Anmälan öppen till dirigent- och körledarkurserna i Malmö

För tionde sommaren i rad ges de populära kurserna i kördirigering och körledning i Malmö. Platsen är Musikhögskolan i Malmö, Ystadvägen 25. Kursveckan startar efter lunch måndag 7 augusti och avslutas med konsert på Palladium kl. 15:00 lördag 12 augusti och efterföljande fest. Söndag 13 augusti är undervisningsfri och räknas som hemresedag.

Ny kurs för i år är kursen Att leda jazzkör som leds av Jesper Holm, dirigent och körledare för jazzkörensemblen Touché från Köpenhamn.

Via länkarna nedan kan du ladda ner anmälningsblankett och kursfolder med all information du behöver kring ansökan, antagning, logistik och kursinnehåll:

Anmälningsblankett

Kursfolder

Kurserna vänder sig till verksamma körledare som befinner sig på olika nivåer i sitt körledarskap. I mitten av mars läggs repertoarlistor för kurs A, B, C och D ut på arrangörernas hemsidor, se nedan. Listorna hjälper dig att bedöma vilken kurs som passar dig. Repertoar för kurs J bestäms efter 20 april.

Anmälan till kurserna görs på bifogad blankett som ska vara Körcentrum Syd, Musikhögskolan, Box 8203, 200 41 Malmö tillhanda senast 20 april 2017. OBS: Anmälan är bindande. Till ansökan som aktiv i kurs C skall du bifoga ett kortfattat CV samt en DVD, som visar när du dirigerar en kör samt när du sjunger en valfri sång. Filmen skall vara 3-6 minuter lång, visa din dirigering framifrån eller från sidan samt hålla god ljudkvalité.

Bekräftelse på antagning skickas med mail i början av maj. Brev med praktisk information och noter kommer att skickas i början av juni.

Välkommen med din ansökan!


Aktuellt