The Real Group fyller 30

Nästa år fyller den populära a cappella-gruppen The Real Group hela 30 år. Det firas med mängder av konserter och en körfestival på Åland 15-16 augusti. Festivalen arrangeras i samarbete med finska vokalgruppen Rajaton och innehåller bland annat storkörssång, flash mobs, workshop och körfest.

–       Vi har haft enormt roliga år. Det var ju inte direkt det här man hade trott att man skulle göra i 30 år, men vi har haft så otroligt roligt och har bara fortsatt av den anledningen, säger Anders Jalkéus, gruppens bas.

–       Det känns mycket privilegierat att ha fått jobba med något som bara har varit luststyrt under så många år.

Publikens hängivenhet har naturligtvis varit en förutsättning för gruppen, som turnerat flitigt.

–       Vi har sett världen och mött publiken som älskar oss på olika sätt i olika länder!

Mer om The Real Group, firandet och de förändringar som stundar kan du läsa i nästa nummer av tidningen Körsång, som kommer ut i början av december. Mer om arrangemanget på Åland finns också på Facebook, www.facebook.com/acappellacamp.

Foto: Mats Bäcker


Aktuellt