Anmälan öppen till årets dirigent- och körledarkurser

Nu har körledare möjlighet att anmäla sig till årets dirigent- och körledarkurser som äger rum på Malmö Högskola den 8-13 augusti. Kurserna brukar bli fulltecknade snabbt, så det finns all anledning att skynda sig att anmäla sig.

Kurserna vänder sig till alla sorters körledare och på olika nivåer – alla får feedback utifrån den nivån man befinner sig på.  

Tack vare samarbetet med Musikhögskolan i Malmö, erhåller alla aktiva kursdeltagare med högskolebehörighet och med godkänt resultat 7,5 högskolepoäng första gången man går någon av kurserna.

En nyhet för i år är kursen Att leda folkmusikkör. Kursledare är Johanna Thür som är organist och körledare i Haga församling i Göteborg där hon leder sin egen kör Ymna, specialiserad på folkmusik.

– Vi har sett ett växande intresse för folkmusik och vi ser det som ett tecken på en breddning i körlivet, säger Lena Ekman Frisk, ordförande i Föreningen Sveriges Körledare.

I år finns också för första gången en kursledare från ett annat land med, nämligen Tone Bianca Sparre Dahl. Hon är kördirigent och docent i körledning vid Norges Musikhögskola och dirigent för den välkända kammarkören Schola Cantorum i Oslo.

– Vi är väldigt glada över att få hit denna välmeriterade kördirigent och hon kommer att leda den avancerade kursen, berättar Lena Ekman Frisk.

– Responsen har varit fantastiskt fin tidigare år. Det blir lite som en lägervecka, där man kopplar av från vardagen och intensivt fokuserar på sitt eget lärande. Det är ett bra sätt att samla energi inför höstens start. Samtidigt får man nya vänner från hela Sverige, konstaterar Lena Ekman Frisk.

Anmälan ska vara inne hos Körcentrum Syd senast den 15 april 2016.

Fakta:

Kurserna kostar 3 200 kronor för aktiva deltagare. Som auskultant (åhörare) betalar man 2 500 kronor. Kostnaden täcker kurslitteratur, fika, middagar under veckan, avslutningsfest samt Sveriges Körförbunds administrationskostnader. Bekräftelse på antagning skickas med mail i slutet av april. Brev med praktisk information och noter kommer att skickas i mitten av juni.

Kurserna arrangeras i samarbete mellan Sveriges Körförbund, Föreningen Sveriges Körledare, Sveriges Kyrkosångsförbund, UNGiKÖR och Körcentrum Syd

För mer info, läs här!


Aktuellt