Nordklang i Finland 2016

Mer än tusen sångare från hela Norden förväntas komma till Åbo för att delta i Nordklang 16 den 3-7 augusti. Programmet är uppbyggt runt en mängd workshops, under olika rubriker: Klassiska toner, Nya toner, Rytmiska toner, Ungdoms-, Mans- och Damkör samt Dirigenter. Därmed understryker också arrangörerna att de vänder sig till alla typer av körsångare, från alla sorters körer och med olika förkunskaper.

– Nordklang 16 är definitivt inte bara för expertsångare. Om du har erfarenhet av körsång, har en fin röst, är beredd att förbereda dig inför dina workshops och inte har något emot att jobba hårt, så kommer du att klara dig fint, säger festivalens konstnärliga ledare Kari Turunen.

Festivaldagarna börjar med morgonsång. Vid 10.00 startar workshops, som pågår till 17.00 med paus för lunch och fika. På kvällarna bjuds konserter, kvällssång och middag. Sista dagen avslutas med en gala.

Organisationen Nordisk Korforum står bakom festivalen Nordklang, och delegerar ansvaret för festivalen till de olika nordiska ländernas körorganisationer. Nästa år arrangas Nordklang av Finnish Amateur Musicians Association.

Det går att anmäla sig till Nordklang redan nu. Sista datum för anmälningar är den 1 maj. Läs mer på Nordklangs egen hemsida!


Aktuellt