Lund lockar med festival

Lunds körfestival arrangeras den 13-19 oktober för femte gången i ordningen. Med nästan 40 programpunkter är körfestivalen landets största och det finns goda möjligheter att locka såväl körsångare som publik. Förra gången, 2012, lockades 13 000 besökare.

–       Vi har ett mycket stort utbud av konserter med fri entré, och körerna håller mycket hög klass. Med lunchkonserterna i Domkyrkan når vi en ny publik. Det blir enkelt att bara slinka in och lyssna en stund, säger Gerd Román Hall, producent.

Cirka 40-45 lokala körer medverkar under veckan. Men körer kommer även från bland annat Sundsvall, San Francisco, England och Kina.

–       Det har hört av sig flera internationella körer som vill komma. Det var bland annat därför vi ordnade kördagarna förra året, som en liten festival; alla som vill vara med får faktiskt inte plats i programmet.

Några av festivalens programpunkter är Galakonserten med över 700 körsångare, Shirley Clamp och Kjell Lönnå, SjungGung med nästan lika många mellanstadiebarn i kören, uruppförande av det specialbeställda verket Uppbrott, lunch- och after work-konserter samt förskolekörkalas.

Läs mer om Lund Choir Festival i nästa nummer av tidningen Körsång!

På bilden: Lundakören Ostrochorus medverkar på festivalen. Foto: Henrik Larsson


Aktuellt