Amandakören får Olle Adolphsonsstipendiet

Olle Adolphsons minnespris och stipendium utdelas till minne av kompositören, textförfattaren och vissångaren Olle Adolphson. Stipendiet skall användas till utbildning eller forskning. I år blir det sångensemblen Amanda från Göteborg som tilldelas årets Olle Adolphsonstipendium – 20 000 kronor.

Sedan 1981
har gruppen ägnat sig åt att tänja och överskrida gränserna mellan körsång, teater och dans. De producerar regelbundet uppmärksammade föreställningar och har blivit ett begrepp inom Sveriges körliv.

Olle Adolphsons minnespris ges för betydande insatser inom visdiktningens område. För år 2016 har det tilldelats kompositören och artisten Monica Dominique som i och med detta blir 50 000 kronor rikare.

Prisutdelningen sker den andra maj och då anordnas också en festkonsert till minne av Olle Adolphson. Där medverkar Lisa Nilsson, Tommy Körberg, Anna-Lotta Larsson, Göran Fristorp, pristagarna Monica Dominique och Sångensemblen Amanda, samt musikerna Mats Bergström, Andreas Landegren, Carl Flemsten, Fredrik Jonsson och André Ferrari. Konserten anordnas i samarbete med Stockholms Konserthus. 


Aktuellt