Ny kulturfestival till Skåne – Festival of Sacred Arts

Skåne får en ny festival när Festival of Sacred Arts går av stapeln i Skanör Falsterbo 11-14 augusti. Festivalen är den första i sitt slag i Skandinavien där det heliga i olika konstarter står i fokus. Allt omges av Skanör Falsterbos vackra natur.

Under Festival of Sacred Arts får besökaren uppleva gospelmusik i ”Gospel by the beach, ett konceptet där amerikanska gäster och en mäktig kör står för musiken. Dessutom bjuder festivalen på jazz i medeltida valv, midnattsbarock och sensationella röster från när och fjärran.

– Den konstnärliga idén bakom festivalen utgår från att besökaren kan söka efter det heliga i olika konstarter och detta i relation till naturen, säger Robert Bennesh, projektledare Festival of Sacred Arts och organist i Skanör-Falsterbo Församling.

– Vad som kan anses vara heligt är ytterst personligt. Under dessa sensommardagar kan man uppleva musik, konst, drama, poesi och natur, samt ta del av och aktivt delta i debatt och diskussion. Med en festival av detta slag vill vi öppna upp för en unik scen i Norden där lokala utövare kan inspireras av internationella gäster och utbyta erfarenheter.

Event in Skåne, ett dotterbolag till Business Region Skåne står bakom arrangemanget

– I och med detta event breddas Skånes sommarscen och det känns väldigt intressant att Skanör Falsterbo i och med festivalen nu lyckas attrahera artister av världsklass som besöker Sverige för första gången, säger Kristina Fältskog-Edqvist, projektledare på Event in Skåne.

Den huvudsakliga scenen, utöver kyrkorna i Skanör och Falsterbo, är Falsterbo Strandbad som görs om till en utomhusscen. Med den nybyggda fastigheten som scen erbjuds publiken en unik upplevelse av konstnärliga intryck mitt i naturen där musik möter havets vågor.

För fullständigt program och mer information besök www.festivalofsacredarts.se där informationen kontinuerligt uppdateras.

Biljettförsäljningen administreras av Ticketmaster, och biljetter finns att få från 100 kr.


Aktuellt