Korallerna glänste körtävling i Malaga

Lundakören Korallerna gjorde en strålande insats i Interkulturs internationella tävling, Canta en Primavera 2017, i Malaga den 26-29 april. De deltog i två klasser och vann båda, samt fick högst poäng av samtliga körer. Dessutom fick deras dirigent Linda Alexandersson tävlingens dirigentpris.

– Det kändes helt fantastiskt och betyder väldigt mycket för oss, kommenterar Linda Alexandersson.

– Det är så härligt att ha alla dessa minnen med sig i ryggsäcken och det är bra för självförtroendet inför kommande framträdanden och tävlingar, säger hon.

Korallerna är en damkör från Lund där de flesta sångarna är mellan 20 och 30 år. Ungefär tre fjärdedelar studerar i Lund, men kören är helt fristående från universitetet.

– Det är väldigt roligt att jobba med dessa drivna och ambitiösa sångerskor, säger Linda Alexandersson som har lett kören sedan 2012.

Kören deltog i två av tävlingens åtta klasser, sakral klass och ”lika röster” och vann båda. De framförde bland annat två stycken av Knut Nystedt: Mary’s Song och Shells samt Malagueña av Rautavaara ur Lorcasviten. De hade också fått ett stycke komponerat till kören, nämligen Gudars Like av Martina Tomner. Det togs, enligt Linda Alexandersson, mycket väl emot av både publik och domare.

Text: Petra Hansson
Foto: Florilège Vocal


Aktuellt