Fira World Choral Day

Snart är det åter dags för Världskördagen. Den 7 december firas dagen som vill lyfta fram solidaritet, fred och förståelse världen över. Och körsång, förstås!

Körer inbjuds att registrera sina konserter på hemsidan www.worldchoralday.org. Här finns också möjlighet att göra framträdandet till en välgörenhetskonsert, i Världskördagens namn, och donera insamlade pengar eller delar av biljettintäkterna till något av ett antal välgörande ändamål.

Det går att lägga upp konserter som sker under hela december och första veckan i januari på hemsidan – alla arrangemang behöver alltså inte begränsas till den 7 december. Efter konserten uppmanas kören att ladda upp foton och filmer på hemsidan, så att passionen för kör kan spridas globalt.

World Choral Day har en officiell proklamation som kan läsas upp i samband med körevenemangen. Proklamationen ska nu moderniseras. Samtidigt tittar IFCM, organisationen bakom Världskördagen, även på möjligheterna att ta fram ett officiellt körstycke som ska spegla intentionen med dagen och kan sjungas vid konserterna.

Förra året firade 27 125 körsångare i 49 nationer Världskördagen.


Aktuellt