Team Rickard fortsätter sjunga

Team Rickard åkte ur Körslaget i semifinalen. Men kören tänker inte alls lägga av. Tvärtom: med nyrekrytering har man nu byggt en känslostark kör som är här för att stanna.

Operatenoren och körledaren Rickard Söderberg satsade från början på teambyggande aktiviteter för att få sina körmedlemmar trygga tillsammans.

– Det är det jag älskar med kör, att man får vara som man är och man blir en del av varandra, säger han.

– Alla i den här kören tycker så mycket om varandra. Och vi kom varandra väldigt nära, så blir det när man umgås dagligen i åtta veckor under hård press.

När tv-kamerorna slocknade var det därför helt naturligt för Team Rickard att fortsätta tillsammans. Den 1 mars hölls till och med uttagningar i Halmstad för att fylla på kören:

– Ingen har hoppat av; vi vill helt enkelt bli fler, kanske 24 stycken. Men det är viktigt att de nya funkar med gruppen. Jag ser uttagningarna mer som möten än som auditions. De måste gilla det vi gör, säger Rickard Söderberg.

Att en Körslaget-kör fortsätter är tämligen unikt, särskilt med Team Rickards ambitionsnivå. Kören vill bli både större och bättre.

Rickard Söderberg arrangerar själv det mesta av materialet. Repertoaren baseras på musikal och pop, men kören är heller inte främmande för det klassiska:

– Det är ju mitt forte, det är där jag får leva ut. Kören behöver hitta rätt repertoar för att komma till sin rätt. Den består av duktiga sångare, som bara blir bättre och bättre. 

Körsångarna bor i och omkring Halmstad, men Rickard Söderberg har sin bas i Malmö. Det löser kören genom att varje körsångare själv får ta ansvar för att lära in sin stämma, med hjälp av stämfiler. Därefter träffas man för att träna under en intensiv helg i månaden.

Team Rickard har redan haft konserter, bland annat med Carola inför julen, och närmast ser man fram emot en stor konsert i Halmstad den 22 maj.

– Att vi blev slagna på sluttampen i Körslaget spelar ingen roll. Det visade sig att det var annat som var viktigare, avslutar Rickard Söderberg.

Foto: Emmy Altemyr


Aktuellt