Akademiska kören firar 85 år med storkörskonsert

När Akademiska kören i Stockholm har sitt 85-årsjubileum firar de med att bjuda in tre körer till och tillsammans bjuda på ett smörgåsbord av maffig körmusik, bland annat Haydns Skapelsen i Berwaldhallen.

För att kunna göra Haydns Skapelsen rättvisa har Akademiska kören bjudit in tre andra körer till en stor jubileumskör. Tillsammans med solister och Sandvikens Symfoniorkester blir det en mäktig och stämningsfull hyllning till livet.

De medverkande körerna är, förutom Akademiska kören, Opera Viva, Danderyds sångensemble och Canorus. Solister är Hillevi Martinpelto, sopran, Thomas Volle, tenor och Nils Gustén, bas och dirigent är Håkan Sund.

Före paus framför de deltagande körerna var för sig på det bästa ur sin repertoar. Den sceniska kören Opera Viva bjuder exempelvis på smakprov av de populäraste styckena ur operavärlden. Efter paus kommer samtliga medverkande att gemensamt framföra del 1 av Joseph Haydns Skapelsen (Die Schöpfung).

Under konserten sker även utdelning av Norrbymedaljen till en framstående kördirigent.

För att hedra Johannes Norrby och hans insats för Akademiska kören och svenskt körliv instiftade kören en Johannes Norrby-medalj som i samråd med Musikaliska Akademien utdelas till ”svensk kördirigent som på ett framstående sätt främjat landets körliv och utvecklat körsången till bestående konstupplevelser”.

Lördag 5 november 2016 kl 16.00

Berwaldhallen, Stockholm

Biljetter kan köpas på www.berwaldhallen.se, 08-784 18 00, samt Kultur Direkt vid Sergels Torg.

Mer mer info här


Aktuellt