Följ med på körsångarresa till Alperna

Vackra Gasteinerdalen är inte bara ett klassiskt skidresmål, utan även ett populärt resmål på sommarhalvåret. Nu har Sveriges Körförbund tagit fram en sångresa i augusti i samarbete med STS Alpresor. Massor med sång, konserter, god mat, högklassigt boende och hisnande vackra omgivningar ingår i upplevelsen.

Mitt i nationalparken Hohe Tauern ligger orten Bad Gastein. Byn präglas av de vackra gamla byggnaderna från ”La Belle Epoque”. Alla som har sett Sound of Music kan föreställa sig de sagolika, grönskande sluttningarna.

Dirigenten Sofia Ågren står för det musikaliska programmet. Det blir en vecka med effektiva repetitioner, spännande workshops och tre härliga konserter.

– Det kommer att bli väldigt spännande att träffa körsångare som inte känner varandra sedan tidigare och under en intensiv vecka bygga ett konsertprogram tillsammans, konstaterar Sofia Ågren.

Till sin hjälp har hon nyckelharpisten Josefina Paulson. Tillsammans med dem får deltagarna utforska röstens möjligheter, utvidga sin syn på rösten som instrument och uppleva ett spännande möte med nyckelharpa. Det kommer nämligen att bli ett program som kombinerar folkmusik och känd, svensk körlyrik med improvisationer och vackra ljudlandskap. 

– Det finns så mycket fint i den svenska körlyriken och ganska mycket handlar om sommaren. Jag tror att den österrikiska publiken kommer att uppskatta konserterna mycket och tycka att det är väldigt exotiskt, säger Sofia Ågren.  

Alla deltagarna kommer att vara medskapande i processen och körsångare på alla nivåer kan delta, var och en utifrån sina förutsättningar. Men en viss körvana bör man ha.  

Fakta om resan

Datum: 13-20/8 2016

Pris:
12 295 med inkvartering på Hotel Salzburger Hof
10 995 med inkvartering på Hotel Gisela

I priset ingår:
Flyg från Sverige
Inkvartering sju nätter i dubbelrum
Halvpension (frukostbuffé och en fin trerätters middag, alternativt buffé)
Hela sångprogrammet med repertoarinlärning, notläsning, röstträning, improvisation med mera.
Tre konserter
Utflykter anordnas mot en tilläggskostnad

 För bokning: www.alpresor.se/temaresor/sangarresan/


Aktuellt