Sjung maffiga körverk med storkör i Stallebrottet

Varför inte rivstarta hösten med en körupplevelse utöver det vanliga? Nu kan man anmäla sig till storkören som uppträder på Chorus Night, tillsammans med orkester och solister från bland annat Göteborgsoperan. Eller så kan man komma dit som publik.

Den 20 augusti är det dags för Chorus Night, ett evenemang som har anordnats sedan 2011 med ett par uppsättningar per år. Tidpunkten på året har varierat. Även platserna har skiftat. Kulturkalaset i Göteborg och spektakulära Dalhalla är några exempel. I augusti är scenen Stallebrottet i Bohuslän, som Thomas Sjöström hoppas ska bli en återkommande scen för Chorus Night.

 – Det är en ny scen som även har fått tak nu – en förutsättning för att vi ska kunna anordna Chorus Night. Den blir minst lika häftig som Dalhalla, säger han.

Meningen är att alla ska kunna vara med oavsett var i landet man bor, eller vilken nivå man är på som körsångare. Man får noter, instruktioner och ljudfiler i förväg. Men har man inte möjlighet att delta i de repetitioner som anordnas (för närvarande endast i Göteborg) bör man klara att lära in sånger på egen hand med hjälp av noterna och ljudfilerna.

– Vi har en stomme av sångare som repar i Göteborg, resten övar på egen hand. Det kommer även körsångare från Norge och Danmark, vilket är jätteroligt, kommenterar Thomas Sjöström.

Några exempel ur repertoaren är O Fortuna ur Carmina Burana, Conquest of Paradise av Vangelis och Habanera ur Carmen. Eftersom det nu blivit ett evenemang som inkluderar våra nordiska grannar kan det tillkomma sånger även från övriga Norden.

 – Jag är övertygad om att detta blir den bästa Chorus Night någonsin, säger Thomas Sjöström.

Fakta om Chorus Night:

Pris för att delta för medlemmar i Sveriges Körförbund: 440 kronor.

Icke medlemmar betalar fullpris, 480 kronor och då ingår ett medlemskap i Körförbundet under resten av 2016.

För anmälan och mer information: www.chorusnight.se


Aktuellt