. Från Göteborg kommer Chalmers manskör, Musikkonservatoriet i Århus representeras av RAMA Voices och från Uppsala kommer Allmänna Sången.

Medverkande körer från Lund är Palaestra Vokalensemble, Bella Voce (Lunds Studentsångerskor), Lunds Akademiska kör, körer från Kulturskolan och Lars-Erik Larsson-gymnasiet. Från Malmö kommer Musikhögskolans Kammarkör och Damkör samt Malmö Akademiska Kör

Foto: Markus Hedov

Aktuellt