Lundakörer i gemensam hjälpkonsert

Sju ensembler ur Lunds rika körliv går samman om en stödkonsert som de kallar Choir Aid. Alla intäkter från konserten går till paraplyorganisationen Cross Roads.

Det är många i dag som flyr undan fattigdom och elände. Därför anordnar sju körer, Carolinae Damkör, Korallerna, Ostrochorus, Canthores Catedrales, Lunds akademiska kör, Lunds kammarkör samt Lunds Studentsångförening en gemensam stödkonsert.

Alla inkomster kommer att skänkas till paraplyorganisationen Crossroads projekt i form av stöd till en skola för barnen i rumänska Maxenu. Över hälften av de som tigger på Lunds gator kommer från Maxenu.

– Vi behöver hjälpa dem här men även i sin hemort, allt efter ledorden ”värdighet här, förändring där”, påpekar Ulrika Emanuelsson, en av initiativtagarna till Choir Aid.

Hjälpinsatser har också gjorts i form av tandkräm och tandborstar, rullstolar och upprustning av skolgården. I den nya läxhjälpscentralen ska barnen få hjälp efter skolan och den ska också fungera som en fritidsgård.

Vipeholmsskolan i Lund har redan skänkt datorer, samlat in burkar och byggt sängar.

– Denna konsert ger vi nu för andra året i rad och hoppas kunna upprätthålla denna årliga tradition under lång tid, säger Ulrika Emanuelsson.

Förra året inbringade konserten över 27 000 kronor.

Konserten äger rum i Allhelgonakyrkan i Lund lördagen den 12/3 kl. 18:00.


Aktuellt