Gustaf Sjökvists kammarkör turnerar med Benny Andersson

Gustaf Sjökvists Kammarkör ger sig ut på turné med Benny Andersson vid pianot och Cecilia Rydinger Alin som dirigent. Konserterna baseras bland annat på skivan I Kärlekens Tid med musik av Benny Andersson och texter av Björn Ulvaeus, Kristina Lugn, Ylva Eggehorn och Tim Rice.

Hösten 2015 släpptes skivan I Kärlekens Tid. I samband med det gav Gustaf Sjökvists Kammarkör med Benny Andersson och Cecilia Rydinger Alin två utsålda konserter i Eric Ericsonhallen i Stockholm. Dessa ligger nu till grund för höstens konserter som förutom musik av Benny Andersson, innehåller musik av bland andra Hugo Alfvén, Anna Cederberg Orreteg, Gösta Nystroem, Ingvar Lidholm och Jan Sandström

Tillsammans besöker de Uppsala, Gävle, Västerås och Stockholm.Gustaf Sjökvists Kammarkör är en av Sveriges främsta körer som har bedrivit omfattande turnéverksamhet i Norden, Europa, Afrika, Nordamerika och Asien.

Cecilia Rydinger Alin är en av Sveriges ledande musikpersonligheter. Hon är rektor vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, dirigent för OD samt sedan 2004 ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien.

Datumen för konserterna

22/9 – Uppsala Konsert & Kongress

23/9 – Gävle konserthus

25/9 – Konserthuset Västerås

9/10 – Eric Ericsonhallen, Stockholm

Läs mer här: www.gskk.com


Aktuellt