Vem får Framtidens Musikpris?

Framtidens Musikpris är ett alldeles nyinstiftat pris som finns till för att uppmärksamma barns och ungas möjlighet till musikalisk utveckling. Bakom priset står RUM, Riksförbundet Unga Musikanter. Med priset vill de lyfta fram körer, personer och organisationer som möjliggör både bredd och spetskompetens inom svenskt musikliv, och samtidigt inspirera andra.

Priset delas ut i tre kategorier: enastående pedagogisk gärning, bästa ungdomsinitiativ, och nyskapande innovativt projekt. Nomineringen stänger den 12 april. I juryn finns representanter från RUM, Swedish Music Hall of Fame, SMoK, Musikförläggarna, SKAP, Musikverket, Svensk Scenkonst och Spotify. Nomineringar görs på www.framtidensmusikpris.se

Vinnarna presenteras den 19 augusti och vinner, förutom äran, 20 000 kronor.


Aktuellt